Mavi Dil Enfeksiyonu Haberleri

Mavi dil hastalığı nedir, bulaşıcı mı? Mavi dil hastalığı belirtileri nelerdir? Ölümcül mü?

Mavi dil hastalığı, Iğdır'da hayavanlarda görüldü. Bu nedenle bazı köylerde karantina başlatıldı. Basında yer alan haberlerin ardından Mavi dil hastalığı nedir, bulaşıcı mı? Mavi dil hastalığı belirtileri nelerdir? Ölümcül mü? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte konuya ilişkin detaylar...

Haber 23-03-2022 12:29

Iğdır'da 'mavi dil' alarmı! Köyler karantinaya alındı... Giriş çıkışlar yasaklandı

Iğdır'da küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda görülen "mavi dil" hastalığı nedeniyle bazı köyler karantinaya altına alındı. İlçeye bağlı bazı köylerde hastalık geçinceye kadar karantina uygulanarak bölgeye hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bölgede aşılama çalışması başlatıldığı, çalışmaların tamamlanmasının ardından önlemlerin kaldırılacağı belirtildi.

Haber 23-03-2022 09:27

Mavi dil hastalığı nedeniyle iki mahalle karantinaya alınmıştı! Uzmanlardan açıklama

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde iki mahallenin karantinaya alınmasına neden olan küçükbaş hayvanlarda görülen bulaşıcı mavi dil hastalığı ilçedeki 5 yerleşim yerindeki hayvanlarda ortaya çıktı. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, “Paniğe gerek yok. Hastalıkta yayılma eğilimi görünmüyor. Ayrıca mavi dil asla insanlara bulaşmıyor” dedi. Köse ayrıca, Hastalık çıkan bölgelere hayvan giriş çıkışının yasaklandığını, bölgelerde dezenfekte işlemleri ve kontroller in yapıldığını aktardı.

Haber 26-11-2021 11:33

Diğer Haber Etiketleri