Tiyatro Haberleri

Tiyatro severler için mart ayı yine dolu dolu! Sahnelere renk katacak oyunları sizin için seçtik

Günlük yaşamın stresinden, karmaşasından uzaklaşıp kendinizi sanat dolu bir deneyime bırakmaya ne dersiniz? Unutulmaz performanslar, duygusal anlar ve keyif dolu dakikalar yaşamak isterseniz bu ay gösterimde olan oyunlara bir göz atabilirsiniz. Tiyatro severler için özenle seçtiğimiz birbirinden güzel oyunlar sizleri bekliyor, işte detaylar!

Magazin 29-02-2024 15:49

Fenerbahçe maçının yankıları sürüyor! Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı'dan açıklama Tiyatro var... Burunlarından fitil fitil gelecek

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyetin yankıları sürerken Galatasaray Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kırmızı açıklamasında "Türk futbolu adına talihsiz bir akşam" ifadelerini kullandı.

Spor 24-02-2024 22:30

Kahkaha dolu gecelere davetlisiniz! En yeni oyunlar ve sevilen stand-up gösterileri burada

Tiyatro sahnelerinin büyülü atmosferinde, kahkahalarla dolu unutulmaz akşamlar yaşamaya ne dersiniz? İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Eskişehir ve daha pek çok ildeki güncel tiyatro ve stand-up gösterimlerini bu içeriğimizde sizin için bir araya getirdik. Gülme garantili, renkli ve eğlenceli gösterimler için şimdiden yerinizi ayırtın, heyecan dolu bir kültür sanat deneyiminin tadını çıkarın! İşte detaylar...

Magazin 21-02-2024 17:13

Tiyatro nasıl yazılır? Tiyatro mu tiyotro mu, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük bakımından en zengin diller arasında bulunmaktadır. Sözcük sayısının çok fazla olması bazı kelimelerin hem yazımında hem de söyleniş şeklinde hataların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu noktada hatalı telaffuz edilen ve yanlış yazılan sözcüklerin gerek söyleniş biçimini gerekse yazım şeklini doğru olarak öğrenmek gerekir. Dilimizde yaygın olarak yanlış kullanılan sözcüklerden biri tiyatro kelimesidir. Peki, tiyatro nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 03-02-2024 18:31

Tiyatro

Tiyatro Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tiyatro Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Antalya'da Uluslararası Sömestir Festivali ile Sömestir Tatili Çocuk Tiyatro Şenliği başladı

Antalya'da çocukların yarıyıl tatilinde sanatla buluşmaları amacıyla düzenlenen Uluslararası Sömestir Festivali ile Sömestir Tatili Çocuk Tiyatro Şenliği başladı.

Yurthaber 22-01-2024 07:51

Zile Kalesi'ndeki antik tiyatronun Roma tiyatrosu olduğu belirlendi

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın dünyaca ünlü, "Veni, vidi, vici (geldim, gördüm, yendim)" sözünü söylediği belirtilen Zile'deki tarihi kalede bulunan antik tiyatroda yürütülen kazı çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı.

Yurthaber 11-01-2024 12:11

Tiyatrolar iptal mi edildi? Milli yas sonrası tiyatrolar kapandı mı, ne zaman açılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama!

Tiyatroların iptal edilmesi ile ilgili arama motorlarında yapılan sorgulamalar hızla devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gazze'de 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı nedeniyle 3 gün süreyle milli yas ilan edileceğini açıkladı. Milli yas nedeniyle tiyatroların durdurulma durumuna dair Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Tiyatrolar iptal mi edildi? Milli yas sonrası tiyatrolar kapandı mı, ne zaman açılır? İşte detaylar...

Haber 19-10-2023 07:12

Tlos Antik Kenti’nin tiyatrosu 2025’e hazırlanıyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Tlos Antik Kenti'nde bulunan ve aslına uygun restore edilen tiyatro, yeni oyunların sahnelenmesi için hazırlanıyor. - Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Taner Korkut: - "Planlamalarımıza göre 2024 sonunda tiyatronun restorasyonunu bitirmek istiyoruz. Tamamen alanın kendi malzemesini kullanıyoruz"

Yurthaber 11-08-2023 11:40

Oyuncu Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Yurthaber 26-07-2023 07:54

Mavi Marmara Derneği ve Genç İHH, Mavi Marmara şehitlerini andı

Mavi Marmara Derneği ve Genç İHH, 2010'da Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yardım götürürken İsrail'in saldırısına uğrayarak şehit olan 10 kişiyi ve Filistin mücadelesini anmak için Çamlıca'da etkinlik düzenledi.

