Kuzu etine dün itibarıyla yeni bir zam geldi. Halihazırda 15 gün önce artan kuzu karkas et fiyatları 245 liradan 290 liraya çıktı. Bu hafta bir zam daha yapılması beklenirken, kemiksiz kuzu kuşbaşının kilogram fiyatının kasaplarda 590’dan 680’e kadar yükselmesi bekleniyor. Dana kıymanın kilogramı bölgeden bölgeye değişmekle beraber 390 liradan, 470 liraya kadar çıkacak. Dana kuşbaşı ise 410 liradan 480 liraya raflarda yer bulacak.
Mutfak hijyeni, sağlığımızı koruma açısından kritik bir öneme sahip. Bu dört gıda maddesi, yıkanarak pişirildiğinde tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Böylelikle fark etmeden sağlığınıza zarar veriyor olabilirsiniz. Yaşam kalitenizi artırmak ve sağlığınızı korumak için pişirmeden önce yıkanmaması gereken 4 gıdayı bilmekte fayda var.
Enflasyonun artmasına yönelik atılan adımların kendisini göstermesi beklenirken vatandaş için kötü haberler gelmeye devam ediyor. Kırmızı et fiyatlarına bir süredir zam gelmiyordu ancak yaşanan son gelişmelerin ardından fiyatların yeniden yükselişe geçtiği öğrenildi. Bir buçuk ay önce 220 liraya kadar gerileyen karkas etin kilogramı, yeniden artış göstererek ortalama 250 lirayı aştı. Son bir haftada özellikle kuzu etindeki 15 liralık fiyat artışı dikkat çekiyor.
Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Vücudumuz belirli proteinleri kendi üretemez. Bu nedenle besinlerle yeterli miktarda alınması gerekir. Protein deyince ilk akla gelen besinlerden biri de et oluyor ancak bu 7 besin etten daha fazla protein içeriyor.
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte kırmızı et tüketiminde zirve yaşanıyor. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekiyor. Kırmızı etin faydası kadar zararı da bulunuyor. İşte Fazla kırmızı et tüketiminin vücuda verdiği zararlar....
Kalp krizi ve felç riskini artıran yiyecekler denildiğinde ilk akla gelenler kızartılmış gıdalar olsa da bu gıdaların dışında kalan sağlıklı sanarak tükettiğimiz bazı yiyecekler de oldukça risk oluşturabiliyor. Yapılan araştırmalar felç riskini yüzde 14 arttırabilen iki et çeşidini açıkladı.
Kalp sağlığını korumak hayati önem taşıyor. Kalp sağlığını korumak adına stresten uzak durmak, hareketli yaşamı benimsemek ve en önemlisi sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bir kardiyolog kalp sağlığı için uzak durmanız gereken yiyecek stillerini paylaştı.
Kırmızı etteki artışları önlemeyi planlayan Et ve Süt Kurumu, İstanbul ve Ankara'daki marketlerle yaptığı anlaşmanın ardından Kasaplar Federasyonuyla da imzayı attı. Kurum kasaplara da et tedarik edecek. ESK ve Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, federasyon üyesi kasaplara uygun fiyattan kırmızı et sağlanacak. Peki kasaplarda Et ve Süt Kurumu’nun ucuz eti kaça satılacak? İşte detaylar…
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den kırmızı et ve soğan fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi. Canlı yayında soruları yanıtlayan Kirişci, et fiyatlarının gerilediğini belirterek "Kıymayı 190 liradan satmaları karşılığında marketlere ürün veriyoruz." dedi. Soğan arzında ise herhangi bir sorun olmadığını söyleyen Kirişci, "Şu anda Adana halini arayacak olsanız soğan fiyatlarının 11-12 liralara geldiğini duyabiliriz." diye konuştu.
