Küp Haberleri

Tarlasında içi altın dolu küp buldu! İlk işi bakın ne oldu: Bütün akşam telefonlarımız susmadı

Geçmiş dönemde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay'da topraktan tarih fışkırmaya devam ediyor. Zeytin bahçesini süren İsmet Kaya'nın pulluğuna içi altın sikke dolu bir küp takıldı. Kaya hemen yetkilileri arayarak altınları teslim etti. Akşam boyu telefonunun susmadığını belirten Kaya, "Niye teslim ettin, niye kuyumcuya satmadın, daha iyi para ederdi diyenler oldu. Biz tarihimizin ortaya çıkması için bunları devletimize teslim ettik." dedi.

Haber 18-04-2024 16:29

'İçinde altın var' Söylenti hızla yayıldı... Bulunan küp bölge halkını heyecanlandırdı! İçinden çıkan...

Tokat’ın Zile ilçesinde Jül Sezar’ın ünlü 'Veni, Vidi, Vici' sözünü söylediği tarihi Zile Kalesi’nin antik tiyatro kısmında kazı çalışması başlatıldı. Çalışma kapsamında bulunan ve Zileliler arasında, 'içinde altın var' söylentisi yayılan tarihi kalıntının ise yağ küpü olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu "Bulunan küpte herhangi bir şey çıkmadı. Bulunan küp yağ küpü" ifadelerini kullandı.

Haber 30-11-2023 10:53

Tarla sürerken buldu! İçi boş ama... Hemen korumaya aldılar

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde bir çiftçi, tarla sürerken traktörün pulluğuna takılan 1.5 metrelik içi boş tarihi küp buldu. Ekiplerin olay yerine gelmesiyle birlikte 250 kilogram ağırlığındaki tarihi küp koruma altına alındı.

Haber 21-04-2023 17:38

Bir şehir bu olayı konuşuyor! Küplerin içinden insan kemikleri çıktı... Gazetecileri içeri almadılar

Afyonkarahisar'da 3 Nisan'da gerçekleştirilen kazılarla ilgili tartışmalar devam ediyor. Dinar ilçesinde bir temel kazısı sırasında Roma dönemine ait lahidin içerisinde 4 adet küp bulundu. Arsa sahipleri, inşaat firması hakkında ruhsat almadan usulsüz kazı yaptıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Küplerin içinden insana ait kemikler çıkarken küplerin açılışı sırasında gazetecilerin içeri alınmaması dikkat çekti.

Haber 11-04-2023 21:55

Küp

Küp Hakkındaki Haberler Mynet'te. Küp Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Van'da Zernaki Tepe'de burç temeli gün yüzüne çıkarıldı

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan ve toplu konut anlayışının bölgedeki ilk örneklerinden biri olduğu değerlendirilen ızgara planlı kent kalıntısındaki kalede eski dönemlere dair daha net bilgilerin elde edilmesine katkı sağlayacak burç temeli ile küp ortaya çıkarıldı.

Yurthaber 07-11-2022 13:44

Aksaray'da Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen küp ele geçirildi

Aksaray'da Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen küp ele geçirildi

Yurthaber 07-09-2022 12:12