Yurthaber 12-06-2023 07:49

Sinop'ta 5 bin çocuk tiyatroyla buluşturuldu

Sinop'ta, "Her Köye Tiyatro" projesi kapsamında bugüne kadar 5 bin çocuk tiyatroyla buluşturuldu.

Yurthaber 29-05-2023 13:42

Erzurum'da lise öğrencileri, depremde etkilenen okullar için sahne aldı

Erzurum'da lise öğrencileri, depremde etkilenen okullara yardım toplamak amacıyla tiyatro oyunu sergiledi.

Yurthaber 26-05-2023 07:53

Konya'daki Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali sürüyor

Konya'da düzenlenen "15. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" devam ediyor.

Yurthaber 23-05-2023 07:42

Antalya'da 15. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Akdeniz Üniversitesinde düzenlenen 15. Uluslararası Tiyatro Festivali, perdelerini açtı.

Yurthaber 09-05-2023 14:49

Kahramanmaraş'ta depremzede çocuklar için bayram eğlencesi düzenlendi

Kahramanmaraş'ta prefabrik kentte kalan çocuklar için Kipaş Holding tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla eğlence düzenlendi.

Yurthaber 23-04-2023 15:34

Deprem bölgesine enkazda kalan arkadaşı için gelen tiyatrocu Hataylı çocukları gülümsetiyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından bölgede arama kurtarma faaliyetlerine fönüllü olarak katılan tiyatro oyuncusu ve sunucu Murat Demir, İstanbul Bahçelievler Belediyesinin "Hayal Tamirhanesi Mobil Oyun Aracı" ile Hatay'ın kırsal mahallelerini dolaşıyor.

Yurthaber 29-03-2023 11:38

Tiyatro oyuncularından ramazan ayında depremzede çocuklara moral

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da tiyatro oyuncuları, ramazan ayı dolayısıyla her gün çeşitli etkinlikler düzenleyerek kendileri gibi depremzede olan çocuklara moral veriyor.

Yurthaber 27-03-2023 11:10

Ordu'da depremzede çocuklar için oyuncak getirenler tiyatroyu ücretsiz izleyecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), oyunlarını depremzede çocuklara oyuncak karşılığında sahneleyecek.

Yurthaber 15-03-2023 14:02

Depremzede çocuklar tiyatro oyuncularının gösterileriyle moral buluyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) oyuncuları çocuklara moral vermeye çalışıyor.

Yurthaber 02-03-2023 13:35

Karagöz amca bunlar geçecek değil mi?

Hatay'ın Defne ilçesinde depremzedeler için kurulan çadır kentteki çocuklar, kendileriyle aynı kaderi 1999 depreminde yaşayan tiyatro oyuncusu Celil Cinemre'nin yardımlarıyla acılarını unutmaya çabalıyor.

Yurthaber 02-03-2023 12:29

Ali Poyrazoğlu dedesiyle Atatürk arasındaki şaşırtan bağlantıyı açıkladı! ‘Sen benim canımı korudun…’

Geçtiğimiz günlerde usta tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, tiyatrosuna ait dekorların ve kuklaların bulunduğu depoda çıkan yangınla gündeme gelmişti. Tiyatro müzesi için oluşturduğu koleksiyonu yanan Poyrazoğlu, Armağan Çağlayan'ın YouTube'daki programına konuk oldu. Hayatına dair bazı gerçekleri açıklayan Poyrazoğlu'nun özellikle dedesi ve Atatürk arasındaki bağlantıya dair anlattıkları büyük ilgi gördü. İşte Ali Poyrazoğlu'nun dedesinin Atatürk'le arasındaki o bağlantı ve Atatürk'ün söyledikleri...

Magazin 23-12-2022 15:39

SON DAKİKA | Sergen Deveci ve Ceyhun Fersoy'dan gelen haber korkutmuştu... Kazayla ilgili ilk bulgular! Kritik detayı Vali duyurdu, minibüs sürücüsü...

Son dakika haberi: Tiyatro dünyasını yasa boğan kaza haberi Amasya'dan geldi. Merzifon ilçesinde içinde ünlü oyuncular Sergen Deveci ve Ceyhun Fersoy'un da bulunduğu minibüs kaza yaptı. Korkunç kazada 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Yaralıların sağlık durumu iyiye giderken, korkunç kazanın nasıl meydana geldiği de netleşmeye başladı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde kamyona arkadan çarpan minibüsün hızı dikkat çekerken, minibüs sürücüsü tutuklandı. İşte kazayla ilgili detaylar...

