Kuş Adası hakkında bilgiler

Kuş Adası hakkında bilgiler

Kuş Adası ya da diğer adıyla Kuzu Adası veya Arter Adası, Van Gölü’nün içinde olan 4 adadan birinin ismidir. Bu dört ada içerisinden Kuş Adası en az bilinendir.

Ada üzerinde sadece manastır kalıntıları yer almaktadır. Kalıntıları bulunan manastırın 1905 yılında yapıldığına dair bilgiler mevcuttur. Kuş Adası’nın konumu ise en büyük adanın batısındadır. En büyük ada ile aralarındaki mesafe sadece 4km’dir.

Geçmişten günümüze bu bölgede ilgiyle karşılanan Ada’ya teknolojinin gelişmesiyle beraber botlarla ziyaretler yapılmaktadır. Ada kuş seslerinin yeşilliğin içinde yankılanmasıyla da bilinir.

Bir diğer adının Kuzu Adası olmasının nedeni köylülerin bu bölgeye getirerek hayvanlarını otlatmasından gelmektedir.

2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İmzasıyla yayınlanan kararıyla Kuş Adası, Potansiyel Doğal Sit Alanı olarak belirlendi.

Kuş Adası Haberleri

Pendik’te temizlik görevlisinden bayılan kuşa can suyu

Pendik’te sıcaktan dolayı susuz kalarak bayılan bir sığırcık kuşuna temizlik görevlisi can suyu verdi. Sığırcık kuşu, Pendik Belediyesi’ne bağlı temizlik görevlisinin can suyuyla tekrar kendine geldi. O anlar vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

Haber 16-07-2021 15:19

Kuşadası’nda 36 düzensiz göçmen yakalandı

Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla yunan adalarına kaçmaya çalışan 36 düzensiz göçmen yakalandı.

Haber 06-01-2020 07:17

Gökyüzü Kuşlarla Renklendi

- AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Güvercinada, görenleri hayran bırakan kuş sürüsü manzarasına ev sahipliği yaptı. Yıllar önce, henüz yol bağlantısı yapılmamışken, üzerindeki kuş

Yurthaber 10-10-2017 09:25

12 Dabo'da Geleceğin Yıldızları Yetişiyor

Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu'nda geleceğin yıldızları yetişiyor.Atatürk Anadolu Kız Lisesi'nde faaliyetlerini sürdüren Malatya...

Yurthaber 07-07-2014 17:05

Diğer Haber Etiketleri