Kene Haberleri

Giresun’da kene kabusu! Bir kişi hayatını kaybetti

Giresun'un Alucra ilçesinde kene ısırması sonucu tedavi altına alınan kişi kaldırıldığı hastaneye hayatını kaybetti.

Haber

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedir, belirtileri nelerdir? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nasıl bulaşır?

Keneler, doğada yaygın olarak bulunan ve pek çok hastalığın taşıyıcısı olabilen parazitlerdir. Bu küçük eklem bacaklılar, hem hayvanlardan hem de insanlardan kan emerek beslenirler ve bu süreçte çeşitli patojenleri bulaştırabilirler. Bu patojenlerden biri de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsüdür. KKKA, ölümcül olabilen önemli bir viral enfeksiyondur.

Haber

Erzurum'da bir kadın KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi görüyor

Erzurum'da bir kadın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle hastanede tedavi altına alındı.

Yurthaber

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü

Sivas'ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi.

Yurthaber

Kene

Kene Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kene Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bayramın yaklaşması akıllara o tehlikeyi getirdi! Sıcaklarla sayısı arttı... İşte İstanbul'da son durum

Havaların ısınmasıyla beraber kene vakaları yeniden gündeme geldi. Kene sayılarında artış görülürken Kurban Bayramı'nın da yaklaşmasıyla büyükşehirlerde akıllara kene tehlikesi geldi. Belediye yetkilileri İstanbul'daki kenelerin şu an için kırım kongo virüsünü taşıma özelliğinin olmadığını belirtti. Peki, ilaçlama çalışmaları ne durumda?

Haber

Yüzlerce kişi acil servise başvuruyor! Tokat'ta 3 kişi KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi görüyor

Tokat'ta 3 kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Haber

Kene kabusu geri döndü: Sivas'ta beş günde üçüncü ölüm!

Sivas'ta son beş günde üçüncü kez Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle ölüm yaşandı.6 Haziran'da, 25 yaşındaki Gülbidin Ekberi'nin kene nedeniyle yaşamını yitirdiği kentte, dün de aynı yaştaki Emre Naçar, hayatını kaybetmişti. Uzmanlar "keneyi kendiniz çıkarmaya çalışmayın" uyarısında bulunurken, bugün de Gölova ilçesinden acı bir haber geldi. KKKA hastalığı şüphesiyle anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Ş.T, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Haber

Kurban Bayramı öncesi kritik uyarı: Kurbanlıklarla yurda dağılıyorlar! 'Mutlaka kontrol edilmeli' Ölüme neden oluyor

Hava sıcaklıklarının artmasının ardından ortaya çıkan keneler ölüme sebep oluyor. KKKA kaynaklı ölümler bu yıl erken başlamış ve özellikle İç Anadolu Bölgesin'deki birçok ili etkilemişti. Bu yıl erken başlayan KKKA kaynaklı ölüm Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi Profesör Doktor İlhan Çetin, Kurban Bayramı'ndan dolayı hayvan sirkülasyonunda ciddi bir artış olduğunu ve ölümlere neden olabilen kenelerin kurbanlıklarla yurda dağılabileceğini söyledi.

Haber

Uzmanlar uyarmıştı! O ilde büyük panik: Ölüm sayısı 3'e yükseldi!

Havaların ısınmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları artmaya başladı. Bu yıl erken başlayan KKKA kaynaklı ölüm haberlerine bir yenisi daha eklendi. Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)nedeniyle ölenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Haber

İkisi de 25 yaşındaydı! Sivas'ta 4 gün arayla aynı acı... Uzmanlar uyarıyor: Dokunmayın!

Sivas'ta, son dört günde ikinci kez Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle ölüm yaşandı. 6 Haziran'da, 25 yaşındaki Gülbidin Ekberi'nin kene nedeniyle yaşamını yitirdiği kentte, dün de aynı yaştaki Emre Naçar, hayata veda etti. Uzmanlar yine uyardı: "Keneyi kendiniz çıkarmaya çalışmayın."

Haber

Havaların ısınmasıyla vakalar artıyor! Pik yaptığı döneme dikkat çekti 'Tüm müdahalelere rağmen...'

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili, kene vakalarına ilişkin, "Bu yıl 21 hastadan 2 ölüm vakamız meydana geldi." dedi.