Magazin 21-11-2022 19:55

Tolga Güleryüz, Özgür Karataş ve Burak Topçu'nun hayatını kaybettiği kazadan saatler önce paylaşıldı! Ceyhun Fersoy ve Sergen Deveci'nin son durumları belli oldu

Son dakika haberi: Trafik kazası geçiren ünlü oyuncular Ceyhun Fersoy, Sergen Deveci ve Melis İşiten'in sağlık durumuyla ilgili Bakan Koca'dan açıklama geldi. Baş Belası isimli tiyatro ekibinin karıştığı kazada 'hız' detayı dikkat çekti. Hayatını kaybedenler arasında olan Tolga Güleryüz'ün, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ceyhun Fersoy'un eşi Begüm ile görüntülü olarak konuştuğu öğrenilirken ekibin kazadan saatler önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Minibüsün şoförü ise tutuklandı.

Magazin 21-11-2022 14:02

Muradiye’de çocuklar için tiyatro etkinliği

Van’ın Muradiye ilçesinde çocuklara yönelik tiyatro etkinliği düzenlendi.Çocuk ve gençlerin gelişimine katkıda bulunmak için çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyen Muradiye Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan çocuklar için tiyatro etkinliği düzenledi.

Yurthaber 10-11-2022 09:11

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan özel tiyatrolara 32 milyon liralık destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 86 çocuk oyunu tiyatrosu, 283 profesyonel ve 72 geleneksel tiyatro olmak üzere toplam 441 projeye 32 milyon TL destek sağlandı.

Haber 10-11-2022 01:53

24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca sahneye konulan Vişne Bahçesi "Yılın En Başarılı Oyunu" seçilirken, "Amadeus" ekibi ile Ahmet Sami Özbudak, Zihni Göktay ve Engin Uludağ'a özel ödül verildi

Yurthaber 20-10-2022 09:46

Adana Devlet Tiyatrosu kasımda 6 oyun sahneleyecek

Adana Devlet Tiyatrosu kasımda 6 oyun sahneleyecek

Yurthaber 18-10-2022 15:35

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Demiray Erül'ün cenazesi Bodrum'da toprağa verildi

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Demiray Erül'ün cenazesi Bodrum'da toprağa verildi

Yurthaber 17-10-2022 19:09

Antalya Devlet Tiyatrosu Shakespeare'in Bütün Oyunlarının prömiyerini yapacak

Antalya Devlet Tiyatrosu "Shakespeare'in Bütün Oyunları"nın prömiyerini yapacak

Yurthaber 12-10-2022 10:35

Gaziantep Şehir Tiyatrosu yeni sezon perdesini Uçurtmamı Gördün Mü? oyunuyla açtı

Gaziantep Şehir Tiyatrosu yeni sezon perdesini "Uçurtmamı Gördün Mü?" oyunuyla açtı

Yurthaber 11-10-2022 16:47

Halk otobüsünde sahnelenen Çok Uzak Çok Yakın seyirciyle buluşuyor

15, 23 ve 28 Ekim'de halk otobüsünde sahnelenecek oyun, mekana özgü ve seyirciyi oyuna dahil eden yaklaşımıyla yepyeni bir tiyatro deneyimi sunuyor

Yurthaber 11-10-2022 15:45

Sivas Devlet Tiyatrosu bu hafta 3 oyunla perdelerini açacak

Sivas Devlet Tiyatrosu bu hafta 3 oyunla perdelerini açacak

Yurthaber 11-10-2022 10:58

Antalya'da Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması başladı

Antalya'da Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması başladı

Yurthaber 10-10-2022 23:25

İstanbul Devlet Tiyatroları yeni sezona geniş repertuvarla başladı

İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu: - "AKM bize çok büyük bir ivme, büyük bir hız kazandırdı. (İDOB ile) Tekrar bir araya gelmeye başladık. Doğal olarak bir araya gelince de ortak proje üretme isteğimiz oldu" - "Bu sene mutlaka Civan Canova'nın bir oyunu İstanbul DT'de oynayacak"

Yurthaber 04-10-2022 15:30

Diyarbakırlılar Sur Kültür Yolu Festivali'nde tiyatroya doyacak

Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali'nin 18'incisi, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığınca Diyarbakır'da düzenlenecek Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilecek - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Çınar: - "Diyarbakır seyircisini sanat, tiyatro, opera ve resim yönünden çok yönlü bir festival bekliyor. İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon ve Van'dan çok güzel oyunlar seçtik. Festivale yoğun ilgi var. Biletlerimiz tükenmek üzere"