TÜRK-İŞ'in nisan ayı verilerine göre, dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırı 10 bin TL'yi aşarken kira, fatura, eğitim, giyim, ulaşım gibi tüm giderlerini kapsayan yoksulluk sınırı ise 33 bin TL'ye yükseldi. Son aylarda gelen fiyat artışları ile dikkat çeken kırmızı ette ise bir aydaki zam oranının 50 lira olduğu belirtildi. TESK Genel Başkanı Palandöken ise kasaplar için ESK'den ucuz et talebinde bulundu.
TZOB'a göre ramazanda markette 39 ürünün 30'unun fiyatında artış, 9'unda düşüş oldu. Son dönemin en çok zamlanan ürünlerinden olan kırmızı etteki fiyat artışına ilişkin TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, damızlık hayvanların kesilmesinin önüne geçilmesini talep ederek, bunun olmaya devam etmesi halinde etiketlerde daha yüksek rakamların görülmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
Son aylarda kırmızı et fiyatlarına üst üste gelen zamlar sonrası Rekabet Kurumu harekete geçti. Türkiye'nin gündeminde önemli yer kaplayan et fiyatlarıyla ilgili yeni bir adım atılıyor. Bu adımla birlikte kırmızı et fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçilmesi hedefleniyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, önümüzdeki süreçte para yasayı ihlal edenlere uygulanacak para cezasını duyurdu.
Rekabet Kurumu, Ramazan Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarında spekülatif fiyat artışı ya da arz kısıtlanması olup olmadığının tespiti için ön araştırma başlattı. Kurul, ön araştırma raporunun kendisine teslimini takip eden 10 gün içinde, bilgileri değerlendirerek soruşturma açılmasına veya açılmamasına karar veriyor.
TÜİK Mart ayında fiyatı en çok düşen ve artan ürünleri açıkladı. Son günlerin en çok gündemde yer alan konusu kırmızı et fiyatlarındaki aylık artışın yüzde 19,90 olduğu açıklandı. Böylece Mart'ta fiyatı en fazla artan 'dana eti' olurken, en fazla düşen ise 'kara yoluyla yolcu taşımacılığı' oldu.
Aylardır zam üstüne zam gelen et fiyatları altın ile yarışır hale geldi. Gramı 1.200 TL olan altın ile 600 liralık bonfile etten sadece 2 kilo alınabiliyor. Tazgahlarda bile görmenin zorlaştığı bonfile için kasaplar dikkat çeken bir hesaplama yaptı. “Eğer 6 ay önce antrikot alıp dolaba atsaydık” diyen kasap esnafı, “Dondurucudan bugün çıkarsaydık dolardan ve altından daha fazla kâr edermişiz” ifadelerini kullandı.
Fiyatları sabitlenen et ürünlerinin satışı yarın başlıyor. Türkiye genelinde Tarım Kredi market zincirleri ile bir protokol imzalayan ESK’dan ambalajlı kıymanın kilogramı 140 liradan, kuşbaşının kilogramı da 150 liradan alınabilecek. İstanbul PERDER ise kampanyaya dahil olan üyelerinin dana kıymanın kilogram fiyatını 190 TL'den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL'den satılacak. Uygulamanın ramazan sonrasında da sürmesi bekleniyor.
Artan gıda fiyatları vatandaşın tepkisini çekmeye devam ederken kırmızı etin fiyatı ile ilgili Ramazan ayı öncesinde merak edilen ‘yeni zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt geldi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı yaptığı açıklamada "Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer" ifadelerini kullandı.
Amerikalı şarkıcı ve oyuncu Cher, hem gençliğinde hem de mevcut yaşında başarılarının yanı sıra stiliyle de dikkat çeken sanatçılar arasında yer alıyor. 76 yaşındaki şarkıcı yaşına rağmen oldukça genç görünüyor. Cher, yaşlanma karşıtı bakımını ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını paylaştı. Botoks olmadan yapılan bu bakım ile çok daha genç görünmek mümkün olabiliyor.
Samsun’da et fiyatlarına son 15 gün içerisinde gelen 40 liralık zam, kasapları bile şaşırttı. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Ramazan ayına 1,5 ay gibi bir süre kala et fiyatlarının kilosunun 300 TL’ye yükselebileceğini iddia etti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı ise Ramazan sonuna kadar kırmızı et fiyatlarına zam yapılmayacağını duyurmuştu.
