Ibn-I Sina Haberleri

İbn-i Sina'nın reçeteleri arasında saklıymış! Kalorisi yok denecek kadar az... Kilo vermeyi hızlandırıyor, beyni çalıştırıyor

Dünyanın en büyük hekimlerinden, modern tıbbın temel taşlarını koyan İbn-i Sina'nın bin yıllık sağlık reçeteleri halen güncelliğini koruyor ve pek çok kişi tarafından uygulanıyor. İbn-i Sina'nın yüzyıllar önce "Beyni çalıştırıyor, mideye çok faydalı" diye anlattığı kuzu kulağı da sayısız faydaya sahip. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve zayıflamak isteyenlerin de listeye aldığı kuzu kulağı içeriğindeki antioksidanlar ve vitaminlerle sayısız faydaya sahip.

Kadin 26-02-2024 12:14

İbni-i Sina’nın yıllar önce önerdiği şifa kaynağı! Kanser oluşumunu önlüyor, tepeden tırnağa iyileştiriyor

İnsan sağlığı için çok faydalı önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın şifa kaynakları her derde deva oluyor. İslam'ın Altın Çağı'nın en önemli doktorlarından olan İbn-i Sina'nın birçok hastalık için çözüm önerileri günümüze kadar ulaştı. İbn-i Sina'nın reçeteleri aradan geçen bine yakın yıla rağmen günümüz hastalıklarına ışık tutuyor. Kuru incir ve zeytinyağının faydalarından dolayı kullanılması gerektiğini öneren İbn-i Sina bu karışımın tarifini kitabında belirtmiş.

Kadin 31-01-2024 09:36

Sürdüğünüz anda... Saray hekimlerinin tedavi edemediği kişileri bile iyileştiren İbn-i Sina bin yıllık kitabında yazmış! Altın değerinde güzellik formülü

Pek çok insan, çeşitli rahatsızlıklardan korunmak ve iyileşme sürecine katkı sağlamak için şifalı bitkilerden yararlanıyor. Bin yıllık eseri “El Kânun Fi't-Tıbb” ile dünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina'nın da şifalı bitkilere dair önemli tavsiyeleri var. Özellikle akne ve sivilce sorunu yaşayanlar için İbn-i Sina gül suyunu önermiş. Saray hekimlerinin bile tedavisini bulamadığı Buhara Emiri'ni dahi tedavi eden İbn-i Sina'nın reçeteleri altın değerinde. İşte gül suyun cilde faydaları...

Kadin 15-01-2024 16:45

Beyaz saçlar da boya da artık dert değil! İbn-i Sina'nın 1000 yıl önce yazdığı reçetede şifalı formül saklı

Beyaz saçlardan kurtulmak isteyenler ilk yöntem olarak boya kullanıyor ama bu saçlara zarar verebiliyor ve kalıcı da olmuyor. Saç denince insanların karşısına genelde saçları uzatan veya sıklaştıran formüller çıkıyor ama beyaz saçlarla başa çıkmak için de çeşitli yöntemler var. İbn-i Sina ise yıllar önce beyaz saçları ortadan kaldıracak formülü bulmuş bile. Diğer bütün formülleri unutun. İşte doğal yöntemle saçların beyazlığından kurtulmak isteyenler için İbn-i Sina’nın günümüze ulaşan reçetesi…

Kadin 12-01-2024 11:19

İbn-i Sina'nın yıllar önce önerdiği doğal ağrı kesici! Meğer o sorunun çözümü bunda saklıymış

İslam'ın Altın Çağı döneminin en önemli doktorlarından İbn-i Sina'nın kitabında yazdığı sağlıklı önerileri yüzyıllardır büyük ilgi görüyor. Diz ağrılarını geçirmek için her mutfakta olması gereken doğal ağrı kesici besini açıklayan İbn-i Sina birçok kişinin muzdarip olduğu bu sorunun çözümünü anlatmış.

Haber 26-11-2023 15:14

İbn-i Sina'nın bin yıllık şifa kaynağı! Bağışıklığı çelik gibi yapıyor, hastalıkları önlüyor

İbn-i Sina'nın doğal reçeteleri aradan binlerce yıl geçmesine rağmen birçok kişi tarafından uygulanıyor. Sağlıklı yaşam, hastalıkların tedavileri konusunda çeşitli önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın kitaplarından alınan bilgiler günümüze ışık tutuyor. Ünlü alimin şifa kaynağı olan şalgamı da önerdiği ortaya çıktı. İşte şalgamın faydaları

Haber 21-11-2023 16:32

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Bu meyveyi yiyen doktor yüzü görmüyor

Dünyanın en büyük hekimlerinden, Batı'da "Avicenna" olarak tanınan, modern tıbbın temel taşlarını koyan, tıp, fizik ve felsefe gibi alanlarda birçok kitap yazan İbn-i Sina'nın bin yıl önce önerdiği bütün meyvelerden daha besleyici dediği bu meyveyi tüketen doktor yüzü görmüyor. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilen doğal şifa kaynağı olan bu meyve yüksek C ve A vitamini içeriyor.

