Kardiyoloji Haberleri

Son dakika | Artık bu ilaçlar da aile hekiminden alınabilecek! 2 milyon vatandaşı ilgilendiriyor

Son dakika haberi: Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran düzenleme yolda. Yeni ilaç düzenlemesinden yaklaşık 2 milyon vatandaşın yararlanacağı değerlendiriliyor. Düzenlemenin detaylarıyla ilgili açıklama geldi.

Haber

Edirne'de doktorlar akıllı gözlük yardımıyla uzaktan destekle kalp pili taktı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Servet Altay: - "Teknisyen arkadaşımız, kameralı gözlüğü takıyor, merkezdeki firma temsilcisi bunu görüyor ve ayarlamayı bizim arkadaş firma temsilcisinin gözüyle yapmış oluyor. Onlar buraya gelmeden bu işi yapıyoruz" - "Haftanın her günü bu işi yapabiliyoruz, ulaşım problemi olmuyor, hastayı uzun süre yatırmamış oluyoruz"

Yurthaber

Hem hekimlikte hem sporculukta omuz omuza çalışıyorlar

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji biriminde birlikte çalışan Samet Uysal ve Barkın Kültürsay, "Koşuyolu Heart Team" ismini verdikleri takımlarıyla da triatlon yarışlarına katılıyor - Koşu ve bisiklet dalıyla uğraşan Uysal: - "Artık bir elmanın iki yarısı gibi olduk. Barkın başlıyor, ben devamını getiriyorum" - Yüzme sporcusu Kültürsay: - "Daha büyük yarış hedeflerimiz var. Belki daha uzun, açık deniz yarışları, kıtalararası yarışlar olabilir"

Yurthaber

Bu belirtiler kalp yetmezliği hakkında uyarıcı!

Kalp yetmezliği, kalbin çeşitli nedenlerden kaynaklı zarar görmesi ve bu sebeple vücuda ihtiyacı olan kanı pompalayamaması durumunda ortaya çıkıyor. Kalp yetmezliği çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Kalp yetmezliğini önlemek için aşağıda yer alan belirtilere dikkat etmek ve düzenli olarak muayene olmak gerekiyor.

Kadin

Kardiyoloji

Kardiyoloji Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kardiyoloji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türk doktordan büyük başarı! Geliştirdiği teknik literatüre girdi, kalp pili için alternatif oldu

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tolga Aksu’nun kalp ileti kusuru ve bayılma şikâyetleri olan özellikle 40 yaş altı genç hastaların tedavisi için kalp pili takılmasına gerek duyulmadan ‘ablasyon yoluyla tedavi seçeneği’ diye tanımladığı ‘Cardioneuroablasyon’ isimli yeni tekniği dünya literatürüne girdi. Tedavi yöntemini Türkiye’de gebe kişiler dâhil 500 hastada uyguladıklarını söyleyen Prof. Dr. Aksu, yüzde 100’e yakın başarı elde ettiklerini söyledi. İşte çığır açan başarının detayları!

Haber

Sporcularda ani ölüm sebepleri nelerdir? Önlemek için ne yapmalı?

Birçok kez karşılaşılan spor müsabakası esnasında kalbi duran profesyonel sporcularla ilgili haberler, kafalarda sporcuların kalp krizi geçirdiği yönünde bir kalıp oturmasına sebebiyet verse de Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ebru Özenç, kalp krizi dışında başka hastalıkların da ölüme sebep olabildiğine dikkat çekti.

Haber

Uzmanı uyardı, aşırı sıcaklar ölümcül olabilir

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, rekor sıcakların yaşandığı şu günlerde aşırı sıcakların kalp hastalarında ölümcül riskler doğurabileceğini söyledi.

Haber

Bebeklerde kalp hastalığı tanısı giderek yaygınlaşıyor

Dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer alan kalp hastalıkları yeni doğanlarda ve bebeklerde de daha fazla tanı alıyor. Günümüzde yaklaşık her 100 bebekten biri doğuştan kalp hastalığıyla dünyaya geliyor. Anne ve babaların sıkı takibi ile gerekli kontrollerin yapılması riskini önlüyor.

Kadin

Tıbbi olarak da açıklaması varmış: İşte kadın ve erkek kalbi arasındaki 7 fark

Kadın ve erkek arasındaki farklar sıralandığında varılan nokta kadınların duygusallığı ve hassasiyeti oluyor. Kadın kalbinin daha hassas olduğu düşüncesine varılan sohbetler tıbbi olarak da doğrulanıyor mu? Konu ile ilgili bilgi veren Dr. Aslıhan Eran Ergöknil, kadın ve erkek kalbi arasındaki farkları anlattı.

Haber

Kalp doktorları Afrika sıcaklarına karşı uyardı

Kardiyoloji Uzmanı Doktor A. Ayhan Dündar, hafta sonu etkisini gösterecek olan aşırı sıcakların oluşturacağı olumsuz şartlar konusunda vatandaşları uyardı.

Haber

Kalp hastalıkları bir numaralı öldürücü

Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Oto, kalp ve damar hastalıklarının şu anda dünyadaki bir numaralı öldürücü sebep olduğunu belirterek, hastalıkları tetikleyen şişmanlık ve sigara risklerine karşı büyük mücadeleler verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber