Hasan Nail Canat Haberleri

Hasan Nail Canat, kabri başında anıldı

Tiyatro sanatçısı, şair ve yazar Hasan Nail Canat, Eyüpsultan'daki kabri başında sevenleri tarafından yad edildi - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Hasan Nail Canat, bizim medeniyetimizin, kültürümüzün kahramanlarından biri. Onu anmaya ve anlamaya devam edeceğiz" - "Onu tiyatro sahnelerinde, radyo mikrofonlarında, sinema filmlerinde hep hak davanın kahraman oyuncusu olarak gördük. Kendisini, bir tek nefesini boşa harcamamış adam olarak bildik ve sevdik" - ESEV Genel Koordinatörü Abdülbaki Kömür: - "Sahneye çıktığı zaman güzel rol yaptı ama hayatında kendisi gibiydi. İnandığı gibi yaşadı, inandığı gibi çocuk yetiştirdi, inandığı gibi öğrenci yetiştirdi ve inandığı gibi yaşadı"

Haber 21-10-2019 16:48

Milli tiyatronun meşalesini taşıyan adam: Hasan Nail Canat

"'Sanat, gül yaprağına gülü incitmeden yazı yazmaktır' düşüncesiyle eserler veren Hasan Nail Canat, vefatının 15'inci yılında anılıyor

Haber 20-10-2019 10:59

Hasan Nail Canat mezarı başında anıldı

Tiyatro sanatçısı, şair ve yazar Hasan Nail Canat'ın vefatının 14. yılında Eyüp Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi - Canat'ın kızı Hale Canat Cürgül: - "Türk tiyatrosunda, geleneksel tiyatroda, bizi biz yapan değerler adına bir ekoldü babam ve bu ekolün izinde yürüyen birçok öğrencisi de oldu" - Canat'ın öğrencisi ve damadı Birol Cürgül: - "O işinin bir manevi karşılığı bulunduğunu, insanlara ulaşmanın en etkili yolu olduğunu bildiği için sanat çalışmalarını inançla, azimle ve gayretle gerçekleştirdi"

Haber 21-10-2018 14:32

Diğer Haber Etiketleri