Ramazan ayına iki ay kala kırmızı et fiyatlarına ilişkin Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan açıklama yapıldı. Fiyatlar konusunda spekülatif açıklamalar olduğu ifade edilirken zam konusuna da açıklık getirildi. Buna göre Ramazan ayı sonuna kadar kırmızı et fiyatlarına zam yapılmasının planlanmadığı ifade edildi.
Sağlıklı olarak düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuza zarar verebiliyor. Kansere neden olabilen ve kalp sağlığı için büyük risk oluşturan yiyecekler bulunuyor. Uzmanlar aşağıda bulunan yiyeceklerin tüketimi hakkında uyarılarda bulunuyor.
Son dakika: Et ve Süt Kurumu yaptığı açıklamada arz güvenliği ve fiyat istikrarı açısından gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, ihtiyaç olması durumunda piyasaya taze karkas et satışı yapılacağını belirtti.
Beslenme alışkanlıklarımız tüm sağlığımızı etkisi altına alıyor. Sağlıklı sandığımız birçok yiyecek kan damarlarını tıka basa yağla doldurarak tıkanmasına neden oluyor. Bu da kolesterol ve kalp krizi gibi riskli hastalıkların oluşmasında önemli rol oynuyor.
Çocuk sahibi olmak birçok kişinin gelecek hayalleri arasında bulunuyor. Ancak gün geçtikçe çocuk sahibi olmak daha zor hale geliyor. Fark edilmeden yapılan ufak hatalar kısırlığa yol açabiliyor. Bu basit hatalar çeşitli cinsel sorunlara yol açarak seks hayatınızın bitmesine de neden olabiliyor.
2022'nin ilk günlerinde başlayan ve hala devam eden zam rüzgarı vatandaşın bütçesini sarsmaya devam ediyor. Fiyat artışı yaşayan ürünlerin başında ise kırmızı et geliyor. 2 ay önce 90 lira olan dana karkas bugün itibarıyla 135 liraya çıktı. Bu, yüzde 50 zam anlamına gelirken et fiyatlarının yılbaşından bu yana 3 kez zamlanması ise vatandaşı zor duruma soktu.
Kırmızı et fiyatlarına sadece 9 günde üç kere zam gelerek en düşük etin kilosu 200 liranın üzerine yükseldi. Fiyatlardaki yükseliş sonrası Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) bu ay içinde karkas et ithalatına başlayacağı öğrenildi. Kurum anlaşma için imzaları attı.
Yediğimiz bazı yiyecekler sağlığımızı derinden etkileyerek birçok hastalığın oluşmasında önemli rol oynuyor. Zararlarını tahmin bile edemeyeceğimiz yiyecekler iç organların yağlanmasına sebep olarak kanser, diyabet, kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzmanlar tüketilen zararlı yiyecekler hakkında bilinçli olmanız hakkında uyarılarda bulunuyor.
Et ve Süt Kurumu hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan eti alım fiyatlarına zam yaptı. Böylece küçükbaş hayvan eti alımında kilo başına 5-8 lira, büyükbaş hayvan eti alımında 13-26 lira arası artış oldu. Bu zamların ardından piyasanın çok gerisinde kalan kurumun et satış fiyatlarına da zam yapması bekleniyor.
Kırmızı et fiyatlarında yaşanan artışlarla birlikte vatandaşlar ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu şubelerine akın ediyor. Ankara Kızılay'da bulunan Et ve Süt Kurumu'na sabahın ilk ışıklarıyla gelen yüzlerce kişi, önce sıra numarası alıyor ardından ise saatlerce bekliyor. Bir kişinin ortalama bekleme süresi 4 saati bulurken, şubedeki et ise saatler içinde tükeniyor. Kasapta ortalama 170 lira olan dana kıyma, kurumda ise 90 TL'den satılıyor.