Haber

Bahar ayları vakaları artırıyor! Şanslı bir grup var 'Sakın çıkarmayın' dedi ve ekledi... 'Tetikte olmamız gerek'

Manisa’da yaşanabilecek kene vakalarına karşı uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Çağdaş Can "Kimseye keneyi çıkarmasını önermiyoruz. Üzerine kesinlikle sigara bastırma, çakmakla yakma, iple çekme, kazıma kesinlikle önermiyoruz" derken Halk Sağlığı Uzmanı Cevriye Ceyda Karabulut ise "Geçtiğimiz yıl 2023 yılında 1 vakamız olmuş. Bu yıl henüz vakamız mevcut değil. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar, pikniğe gidenler, bağ bahçe işleriyle uğraşanlar, ormanlık alanlara gidenler muhakkak dikkatli olmalı" dedi.

Haber

Kimi sigara basıyor kimi kolonya döküyor: Bu yöntemler ölüme götürüyor! Çıplak elle dokunmayın

Sivas ve çevresinde sıklıkla görülen kene vakaları ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ömer Tamer Doğan, “Sigara basılması, benzin dökülmesi, kolonya dökülmesi gibi yöntemler tamamen yanlış yöntemler. Bunlara dikkat edelim, asla kendimiz çıkarmayalım” dedi.

Haber

Güneş çarpması sanılıyor, asıl tehlike fark edilmiyor! Uzmanı, Sıkıntılı bir durum diyerek anlattı

İlkbahar’ın gelmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış devam ediyor. İnsanların hayatını kaybetmesine sebep olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), İç Anadolu Bölgesi’nde hızla yayılıyor. Kene ısırıklarına ilişkin uzmanlar sıklıkla uyarılarda bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Numune Hastanesi’nde görev yapan Uzman Doktor Murtaza Öz ise “Güneş çarpması diye kendini önemsemiyor ve hastaneye başvurmuyor” dedi.

Haber

Korkutan artış: Yüzlerce kişiyi etkisi altına aldı! Ölümler bu yıl erken başladı! Özellikle o illerde büyük panik var…

Havaların ısınmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşanırken, Yozgat’ta son bir haftada 255 kişi vücuduna yapışan kene nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurdu. Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker, kene vakalarının bahar aylarının gelmesiyle artacağına dikkat çekti. Toker, vücuda yapışan kenenin başının ezilmesinin virüsün kana bulaşmasını hızlandırdığını söyledi. KKKA kaynaklı ölümler bu yıl erken başladı. Özellikle bazı illerde büyük panik var.

Haber

Türkiye'nin en riskli bölgesi o ilde! Vatandaşlara 'hayati' uyarı: Henüz tedavisi bulunamadı

İlkbaharın gelmesiyle beraber 'Kene' tehlikesi Türkiye'de tekrardan gündem oldu. En riskli bölge olarak Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu Kelkit Vadisi gösterildi. Vaka sayılarında patlama yaşandığı belirtilirken vatandaşlara dikkatli olmaları uyarılarında bulunuldu. Hastalığın henüz kesinleşmiş bir tedavisinin olmadığı ise vurgulandı.

Haber

Yılın ilk kene vakası görüldü! Uzmanlar uyardı: Türkiye genelinde artış!

Doğu Karadeniz Bölgesinde havaların ısınmasıyla birlikte Gümüşhane'de kene vakaları görülmeye başlarken, yılın ilk Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakası Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Vakalarda artış yaşandığını belirten uzmanlar ise Türkiye genelinde haziran ve temmuz aylarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber

Gagasıyla gözünün arasında... Kuşlarla Afrika'dan geliyor! 'Ölümcül hastalığın taşıyıcısı' Uzmanlardan dikkat çeken uyarı

Kene vakaları yeniden baş gösterdi.Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyledi. Coşkun "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi. Kuş fotoğrafını inceleyen Coşkun iki tarafta da gaga ile gözü arasındaki iki ayrı keneye dikkat çekip "Keneler birçok ölümcül hastalığın taşıyıcısı olabiliyor" ifadelerini kullandı.

Haber

Kene ısırması sonrası öldü, özel giysilerle toprağa verildi! Erzurum'da endişe yaratan görüntü

Erzurum'da, kene ısırması sonrası tedavi gördüğü hastanede ölen 2 çocuk babası 37 yaşındaki İrşat Yüksel, sağlıkçıların getirdiği özel giysiler giyen mahalledeki gençler tarafından toprağa verildi. Nüğürcük Mahallesi muhtarı Abubekir Gültekin, "Tedbir olarak böyle bir defin yapıldı" diye konuştu.

Haber

Amasya'da kene paniği! 15 gün sonra hastanede hayatını kaybetti

Amasya'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle bir ölüm gerçekleşti. Hayatını kaybeden kadına, yaklaşık 15 gün önce tarlada çalıştığı sırada kene tutunduğu öğrenildi.

Haber

Kabus geri döndü! O ilde yılın üçüncü ölümü... Başka hastalar da var: Uzmanlar uyarıyor

Sivas’ta bu yıl kene ısırması sonucu ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. Uzmanlar kene ısırmalarının ölümcül sonuçlar doğurabildiğini hatırlatarak vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor.

Haber

Çoğu insan korkarken, o boncukla oynar gibi oynuyor! Onca ölüme rağmen yaklaşımıyla şaşırtan Tokatlı çoban: Bana yapıştığı zaman elimle kopartıp atıyorum

Tokatlı çoban Sertan Ayyıldız, onca ölüme rağmen, kırktığı koyunlardan çıkan kenelerle ölümcül risklerine aldırış etmeden boncuklarla oynar gibi oynuyor. Ayyıldız'ın söyledikleri ise şaşırtıyor. Çoban Ayyıldız, "Biz keneyi elimizle ile tutup taş ile eziyoruz. Bize bir şey olmuyor, hastaneye falan da gitmiyoruz. Bana kene yapıştığı zaman elimle kopartıp atıyorum. Kopardığım bölgede kenenin ağzı ve dişi kalıyor ama hiçbir şey olmuyor." diye konuştu.

Haber

'Gölgemizi ve kokumuzu algılıyorlar' Uzmanlar tehlikeye dikkat çekti! En çok o illerde...

Profesörler tarafından yapılan araştırmalarda yılın her zamanında yaşayabilen kenelere rastlanma ihtimalinin Gümüşhane, Tokat, Çorum, Zonguldak, Sivas, Yozgat ve Karabük’te daha yüksek olduğunu tespit ettiler. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Açıcı, doğayı seven insanlar için kenenin tehdit oluşturduğunu vurgulayıp, "Keneler gölgemizi ve yaydığımız karbondioksit kokusunu da algılayarak aktif duruma geçiyorlar" dedi.

Haber

Bahar ve yaz aylarında artan 'Sessiz katil' hastalığına dikkat! Belirti vermeden ilerliyor

Bahar ve yaz aylarında artış gösteren hastalıklar sağlığı büyük oranda riske atıyor. Lyme hastalığı da yaz aylarının riskli hastalıkları arasında yer alıyor. Uzmanlar lyme hastalığının belirti vermeden ilerlediğini ve eklem romatizması ve kalp iltihabı gibi sağlık sorunlarına yol açabildiğini belirterek uyarılarda bulundu.

Haber

Tokat'ta 2 kişi KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi görüyor

Tokat'ta 2 kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle Tokat Devlet Hastanesinde tedavi ediliyor.

Yurthaber

Kulak ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, içinden çıkan şaşkına çevirdi!

Havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artışın başladığı Erzincan’da, bir kişinin kulak ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kulağından kene çıktı. Kentte son 1 haftadır 5 kişi kene şüphesiyle hastaneye giderken 2 kişiye KKKA tanısı koyularak tedaviye alındığı öğrenildi. Uzmanlar tarafından önümüzdeki günlerde KKKA vakalarının artarak devam edeceği öngörülüyor.

Haber

İçinden çıkan doktorları şaşırttı! Hastalığı var sandı ama... Tam 2 yıldır aynı tamponu kullanıyormuş

Tampon regl sürecinde pedlere göre çok daha konforlu olabiliyor. Tampon kullanmaya çekinen birçok kişi olsa da özellikle özel günlerde ve spor yaparken tamponu tercih eden kadınların sayısı giderek artıyor. Ancak tamponun sık sık değiştirilmesi gerekiyor. TikTok'ta paylaşım yapan bir sosyal medya kullanıcısı 2 yıldır aynı tamponla yaşadığını öğrendi.

Kadin

Berbere gitti, hayatı kurtuldu! Kafasında fark etti, ilk başta ben zannetti ama...

Adana'da bir kişinin hayatı, gittiği berber sayesinde kurtuldu. Berber, saç tıraşı için gelen bir kişinin kafasında kene olduğunu fark etti. Gencin kafasındaki kene cımbızla alınırken berber "Doktorlar berberde kenenin fark edilmemesi halinde şahsın hayatının tehlikeye gireceği söylenmiş. Bir nevi gencin hayatını kurtardık" diye konuştu.

