Ilk Çağ Haberleri

İyonyalılar tarihi ve özellikleri nedir, neyi bulmuştur? İyonyalılar nerede kuruldu?

Günümüzde Türkiye sınırlarında pek çok medeniyetten izler görülebilir. İyonyalıların etkileyici şehirleri, önemli bilim ve felsefe insanlarının eserleri Türkiye ve dünya kültürüne önemli katkılarda bulunmuştur. Ege bölgesinde kurdukları şehirlerde arkeolojik anlamda önemli kalıntılar ve yapılar yer almaktadır. Peki, İyonyalılar neyi bulmuştur, özellikleri nelerdir?

Egitim 24-03-2023 17:50

Cilalı taş devri özellikleri nelerdir? Cilalı taş devri hakkında bilgiler nedir, Yontma Taş Devri’nden ayıran özellikler nelerdir?

Tarih öncesindeki çağlardan biri olan Cilalı Taş Devri, Neolitik Çağ olarak da bilinir. Ayrıca Yeni Taş Devri olarak da tanınır ve isminden anlaşılacağı gibi bu dönemde çok fazla taş alet yapılmıştır. Sert ve düzgün taşlar ile alet yapan insanlar, bilgi ve teknik konusunda önceki dönemlere göre fark atmışlardır. Toprak ve kil kullanılarak yapılan kaplar ateşte pişirilerek seramik sanatı oluşturulmuştur. Peki, Cilalı Taş Devri özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-2023 17:04

İlk Çağ uygarlıkları nelerdir? İlk Çağ uygarlıkları haritası ve özellikleri nelerdir?

Dünyanın var olduğu ilk günden bu yana birçok medeniyet kurulmuştur. Bu medeniyetlerin bazıları varlıklarını uzun süre koruyabilmiş bazıları ise kısa zaman içinde yok olmuştur. İlk Çağ döneminde de birçok uygarlık kurulmuştur ve günümüzde yapılan arkeolojik çalışmalar ile o uygarlıklara ait buluntular ortaya çıkmaya devam etmektedir. Gelmiş geçmiş tüm uygarlıklar gibi İlk Çağ uygarlıklarının da kendine has özellikleri ve insanlığın gelişimine bazı katkıları bulunmaktadır.

Egitim 24-02-2023 17:26

Ilk Çağ

İlk Çağ Hakkındaki Haberler Mynet'te. İlk Çağ Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.