Kitap Okuma Haberleri

Malatya'da açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi

Malatya'da yaklaşık 2 bin öğrenci, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla açık havada kitap okuma etkinliğine katıldı.

Yurthaber 29-03-2024 11:20

Önce gelini damada istediler, sonra hep birlikte kitap okudular

Uşak'ta kız isteme merasiminin ardından aile bireyleri 30 dakika kitap okudu.

Yurthaber 04-03-2024 15:48

Tarihe ilgi duyan herkesin okuması gereken en iyi tarihi romanlar

Kitap okumak hem keyifli hem de entelektüel gelişime katkı sağlayan bir aktivite. Eğer siz de kitap okumaktan keyif alıyorsanız tarih konulu romanları okuma listenize dâhil edebilirsiniz. Çünkü gerçek olayların sürükleyici kurguyla aktarılması tarihî olayların akılda kalmasını kolaylaştırıyor. Böylelikle geçmişe dair birçok farkındalık kazanılıyor. Siz de birbirinden başarılı eserleri kütüphanenize eklemek isterseniz en iyi tarihi romanlara yer verdiğimiz listemize göz atabilirsiniz.

Haber 15-05-2023 18:35

Kitap okumanın faydaları nelerdir, neden önemlidir? Kitap okumanın önemi nedir, bizi nasıl geliştirir, zekâyı geliştirir mi?

Kitaplar, bilgi ve kültürümüzü artırmanın en önemli yollarından biridir. Okunan kitaplar sayesinde yeni fikirler ediniriz, dünyayı daha geniş bir perspektiften görürüz ve kendimizi geliştirmek için fırsatlar yaratırız. Zihinsel gelişimimize katkıda bulunur. Daha iyi bir konsantrasyon ve bellek gelişimi sağlar, düşünsel kapasitemizi arttırır ve bilişsel yeteneklerimizi geliştirir. Peki, Kitap okumanın önemi nedir, bizi nasıl geliştirir?

Haber 30-03-2023 16:57

Kitap Okuma

Kitap Okuma Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kitap Okuma Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yarım asrı aşan geçmişe sahip kütüphane üye sayısını 8 yılda 10'a katladı

Sivas'ta 1967 yılında kurulan, 8 yıldır da yeni binasında hizmet veren Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi, kitap okuma alışkanlığını kent geneline yayarak aktif üye sayısını 80 bin 388'e çıkardı - Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Serhan Kaburcuk: - "Şehrimizin merkez nüfusu şu anda 380 bin civarında. Yani her 5 vatandaşımızdan 1'i kütüphanemize üye olmuş durumda. Türkiye'de bazı il ve ilçelerin merkez nüfuslarından çok daha fazla üye sayısına sahip olduğumuzu görüyoruz"

Yurthaber 10-10-2022 11:40

Polis okullarda öğrencilerle kitap okuyup oyunlar oynuyor

Polis okullarda öğrencilerle kitap okuyup oyunlar oynuyor

Yurthaber 07-10-2022 16:25

Adıyaman'da kitap okuma yarışmasında dereceye giren 200 öğrenci İstanbul'u gezecek

Adıyaman'da kitap okuma yarışmasında dereceye giren 200 öğrenci İstanbul'u gezecek

Yurthaber 12-09-2022 14:08

Zamanını kitap okuyarak geçirmek isteyenler için Amazon'un her kategoride en çok satan kitapları

Kitap okuma alışkanlığı kendinizi farklı tür kitapları okumaya açtığınızda ve zamanla kazanılır. Kitap seçerken zevklerinize hitap eden içerikleri bulmak her zaman kolay olmayabilir. Böyle zamanlarda kendinizi çok satanlar raflarının veya listelerinin arasında bulabilirsiniz. Felsefeden psikolojiye, mitolojinin yeniden yazılıp kurgulanmasına ve birçok klasiğe çok satanlar listelerini keşfederek ulaşabilirsiniz. Sizler için derlenen Amazon'da en çok satan yedi kitabı inceleyebilirsiniz.

Haber 05-08-2022 13:49