Haber

Kene popülasyonundaki artış KKKA vakalarını da artırdı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır: - "KKKA hastalığı en çok 2007-2008 ve 2009 yıllarında görüldü. Bu yıllarda sayı 1300'lere yakındı, sonra giderek azaldı ve 1000'li rakamların altına düştü. Son 2-3 yıldır tekrar sayıda artış görüyoruz" - "Bu birçok sebeple izah edilebilir, pandemi süreci nedeniyle insanların büyük kentlerden bu alanlara göç etmesi, kene popülasyonunun artması ve mikrobu taşıyan kene sayısının da artması... Virüs taşıyan kene sayısı arttığı zaman tabii ki hastalık riski de artıyor"

Yurthaber

Adana'da kene ısıran ikizler, bir aylık tedaviyle sağlıklarına kavuştu

Adana'da kene ısıran ikizler, bir aylık tedaviyle sağlıklarına kavuştu

Yurthaber

Yozgat'ta KKKA hastalığı şüphesi olan kişi hayatını kaybetti

Yozgat'ta KKKA hastalığı şüphesi olan kişi hayatını kaybetti

Yurthaber

Tokat'ta 2 kişi KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi görüyor

Tokat'ta 2 kişi KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi görüyor

Yurthaber

Tokat'ta 2 kişi KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi görüyor

Tokat'ta 2 kişi KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi görüyor

Yurthaber

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü

Yurthaber

Ölümler arttı, Samsun'dan tüm Türkiye'ye gönderilmeye başlandı! Kabusa karşı yeni çözüm

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yeşillik alanlarda piknik yapan ve zaman geçirenlerin sayısı artarken, kenelerin ısırmasına bağlı olarak ölümlerin de yaşandığı kayıtlara geçti. Kırım-Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerin avcısı olan sülünler ise Samsun’da yetiştirilerek Türkiye’nin birçok ilinde doğaya salınmaya başladı.

Haber

Bingöl'de KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kadın öldü

Bingöl'de KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kadın öldü

Yurthaber

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören 2 kişi hayatını kaybetti

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören 2 kişi hayatını kaybetti

Yurthaber

Adana'da kene ısırması sonucu yaşamını yitiren polisin cenazesi defnedildi

Adana'da kene ısırması sonucu yaşamını yitiren polisin cenazesi defnedildi

Yurthaber

Adana'da kene ısırığı can aldı! Polis memuru hayatını kaybetti

Adana'da aile ziyareti için gittiği yerde kene tarafından ısırılan polis memuru Mesut Sayar, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haber

Adana’da kenenin ısırdığı polis hastanede hayatını kaybetti

Adana’da kenenin ısırdığı polis hastanede hayatını kaybetti

Yurthaber

Gümüşhane'de kene paniği! Hastanede hayatını kaybetti

Gümüşhane'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi. 69 yaşındaki kişinin, keneyi kendi imkanlarıyla çıkardığı fakat bir süre sonra yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurduğu öğrenildi.

Haber

Gümüşhane'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü

Gümüşhane'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü

Yurthaber

Vücudundan Japon yapıştırıcısıyla çıkarmaya çalışan var! Prof. Dr. Ahmet Sebe'den çok önemli uyarı

Tüm yurtta hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kene ısırma vakalarında artışlar görülürken, Prof. Dr. Ahmet Sebe'den önemli bir uyarı geldi. Vatandaşların Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenenin üzerine Japon yapıştırıcısı döküp, ciltten sökmeye çalışanlarla karşılaştıklarını belirterek, "Kene vakalarında mutlaka hastaneye başvurulmalı" şeklinde konuştu.

Haber

Çankırı Valisi Ayaz'dan koronavirüs ve KKKA hastalığı uyarısı:

"(Kovid-19) Özellikle son aşısının üzerinden 6 ay geçmiş tüm vatandaşlarımızı tekrar aşı olmaya çağırıyoruz. Alınabilecek en güçlü önlem, aşı" - "(KKKA hastalığı nedeniyle) İki vefatımız oldu, 10 vatandaşımız da yatarak tedavi aldı"

Yurthaber

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi hayatını kaybetti

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi hayatını kaybetti

Yurthaber

Samsun'da KKKA hastalığı teşhisi konulan kadın öldü

Samsun'da KKKA hastalığı teşhisi konulan kadın öldü

Yurthaber

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi hayatını kaybetti

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi hayatını kaybetti

Yurthaber

O ilde büyük panik! Mayıs ayından bu yana bilanço ağırlaştı

Kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı Sivas ili ve çevresinde büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Vatandaşlar arasında paniğe yol açan Sivas’taki kene ısırması vakalarında mayıs ayından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Haber

Çankırı Valisi 'Yeniden ortaya çıktı' deyip duyurdu! 'Maalesef bir gencimizi kaybettik'

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, kentte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 9 kişinin ise hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.

Haber