Güneş Alerjisi Haberleri

Güneş alerjisi nedir, belirtileri nelerdir? Güneş alerjisine ne iyi gelir?

Alerjiler bağışıklık sistemimizin bir maddeye, genellikle zararsız olan bir şeye, aşırı tepki göstermesi sonucu ortaya çıkan durumlardır. Bu tepki kaşıntı, kızarıklık, burun akıntısı, öksürük gibi semptomlarla kendini gösterebilir. Ancak alerjilerin birçoğu mevsimlerle veya çevresel etmenlerle değişiklik gösterebilir. Güneş alerjisi de bu alerjik reaksiyonlardan biridir ve güneş ışığına maruz kalındığında ciltte oluşan reaksiyonlarla kendini gösterir.

Haber 28-11-2023 16:52

Fotoyaşlanma, melazma, cilt kanseri... Vaka sayıları patladı!

Güneş ışınlarının cilt üzerindeki yıkıcı etkileri uzun süredir bilinen konulardan. Zararlı ışınlar ciddi cilt sorunlarına neden oluyor. Cilt sorunları uzun ya da kısa vadede istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. Son yıllarda artan güneş ışınlarına bağlı cilt sorunlarına karşı uzmanlar herkesi tedbir almaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Haber 18-08-2022 11:22

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı evde doğal ve bitkisel yöntemlerle en hızlı nasıl geçer?

Güneş yanığı, bronzlaşmak isterken veya farkında olmadan güneş altında fazla kalmanın sonucunda olur. Gün içinde ciddi şekilde rahatsız eden güneş yanığının bir an önce geçmesi için çareler aranır. Bu doğrultuda güneş yanığına iyi gelen evde tedavi yöntemleri ise ilk araştırılan konu olur. Doğal yöntemlerle tedavi etmek için şifa kaynağı bitkilere yönelmek acı çeken kişilere çoğu zaman çözüm getirir. Güneş yanığına ne iyi gelir diye merak edenler için evde uygulanabilecek doğal yöntemler...

Kadin 11-07-2022 15:09

Güneşin yüzünüzü ve cildinizi kurutmasına karşı önlem olarak alınabilinecek en iyi güneş kremleri

Her mevsim olduğu gibi yaz aylarında da dikkat edilmesi gereken cilt bakımı adımlarından biri, güneş koruyucu kullanmak. Güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korumak ve daha sağlıklı görünmek için iyi bir güneş koruyucuya ihtiyacınız olabilir. Sizler için birbirinden farklı özellikte ve çeşitli cilt tiplerine uygun güneş koruyucularını derledik. Hem güneşten korunmak hem cildinizin iyi görünmesini sağlamak için bu ürünleri incelemenizi öneririz.

Haber 06-07-2022 16:43

Çok ciddi uyarı! Hepimizin elinde ama parfüm kullanımına dikkat

Güneş ışınlarının yoğun ve şiddetli geldiği yaz mevsiminde güneş kaynaklı deri ve cilt şikayetlerinin sıklaştığını hatırlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, derin UVA ve UVB ışınlarının deri kanserine neden olabileceğini belirterek uyardı. Uzm. Dr. Cesur, güneş alerjisine dikkat çekerek, “Parfüm, dezenfektan ya da farklı kimyasalların sürekli kullanılması güneş alerjisini tetikleyebilir” dedi.

Kadin 02-09-2021 11:57

Güneş ışınlarından bebeğinizi korumak için 7 altın kural

Güneş ışınları sayesinde her ne kadar D vitamini depoluyor olsak da güneşin sayısız etkisinin yanında yaratabileceği olumsuzluklardan da korunmak için özen göstermek gerekiyor. Hele de çocuklu aileler... Ebeveynlerin daha fazla dikkat etmesi gereken bu noktada güneşin zararlarından korunmak için 7 önemli kural devreye giriyor. İşte bebeğinizi güneşten korumak için uygulamanız gereken yöntemler...

Kadin 27-07-2021 12:12

Türkiye Kömür İşletmeleri'nin ilk güneş enerjisi santrali kuruldu

Santral bugün saat 10.00 ile 13.00 arasında test amaçlı enerji aktarımı yapacak Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü bünyesinde güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu.

Finans 23-04-2021 10:11

Kurdeşene, mantar enfeksiyonuna dikkat! Cilt hastalıkları baharda artıyor

Medline Adana Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, güneşin yüzünü iyiden iyiye göstermesiyle birlikte bazı dermatolojik hastalıkların görülme sıklığında artış olduğunu, bunların en başında da güneş alerjisi ve kurdeşen geldiğini söyledi.

Kadin 28-05-2019 12:19

30 yıldır dışarı adım dahi atamıyor!

İngiliz Joshua Barnfather isimli adam 30 yıldır sokağa çıkamıyor. Doğduğu günden bu yana binadan dışarı çıkamayan Joshua, tüm hayatını güneş ışınlarından korunmaya çalışarak geçirdi.

Haber 21-09-2018 11:53

Kozmetik ürünleri egzama yapıyor

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Varol Lütfü Aksungur, güneşe karşı alerji ya da ciltte lekelere karşı sorunları olanların, renkli ve hoş kokulu kozmetik ürünlerini kullanırken dikkatli olmalarını önerdi.

Haber 30-11-1999 00:00