Hidrosefali Haberleri

Koronavirüsten sonra görülüyor! Doktorların uyutalım dediği çocuk Türkiye'de ayağa kalktı

Romanya’da yaşayan 4 yaşındaki Eduard Costan, koronavirüsü atlattıktan sonra kusma, mide bulantısı ve ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu ağırlaşan, sürekli uyumaya başlayan ve yürüyemez hale gelen çocuğa ülkesinde müdahale edilemedi. Doktorların "uyutalım" dediği minik çocuk, Türkiye’de geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Haber 01-11-2021 13:11

Hidrosefali hastası Aleyna'ya Haluk Levent moral verdi

Tümöre bağlı beyninde sıvı toplanması nedeniyle Ege Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören 16 yaşındaki Aleyna Benli'yi ziyaret eden Haluk Levent, genç kıza destek olmak için yatağı başında şarkı söyledi - Anne Kıymet Delibaş: - "Bana tekrar 'anne' diyerek sarılmasını özledim. Kızımı kaybetmek istemiyorum"

Yurthaber 12-01-2021 11:52

Hidrosefali (beyinde su toplaması) nedir?

Hidrosefali hastalığını açıklamak için öncelikle 'Hidrosefali ne demek?' sorusunu aydınlatmak gerekir. Hastalığın adı su ve kafa kelimelerinden oluşur. Hidro “su”, sefali “kafa” demektir. Tıpta Semptom Graefe olarak adlandırılır. Farklı kaynaklarda batan güneşin hastalığı olarak da bahsedilir. Çokça araştırılan bu hastalıkla ilgili detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Haber 07-12-2020 17:07

Küçük Ravzanur yaşından fazla hastalıkla mücadele ediyor

Bursa'da yaşayan ve hidrosefali, spina bifida, skolyoz, hipertansiyon, böbrek yetmezliği ile gelişim geriliği gibi rahatsızlıklarla mücadele eden 4 yaşındaki Ravzanur Çakır, annesi ve ağabeyiyle yaşama tutunmaya çalışıyor - Anne Bergen Kalaycı: - "Kızımın sırtında bir kesesi var, bunun tedavi edilmesini istiyorum"

Yurthaber 08-03-2020 11:21

Hidrosefali

Hidrosefali Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Hidrosefali Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Alzheimer'a çok benziyor ama tedavisi var

Uzmanlar, semptomları Alzheimer'a çok benzeyen ancak tedavisi mümkün olan bir hastalığa dikkat çekti; Hidrosefali!

Trend 26-08-2019 15:01

Küçük Enes yürümek için yardım bekliyor

Erzurum'da doğuştan hidrosefali olan ve 15 kez ameliyat geçiren 5 yaşındaki Muhammet Enes Özdemir, yürüyüp okula gitmek için doktorlardan ve devlet büyüklerinden yardım istiyor - Anne Zehra Özdemir: - "Muhammet Enes'i Erzurum'un yanı sıra Ankara ve İstanbul'daki doktorlara götürdük, çok araştırma yaptık ancak sonuç alamadık. Oğlum yürüyemiyor, ayaklarında can var ama his yok. Tek hayalimiz oğlumun yürümesi" - Muhammet Enes Özdemir: - "Yürümek ve okula gitmek istiyorum. Cumhurbaşkanım, Sağlık Bakanım ve doktorlar, lütfen bana yardım edin"

Yurthaber 03-08-2019 10:36

Küçük Enes yürümek için yardım bekliyor

Erzurum'da doğuştan hidrosefali olan ve 15 kez ameliyat geçiren 5 yaşındaki Muhammet Enes Özdemir, yürüyüp okula gitmek için doktorlardan ve devlet büyüklerinden yardım istiyor - Anne Zehra Özdemir: - "Muhammet Enes'i Erzurum'un yanı sıra Ankara ve İstanbul'daki doktorlara götürdük, çok araştırma yaptık ancak sonuç alamadık. Oğlum yürüyemiyor, ayaklarında can var ama his yok. Tek hayalimiz oğlumun yürümesi" - Muhammet Enes Özdemir: - "Yürümek ve okula gitmek istiyorum. Cumhurbaşkanım, Sağlık Bakanım ve doktorlar, lütfen bana yardım edin"

Haber 03-08-2019 10:34

6 yılda 17 ameliyat geçiren minik Asaf yardım bekliyor

Anne karnında hidrosefali ile spina bifida teşhisi konulan, doğduktan sonra yanlış tedavi uygulandığı iddia edilen ve 17 ameliyat geçirmek zorunda kalan 6 yaşındaki Asaf Adıgüzel, ömür boyu sürecek tedavisi için destek bekliyor - Asaf'ın babası Cüneyt Adıgüzel: - "Asaf doğduktan yaklaşık 1 saat sonra spina bifida ve skolyoz nedeniyle ameliyat edildi. Sonrasında şant takılmasına karar verildi. Şant takıldıktan sonra enfeksiyona yol açtığı ve kafasında şişkinlikler meydana geldiği için çocuk sürekli ameliyat geçirmeye başladı. 9. ayına kadar toplamda 14 ameliyat geçirmiş oldu" - "Ben evladıma daha güzel bir gelecek hazırlamak istiyorum. Sağlığı için emin ellerde olması gerekiyor. Ekonomik durumum ne kadar böyle gider bilmiyorum ama Asaf'ın durumu böyle devam edecek. Gönlünde evlat sevgisi olan, engelli yaşamlara destek olmak isteyen kişilerden destek bekliyorum"

Haber 01-08-2019 11:17

Yağmur bebek tıp literatürüne girebilir! Doktorlar 'ilk kez karşılaştık' dedi

Hidrosefali nedeniyle beyin dokusu oluşmadığı ve beyninin yüzde 90’ı beyin omurilik sıvısı ile kaplı olduğu için yaşamayacağı düşünülen Yağmur bebek, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

Haber 19-02-2019 10:04

Tek isteğim çocuğumun rahatça yaşayabilmesi için tedavi edilmesi

Amasya'da yaşayan ve "hidrosefali" hastalığı nedeniyle bugüne kadar 6 ameliyat geçiren 3 yaşındaki Ayten Naz Çelik, göz ve mide ameliyatı olabilmek için yardım bekliyor - Anne Hatice Çelik: - "Doktorların bana söylediği, bu hastalar en fazla 3 veya 4 yaşına kadar yaşıyor ancak ben bu söze katılmıyorum. Rabb'imden ümit kesilmez, ben evladımın yaşayacağına inanıyorum" - "Tek isteğim çocuğumun rahatça yaşayabilmesi için tedavi edilmesi. Çocuğum yeter ki yaşasın, ben ona bir ömür boyu bakmaya razıyım"

Haber 11-07-2018 12:10

EVLADA ADANAN ÖMÜRLER - Oğlunun eli ve ayağı, eşinin de kulağı

İşitme engelli eşi ve fiziksel engeli bulunan hidrosefali hastası oğlunun bütün yükünü omuzlarına alan Meryem Çiftçi, çocuğunu 5 yıldır eğitim için okula götürürken, gittiği kurslarla da kendisini geliştirmeye çalışıyor - Eşinin mide ve karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 5 aydır çalışamaması üzerine zor günler geçiren Çiftçi, kardeşi ve babasının engeli nedeniyle ihmal ettiğini düşündüğü 16 yaşındaki oğluna da destek olmaya çalışıyor - Meryem Çiftçi: - "Hiç duymayan eşim değil ama Cem'in böyle olması bana çok ağır geldi. Cem'in durumundan kendimi ve eşimi suçladım. Eşim yanımda yer alamadı. Yer alsaydı da zaten duymadığı için bana yardım edemezdi" - "Desteğe ihtiyacımız var ama zor günde kimse olmuyor yanımızda, yalnız kalıyorum. Kulağımın zarı delik olduğu için ameliyat olmam gerekiyordu. Cem'e birileri bakacak ki ben ameliyata gireyim. Eşim zaten duymadığı için faydası olmaz. Kahramanmaraş'tan ablam geldi. O benim yanımda yeğenim de Cem'in yanında kaldı" - "Hasta olsan dinlenmeye fırsatın yok. Hepsi eline, gözünün içine bakıyor. Cem kalkıp bir bardak suyunu alamıyor. Hasta da olsan ayakta durmak için savaşıyoruz"

Haber 07-05-2018 11:02

Muhammet bebek sağlığına kavuştu

Sivas'ta 1 kilo 100 gram dünyaya gelen, erken doğuma bağlı solunum yetmezliği ve kafa içi kanama nedeniyle hidrosefali tanısı konulan Muhammet bebek, endoskopik ameliyatla tedavi edildi - Prof. Dr. Mustafa Gürelik: "Zeka geriliği, diğer gelişim geriliklerine yol açabilecek ağır sonuçları olabilecek bir tabloydu. Belki hayatta kalabilir ama bu tür ağır sonuçları olabilirdi"

Haber 30-03-2018 10:27

Anneler dikkat! Bebeğinizin kafası normalden büyükse...

Anne karnındaki dönemden itibaren bebeğin baş çevresinin ölçülmesi yaşanabilecek sorunlara erken müdahale şansı verebiliyor. Memorial Şişli/Ataşehir Hastaneleri Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Elmacı, bebeklerde beyin sağlığını ilgilendiren rahatsızlıklardan hidrosefali ve kraniosinostoz hakkında bilgi verdi.

Haber 10-01-2018 16:08