Kaya Tuzu Haberleri

İlgi odağı haline geldi! 'Vücudunun ihtiyacı olan 84 minerale sahip' Astım ve bronşit hastalıklarını tedavi ediyor

Meşhur Kağızman kaya tuzu, doğal olması ve saflığı nedeniyle ilgi odağı haline geldi. Kaya tuzu Kağızman’dan Türkiye’nin birçok bölgesine sipariş ediliyor.

Haber 15-04-2024 09:59

Öksürüğü şıp diye kesiyor! Gece yatmadan önce başucunuza koyun

Öksürük, insanları rahatsız eden ve günlük yaşantılarını etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Pek çok insan, öksürük kesici ilaçlar veya doğal yöntemler arayışında. Özellikle de gece uykuya dalarken rahatlamak için çözümler aranıyor. Ancak, son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken yeni bir öneri var: Öksürüğü şıp diye kesen bir yöntem! Gece yatmadan önce başucunuza koyacağınız bu tarif öksürüğü anında durdurduğu iddia ediliyor.

Haber 01-12-2023 09:28

'Kaya tuzu' kavgası! 1 kişi hayatını kaybetti

Kırşehir'de 54 yaşındaki Hüseyin Kozanhan, sipariş ettiği kaya tuzunu fazla getirdiği gerekçesiyle 26 yaşındaki işletmeci Hacı Türk'ü, silahla vurarak öldürdü.

Haber 19-11-2023 16:57

Stresi azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor! Yararları saymakla bitmeyen en iyi kaya tuzu ve markaları

Kaya tuzu, içerdiği mineraller nedeniyle son derece sağlıklı bir ürün olarak sofralarda yerini alıyor. İçinde sağlıklı yaşamı destekleyen 92 elementten 84 tanesini barındıran kaya tuzu, milyonlarca yıl boyunca doğal yollarla üzerinde biriken toprak tabakası sayesinde bozulmadan korunuyor. Siz de oldukça faydalı olan en iyi kaya tuzu çeşitlerini listemizden inceleyebilirsiniz.

Yemek 26-07-2023 16:27

Kaya Tuzu

Kaya Tuzu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kaya Tuzu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yabancıya dövizle, Türklere TL ile… Yerin 90 metre altından çıkarılıyor: Kaya tuzunda Avrupa’nın tercihi o şehir oldu

Nevşehir’de yerin 90 metre altındaki maden ocağından gün yüzüne çıkartılan kaya tuzu, iç piyasanın yanı sıra Avrupa'ya ihraç ediliyor. Avrupa’ya döviz, yurt içinde ise Türk Lirası ile satılan kaya tuzuna talep patlaması yaşanıyor.

Finans 26-07-2023 13:14

Kaya tuzunun faydaları nelerdir, nerelerde kullanılır? Kaya tuzu nedir, ne işe yarar, zararı var mı?

Tuz yemeklerin lezzetini artırmak için en yaygın kullanılan malzemelerden biridir. Ancak çoğu ticari tuz işlemden geçirilerek kimyasal maddelerle zenginleştirilir, doğal mineralleri kaybolur ve sağlığımızı tehdit eder hâle gelir. Kaya tuzu ise doğal yollarla oluşan ve pek çok faydalı mineral içeren bir tuz türüdür. Kaya tuzu genellikle dağlardan çıkarılan ve işlemden geçirilmeden doğal haliyle kullanılan bir tuzdur. Peki, kaya tuzunun faydaları nelerdir, zararı var mı?

Haber 08-05-2023 13:15

Turşuların çabuk bozulmaması için yapılması gerekenler! Turşunun içerisine neden nohut eklenir?

Turşu yaz, kış sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Turşu kurulan günlerde birçok kadın 'turşu nasıl kurulur?' 'turşuların çabuk bozulmaması için ne yapılmalı?' diye araştırmalarda bulunuyor. Hevesle beklenen turşuların bir anda bozulması oldukça can sıkıcı olabiliyor. İşte turşuların çabuk bozulmaması için yapmanız gerekenler...

Yemek 28-10-2022 10:16

Karaman'da jandarma ekipleri yılkı atları için belirlenen alana kaya tuzu bıraktı

Karaman'da jandarma ekipleri yılkı atları için belirlenen alana kaya tuzu bıraktı

Yurthaber 06-09-2022 16:37

Derinceliler ürettikleri tuz sayesinde doğdukları topraklarda doyuyor

Batman'ın Kozluk ilçesinin 400 nüfuslu Derince köyünde yaşayanlar, mevsimlik işçi olarak göç etmek yerine zaman zaman 40 dereceyi aşan sıcakta geleneksel yöntemlerle kaya tuzu üretiyor - Köy muhtarı Cuma Yüksel: - "Sıcaklığın derecesi ne kadar yüksekse tuz hem güzel oluyor hem üretimi artıyor. Bu köyün gelir kaynağı tuz. Sezonda yaklaşık 700 ton tuz üretiyoruz"

Yurthaber 26-08-2022 11:14