Katolik Kilisesi Haberleri

Mersin'de tarihi Katolik Kilisesi'nde Noel ayini yapıldı

Noel dolayısıyla Mersin'deki tarihi Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Yurthaber 25-12-2023 07:54

Papa Francis mahkumların önünde diz çöktü! Ardından ayaklarını yıkayıp tek tek öptü

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Paskalya’dan önceki perşembe günü yapılan geleneksel fakirlerin ayaklarını yıkama töreni için yeniden görevinin başındaki yerini aldı. Ayak yıkama töreni için Roma’daki bir çocuk ıslahevini ziyaret eden Papa Francis, aralarında bir Müslüman ve iki kadının da bulunduğu 12 mahkumun ayaklarını yıkayıp öptü.

Trend 07-04-2023 14:14

'Kutsal üçlü' deyip kandırdı! Din adamı talihsiz kadını üçlü cinsel ilişkiye zorladı

Şimdi 68 yaşında olan ve Papa'ya yakın olduğu iddia edilen Marko Ivan Rupnik, 'psiko-ruhsal' kontrolünü cinsel tatmin için kötüye kullanmakla suçlanarak gündem oldu. 58 yaşındaki eski bir rahibenin, o sırada Slovenya'daki bir manastırın ruhani yöneticisi olan rahibe yönelik suçlamalarının halının altına süpürüldüğünü iddia etmesiyle ortaya çıkan olay herkesi şoke etti.

Trend 21-12-2022 12:52

Mersin'de Katolik kilisesinde Noel ayini yapıldı

Mersin'de Katolik kilisesinde Noel ayini yapıldı

Yurthaber 25-12-2021 00:26

Katolik Kilisesi

Katolik Kilisesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Katolik Kilisesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Papa Francis'ten dikkat çeken sözler: Evlilik dışında cinsel ilişkiye girmek en büyük günah değil

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, evlilik dışı seksin en ciddi, en büyük günah olmadığını belirtti. Francis, Yunanistan'dan İtalya'ya dönen bir uçakta gazetecilere verdiği demeçte, insanların diğer ihlaller hakkında daha fazla endişelenmeleri gerektiğini belirtti. Papa, Paris Başpiskoposu'nun bir kadınla ilişkisi olduğu iddiasının manşetlere taşınmasının ardından istifa etmesiyle ilgili soru üzerine bu sözleri söyledi.

Haber 10-12-2021 07:10

Dünyanın en eski ve en küçük muhafız birliğinde aşı krizi

Katolik Kilisesi'nin merkezi Vatikan'ı ve ruhani lideri Papa'yı korumakla görevli İsviçreli Muhafızlar arasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını tamamlamayan 3 muhafızın görevleri askıya alınırken, aşı olmak istemeyen 3 asker de birlikten ayrıldı.

Haber 04-10-2021 20:21

Belçika'da Katolik Kilisesine geçen yıl 59 cinsel taciz bildirimi yapıldı

Belçika'daki Katolik Kilisesi hakkında 2020'de 59 cinsel taciz bildirimi yapıldığı, bu sayının önceki yıllarda yapılan bildirimlerden çok daha fazla olduğu açıklandı. Vakaların çoğunun "oldukça eski tarihli" olduğu, bilinen faillerin yarısından fazlasının şu anda hayatta olmadığı belirtildi.

Haber 13-09-2021 21:45

İspanyol piskopostan 'yasak aşk' istifası

İspanya’ya bağlı Katalonya Özerk Bölgesi’nde geçtiğimiz ay piskoposluktan istifa eden Xavier Novell’ın, müstehcen içerikli romanlar yazan bir psikoloğa aşık olduğu için görevini bıraktığı iddia edildi.

Haber 08-09-2021 18:43

Alman başpiskopos, 'Kilise cinsel tacizle mücadelede başarısız' diyerek istifa etti

Katolik Kilisesi'nin önde gelen isimlerinden Alman Kardinal Reinhard Marx, taciz skandallarıyla mücadelede kilisenin başarısız olduğu gerekçesiyle Papa'ya istifasını sundu.

Haber 04-06-2021 14:46