Hpv Aşısı Haberleri

Araştırma sonucu ortaya çıktı! Rahim ağzı kanseri 30-40 yaşlarındaki kadınlarda artıyor

Rahim ağzı kanseri ve HPV virüsü özellikle genç kadınları tehdit ediyor. Sinsice ilerleyen rahim ağzı kanseri HPV virüsü ile ortaya çıkıyor. Ancak HPV virüsü alan her kişi rahim ağzı kanseri olmuyor. Yapılan yeni araştırmaya göre HPV aşısı olan 20'li yaşların başındaki kadınlar arasında rahim ağzı kanseri görülme sıklığı 2012'den 2019'a %65 oranında düşerken 30'lu ve 40'lı yaşlarındaki kadınlarda bu oranın arttığı ortaya çıktı.

Haber 22-01-2024 09:35

HPV aşısı nedir, nasıl yaptırılır? HPV aşısı kimlere, kaç doz yapılır?

İnsan Papilloma Virüsü olarak adlandırılan HPV, sıklıkla cinsel yolla bulaşan bir DNA virüsüdür. HPV aşısı ise bu virüse karşı direnerek, etkili bir biçimde korunmaya yardımcı olur. Günümüzde adı sık sık geçen bu virüs; rahim ağzı kanserine, genital bölge siğillerine neden olduğu için, HPV aşısı olmak son derece önemlidir. Peki HPV aşısı nasıl yaptırılır?

Haber 13-01-2024 21:19

HPV nedir, nasıl bulaşır? HPV öldürür mü? HPV belirtileri ve tedavisi

HPV, yalnızca insanları etkileyen bir virüs olduğundan insan papilloma virüsü olarak adlandırılır. Genellikle el, ayak, ağız, boğaz ve genital bölgeleri etkilediğinden bu bölgelerde ortaya çıkan siğillerin tespit edilmesiyle anlaşılır. HPV, cinsel yolla bulaşan en yaygın viral enfeksiyondur. Bu nedenle erken tanı ve aşılar HPV’den korunmakta önemli rol oynar. Peki detaylı olarak HPV nedir?

Haber 13-01-2024 21:18

Hasan Can Kaya'nın prezervatif çıkışı stüdyoyu güldürdü! 2 bin lira deyip...

Konuşanlar programının yaratıcısı Hasan Can Kaya yine stüdyoyu kırdı geçirdi. Bir kadın konuğun HPV konusu konuşulurken aşı fiyatını söylemesi ve pahalı bulmasına yanıt veren Hasan Can Kaya prezervatif yanıtıyla dikkat çekti. Kaya ayrıca herkesin aşı olmasını da tavsiye etti.

Magazin 06-06-2023 14:27

Hpv Aşısı

Hpv Aşısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hpv Aşısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

HPV aşısı ile rahim ağzı kanserini önleyebilirsiniz! 500 kız çocuğuna ücretsiz HPV aşısı yapılacak

Kanser hayatımızda büyük risk oluşturan hastalıklar arasında bulunuyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanserden korunmak için önlem almak önem taşıyor. Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden olan rahim ağzı kanserini HPV aşısı ile önlemek mümkün olabiliyor. Yapılan projeye göre 500 kız çocuğuna ücretsiz HPV aşısı yapılacak.

Haber 05-10-2022 10:14