Yurthaber 04-10-2022 12:00

Sakarya Büyükşehir yeni sezon kültür-sanat etkinlikleri 4 tiyatroyla başlıyor

Sakarya Büyükşehir yeni sezon kültür-sanat etkinlikleri 4 tiyatroyla başlıyor

Yurthaber 02-10-2022 14:29

Bursa Devlet Tiyatrosu perdelerini Othello ile açacak

Bursa Devlet Tiyatrosu perdelerini "Othello" ile açacak

Yurthaber 30-09-2022 19:46

26. İstanbul Tiyatro Festivalinde Moliere doğumunun 400. yılında oyunlarıyla anılacak

"26. İstanbul Tiyatro Festivali"nde Moliere doğumunun 400. yılında oyunlarıyla anılacak

Yurthaber 27-09-2022 19:34

Kaunos Antik Kenti'nin 5 bin kişilik tiyatrosu eski ihtişamına kavuşuyor

Dalyan Kanalı kenarında kurulu antik liman kenti Kaunos'ta tiyatronun çevre destek duvarıyla ilgili çalışmalar tamamlandı - Kaunos Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çörtük: - "Bölgeye çeşitli etkinliklerin yapılabileceği güzel bir alan kazandırma hedefindeyiz"

Yurthaber 15-09-2022 11:35

Zonguldak'ta gelin ve damada tiyatrocu arkadaşlarından gösteri şakası

Zonguldak'ta gelin ve damada tiyatrocu arkadaşlarından "gösteri" şakası

Yurthaber 14-09-2022 16:57

Erzurum'da Ahilik Haftası şet kuşatma töreniyle kutlandı

Erzurum'da "Ahilik Haftası" şet kuşatma töreniyle kutlandı

Yurthaber 13-09-2022 11:59

Trabzon Devlet Tiyatrosu Kaç Tilki Kaçı sahneleyecek

Trabzon Devlet Tiyatrosu "Kaç Tilki Kaç"ı sahneleyecek

Yurthaber 12-09-2022 16:50

İzleyiciler oyunun bir parçası sandı! Ünlü tiyatrocu Genco Erkal sahnede rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı

Ünlü tiyatro sanatçısı Genco Erkal, KKTC'de bir tiyatro oyunu sırasında sahnede rahatsızlık geçirdi. 'Şahdamarım' adlı oyunu sergilediği sırada rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Genco Erkal'ın bilincinin açık olduğu ve bir süre hastanede gözlem altında tutulacağı öğrenildi.

Magazin 03-09-2022 07:31

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nun 75. yılı kutlandı

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nun 75. yılı kutlandı

Yurthaber 25-08-2022 18:28

Amos Antik Kenti'nde tiyatro gün yüzüne çıkarılıyor

Amos Antik Kenti'nde tiyatro gün yüzüne çıkarılıyor

Yurthaber 24-08-2022 15:57

Civan Canova kimdir? Kaç yaşında öldü? Hastalığı neydi? Nerelerde oynadı?

Ünlü oyuncu Civan Canova’nın ölümünün ardından Civan Canova’nın kaç yaşında öldüğü, ölümüne neden olan hastalığı ve yaşamında hangi dizi ve filmlerde yer aldığı merak edildi. Başarılı oyuncu Civan Canova hakkında tüm merak edilenler…

Magazin 21-08-2022 13:46

Kadyanda Antik Kenti'ndeki eserler gün yüzüne çıkarılıyor

Fethiye'deki Kadyanda Antik Kenti Kazısı Bilimsel Sorumlusu Dr. Şahin Gümüş: - "Kentte şu anda görülebilen kalıntıların tamamı Helenistik ve Roma dönemine ait" - "Antik kentte sportif faaliyetleri için bir stadion koşu pisti var. Bu pistte tek taraflı bir tribün inşa edilmiş"

Yurthaber 12-08-2022 12:03

Moliere'in Cimrisi AKM'de izleyiciyle buluşacak

Moliere'in "Cimri"si AKM'de izleyiciyle buluşacak

Yurthaber 02-08-2022 13:53

İzmir'de 1800 yıllık heykel başı bulundu

İzmir'de 1800 yıllık heykel başı bulundu

Yurthaber 29-07-2022 17:06