Yüksek tansiyon toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalp krizi, felç ve böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek tansiyondan korunmak için ve yüksek tansiyon hastalarının bu hastalığı kontrol altında tutması için kaçınmaları gereken yiyecekler vardır. İşte hipertansiyon hastalarının asla yememesi gereken yiyecekler...
Kansere neden olan çok çeşitli etkenler bulunuyor. Sağlıksız beslenmenin de başta kanser olmak üzere birçok hastalığa zemin oluşturduğu biliniyor. Üstelik sadece sağlıksız olarak bildiğimiz işlenmiş gıdalar değil faydalı sandığımız besinlerin içerisinde de kanserojen maddeler bulunuyor. Uzmanlar milyonlarca kişinin tükettiği o gıdayı Grup 1 kanserojen olarak değerlendirdi.
Böbrek taşı toplumda sıklıkla görülen sağlık durumları arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarından korunmak için su ve yiyecek tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Gün içerisinde yediğimiz bazı besinler dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.
Süt ve et fiyatlarındaki artış vatandaşların cebini zorlamaya devam ediyor. Süt fiyatları 1 yılda yüzde 175 artınca kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, bugün itibarıyla tarihte ilk kez etten daha pahalı hale geldi. TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarına da yakın zamanda yüzde 30-40 arası zam gelebileceğini öne sürdü.
Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Protein özellikle sporcuları diyetlerinde büyük önem taşıdığı için sık sık duyduğumuz besin ögesidir. Proteinin genellikle etten alınacağı düşünülür. Ancak bu eksik bilinen doğrulardandır. Et harici protein değeri çok yüksek gıdalar bulunmaktadır.
Kırmızı et ile ilgili ortaya atılan bir iddia gündem yarattı. Etin gramajını arttırmak için tazyikli su sıkıldığı öne sürülürken bu şekilde satılan etlerin renginin de değiştiği belirtildi. Çelik "Ete su sıkıldığı zaman suyu içine çeker. Bu da gramajı artırmak için yapılıyor olabilir" diyerek bu durumda satılan etlerinde renk değiştirerek pembeleştiğini iddia etti. İşte kırmızı et hakkında çok konuşulacak o iddiaya ilişkin detaylar…
Her geçen gün yediğimiz yiyeceklerin sağlık üzerindeki etkilerini öğreniyoruz. Severek yediğimiz ve sağlık için çok faydalı olduğunu düşündüğümüz yiyecekler birçok hastalığa yol açabiliyor. Bu zararlar arasında kan pıhtılaşması bulunuyor. Uzmanlar yediğimiz birçok yiyeceğin kan damarlarını tıkayabileceğini belirtiyor.
Kanser hayatımızı büyük riske atan hastalıklar arasında bulunuyor. Gün geçtikçe artan kanserin etkilerinden korunmak için erken belirtileri hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Kanserde erken teşhis hayati önem taşıyor. Pankreas kanserinin erken belirtisi idrarda fark ediliyor.
Kırmızı et tüketimi konusunda birçok görüş var. Dana eti, kuzu eti gibi et ürünleri satın alırken kendinizi frenlemeniz sağlığınız için iyi olabilir. Kırmızı etin sağlığa olan zararları son yıllarda sıklıkla gündeme geliyor. Kırmızı et, yüksek miktarda protein sağlıyor olsa bile sıklıkla tüketmeye değer mi? Sıklıkla tüketilen kırmızı et, sizi sağlığınızdan edebilir.
Kırmızı et fiyatları geçen seneden beri yüzde 30 zamlandı. Maliyetler, kurdaki artış ve enflasyon nedeniyle kırmızı et fiyatlarına yüzde 35 zam geleceği iddiaları gündem olmuştu. Vatandaşlar 'Kırmızı et fiyatlarına zam gelecek mi? diye araştırırken en net açıklama Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanından geldi.
İyi bir lif, protein ve çeşitli vitamin ve mineral kaynağı olan İstiridye mantarı kırmızı ete alternatif oldu. Et fiyatları 200 liraya dayanınca vatandaşlar kilosu 40 ila 50 lira arasında değişen bu mantar türüne yöneldi.
