Lipödem Haberleri

Lipödem nedir, kilo vermeye engel mi? Lipödem diyeti nasıl yapılır?

Lipödem, genellikle bacaklarda, kalçalarda, kolların iç kısımlarında ve bazen üst vücutta görülen, aşırı yağ birikimi ile karakterize edilen bir durumdur. Bu durum, özellikle kadınlarda yaygın olarak görülür ve genetik faktörler, hormonel değişiklikler ve obezite gibi etmenlerle ilişkilidir. Lipödem, vücutta dengesiz bir yağ dağılımına neden olarak estetik endişelere ve fiziksel rahatsızlıklara yol açabilir.

Haber 31-10-2023 23:43

Sosyal medyada hastalığıyla savaşını anlatıyor! Cara Cruz eleştirilere rağmen güzellik tabularını yıkıyor 

Yaklaşık 100 bin takipçisi bulunan Cara Cruz, sosyal medya hesabından sık sık lipödem ve lenfödemle mücadelesini anlatıyor. Kalın ve şiş bacaklarının nedeni olarak fazla kilolarını görenlere inat Cruz hastalığı hakkında bilgi vermeyi sürdürüyor.

Trend 27-10-2021 09:32

Beden pozitifliği savunucusu olan kadın bacaklarını eleştirenlere bikinili pozlarıyla cevap verdi! “İlham olmak istiyorum”

Lipödem hastası olan Savannah Sullivan, bacaklarının kalın olması nedeniyle yapılan eleştirilerin öz güvenini kırdığını itiraf etti. Bedenini fark edip hastalığını kabul ettikten sonra Sullivan, kendisiyle benzer durumları yaşayan insanlara ilham olmak için sosyal medyadan paylaşımlar yapmaya başladı. Kıyafetlerinde artık herhangi bir kısıtlama hissetmediğini dile getiren Sullivan onu eleştirenlere bikinili pozlarıyla cevap verdi.

Trend 22-10-2021 17:40

Kadınların gizli kabusu: “Lipödem”

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, lipödem konusunda bilgiler verdi.

Haber 13-11-2016 17:46

Diğer Haber Etiketleri