Haber 11-10-2023 15:39

İbn-i Sina'nın yüzlerce yıllık reçetesinde uzun yaşamın sırrı ortaya çıktı! Bu üç besini mutlaka tüketin

İbn-i Sina, binlerce yıl önce sağlık üzerine yazdığı kitaplarında yer alan bilgiler ile günümüze ışık tutuyor. İslam alimi olarak tanınan İbn-i Sina'nın yüzlerce yıllık reçetesi ortaya çıktı. Bu reçetede yer alan üç besinin ömrü uzatmaya yardımcı olduğu belirtildi.

Haber 24-07-2023 15:55

İbn-i Sina yüzyıllar önce uyarmış! Bu tarif ağrıları anında söküp atıyor

İbn-i Sina'nın yüzyıllar önce yaptığı çalışmalar günümüze hala ışık tutmaya devam ediyor. Tıp alanındaki çalışmalarıyla bilinen İbn-i Sina'nın tarifleri dünyanın birçok ülkesinde de kabul görüp uygulanıyor. Hastalıkların tedavisinde doğal yöntemler kullanan İbn-i Sina'nın diz ağrıları için verdiği tarif, hala etkin bir şekilde kullanılıyor. Vücut ağrılarını anında söküp atan tarifi sizler için hazırladık.

Haber 30-06-2023 16:52

İbn-i Sina’nın her derde deva reçetesi! Cinsel sorunları bile gideriyor

Dünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina’nın reçeteleri günümüzde de yoğun ilgi görüyor. Tüketenlerin hastalık yüzü görmediği bitkileri içeren reçeteler hazırlayan İbn-i Sina, birçok hastalık için çözüm önerileri sunmuştur. Ünlü alimin tüketilmesini önerdiği reçeteler arasında nar şurubu da bulunuyor. İşte doğal antioksidan özelliği taşıyan ve cinsel sorunları bile gideren nar şurubunun faydaları…

Haber 10-03-2023 18:18

İbn-i Sina binlerce yıl önceden uyarmış! 'Zelzel' tedbirleri gündem oldu

Deprem yüzyıllardır en büyük hasar bırakan doğal afet olarak görülüyor. Milyonlarca insanın ölümüne sebep olan depremin etkilerinden korunmak için çeşitli önlemler alınması gerekiyor. İslam alimi İbn-i Sina'nın 'Zelzel' olarak adlandırdığı deprem hakkında yüzyıllar önce önemli uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Haber 15-02-2023 10:55

İbn-i Sina tarifini yıllar önce verdi: Sadece bir kaşığı öksürüğü bıçak gibi kesiyor

Modern tıbbın babası olarak adlandırılan İbn-i Sina’nın tarifleri günümüzde de uygulanmaya devam ediyor. İbni Sina'nın birçok hastalık için oldukça etkili önerilerde bulunuyor. İbn-i Sina'nın bin yıl önce kaleme aldığı ‘’El Kanun Fi' Tıbb’’ eserinde bahsettiği tarifler her derde deva oluyor. Yazdığı en etkili tariflerden olan aşağıdaki karışım yaşadığınız sorunları bıçak gibi kesiyor.

Haber 24-10-2022 08:01

İbn-i Sina şifa kaynağını yıllar önce önermiş! Her gün bir avuç yemek mide ağrılarını gideriyor, tıkanıklıkları açıyor

İslamiyet'in en önemli alimlerinden olan İbn-i Sina'nın tarifleri ve önerileri aradan yıllar geçmesine rağmen büyük ilgi görüyor. Kitabında hastalıklar için doğal gıdaların şifalarını sık sık yazan İbn-i Sina, birçok sağlık sorununa çözüm buluyor. ‘’Küçük Tıp Kanunu’’ adlı kitabında beyaz leblebinin faydalarından bahseden İbn-i Sina'nın önerilerine göre beyaz leblebi çeşitli dertlere deva oluyor.

Haber 12-10-2022 07:05