Kan değerlerinin yatak odası performansında çok önemli bir yere sahip olduğu öne sürüldü. Uzmanlar, yüksek demir, şeker ve kolesterolün cinsel performansı kötü etkilediği konusunda uyarıda bulundular. Erkekler için cinsel ilişkide kan akışı anahtardır ve ereksiyonu sürdürme yeteneklerini etkiler. Sağlıksız yiyecekleri çinko ve B6 vitamini açısından zengin olanlarla değiştirmek bu durumu düzeltmek için yardımcı olabilir.
Mutfakta yapılan basit hatalar sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Yemek yapmadan önce bazı gıdaların yıkanması gerekiyor. Bu daha sağlıklı ve hijyenik olsa da her yemeğin kesinlikle yıkanmaması gerekiyor. Bu yiyecekleri yıkamak emeğinizi çöpe atarak yemeğin tadının kötüleşmesine ve gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. İşte yıkanmaması gereken yiyecekler...
Son yıllarda yapılan araştırmalar kırmızı etle ilgili yapılan araştırmalar kırmızı etlerin aslında hiç masum olmadığını tam tersine sağlık için kötü olduğunu ortaya çıkardı. Fazla kırmızı et tüketimi başta kalp hastalığı olmak üzere belirli kanser türlerini tetiklediği biliniyor. Yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon hastalığı da aşırı kırmızı et tüketimi ile ilişkili. İşte asla kırmızı et tüketmemesi gerekenler...
Beslenme sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Birçok hastalığa neden olabilen sağlıksız beslenme cinsel sorunlara da yol açıyor. Gün içerisinde sıklıkla yediğimiz gıdalar libidonun oldukça düşmesine neden olabiliyor. Üstelik bu gıdaların çoğu sağlıklı olarak biliniyor. İşte libido düşüren tehlikeli gıdalar...
Çay tüm dünyada sevilerek tüketilen içecekler arasında bulunuyor. Ülkemizde ise çayın yeri apayrı tutuluyor. Suyun bile önüne geçebilen çayın faydaları her geçen gün şaşırtıyor. Son araştırmalara göre çay içen erkeklerin sperm sayısı içmeyenlere oranla çok daha fazla.
Kırmızı et ve süt fiyatlarına yeniden zam gelebilir! Besiciler çiğ süt fiyatı sabit kalınca süt ineklerini tek tek kestirmeye başladı. İzmir, Çanakkale, Bursa... Süt üretiminin yoğun olduğu şehirdeki kesimhanelerde yoğunluklar yaşanıyor. Süt Konseyi, çiğ süte zam yapmadı. Besici, süt ineklerini bir bir kestirmeye başladı.
Yediklerimiz, gün içerisinde yaptıklarımız sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Olumlu ve olumsuz birçok sonuca neden oluyor. Özellikle cinsel sağlık problemleri giderek artış gösteriyor. Değişen yaşam koşulları spermlerin güçsüzleşmesine bu da kısırlığa neden olabiliyor. Uzmanlar günlük yapılan bazı hareketlerin değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.
Günümüzde en sık görülen hastalıklar arasında bulunan diyabet sağlığı oldukça etkiliyor. Tüm hayatı etkisi altına alan diyabet hastalığının tedavisinin yetersiz kalması ölümcül sonuçlara yol açıyor. Diyabet riskini düşürmek için doğru beslenme oldukça önem taşıyor. Uzmanlar süt içmekle diyabet riskinin bağlantılı olduğunu belirtiyor.
Yorgunluk yaşam kalitesini oldukça düşürüyor. Yorgunluğun etkilerini azaltmak için çeşitli yöntemler deniyor olabilirsiniz. Ancak ilk olarak geçmeyen yorgunluğunuzun nedenini öğrenmeniz gerekiyor. Yorgunluğunuzun altında yatan neden oldukça tehlikeli olabilir.