Menisküs Haberleri Ve Son Dakika Menisküs Haberleri

Menisküs Haberleri Ve Son Dakika Menisküs Haberleri

Menisküs, bacaklardaki kaval ve uyluk kemikleri arasında yer alan O ve C şeklindeki sert kıkırdak yapıdır. O dış menisküs ve C iç menisküs sert kıkırdak yapıları ile birlikte uyluk, kaval kemikleri ve diz kapaklarının birbirlerileri ile sürtünmeden rahatça hareket etmelerini ve ağırlığın dengeli biçimde dağılmasını sağlar. Şişlik, ağrı ve dizleri kapayamama gibi belirtiler menisküs sorununu belli eder. Halk arasında kireçlenme olarak tabir edilen dizlerdeki mensiküs sorunu kıkırdak yapının bozulması ile kaval ve uyluk kemiklerinin birbirine sürtünmesi ve aşınması anlamına gelir. Genellikle darbe, travma sonrası veya yaşlanmaya bağlı olarak görülür. Muayene ve MR ile kolaylıkla sorun teşhis edilir. Günümüzde menisküs yıktıkları Menisektomi ve Menisküs tamiri ameliyatları ile cerrahi olarak tedavi edilebilmektedir.

Menisküs Haberleri

Menisküs yırtığı neden olur, nasıl geçer? Menisküs yırtığına ne iyi gelir?

Menisküs yırtığı genellikle ani bir dönme hareketi, dizin aşırı bükülmesi veya dizin üzerine aşırı yük binmesi sonucu oluşur. Sporcular, özellikle de futbolcular, basketbolcular ve kayakçılar gibi aktivite yoğunluğu yüksek sporlarla uğraşanlar, menisküs yırtığına daha fazla yatkındır. Ancak yaşlanma süreciyle birlikte menisküs dokusu zayıflar ve yırtılma riski artar. Peki, menisküs yırtığı neden olur ve ne iyi gelir?

Haber 28-11-2023 15:47

Beşiktaşlı Josef de Souza, sağ dizinden artroskopik menisküs ameliyatı olacak

Beşiktaşlı Josef de Souza, sağ dizinden artroskopik menisküs ameliyatı olacak

Yurthaber 18-07-2022 20:59

Dizinizde bu belirtiler varsa…

Çapraz bağ yaralanması özellikle spor yaparken sıklıkla meydana gelen yaralanmalar arasında yer alıyor. Tedavi edilmediğinde çok ciddi geri dönülmesi zor hasarlara neden olan çapraz bağ yaralanmaları için aşağıda yer alan belirtilere dikkat etmek ve tıbbi müdahale almak gerekiyor.

Haber 08-03-2022 10:43

Ağrılarından kurtulmak için dizine ağaç kabuğu sardı, sargıyı açtığında dehşete düştü: Bir defa yandım daha da yanmayacağım inşallah

Menisküs ağrıları için alternatif tedavi yöntemlerine başvurup, dizlerine söğüt ağacı kabuğu saran Nalan Karakaya'nın sağ dizinde üçüncü derece yanık oluştu. Tedavi altına alınan Karakaya, "Akrabamın önerisiyle yaptım. Dizime sardım 30 dakika sonra acıyla sargı bezini açtığımızda yanık oluşmuştu. Bir defa yandım daha da yanmayacağım inşallah" dedi. Karakaya'nın eşi ise 'Hekim' diye geçinen birisi akrabalara, onlar da hanıma önermiş. Tedavi randımanlı olmadı'' şeklinde konuştu.

Haber 28-09-2021 10:33

Menisküs

Menisküs Hakkındaki Haberler Mynet'te. Menisküs Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Menisküs nasıl anlaşılır, nasıl tedavi edilir? Menisküs yırtığı kendi kendine iyileşir mi?

Menisküs yaralanmaları ve buna bağlı olarak gelişen durumlar özellikle spor yapan kişiler tarafından sıklıkla araştırılıyor. Bu noktada menisküs nasıl anlaşılır sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Uzmanlar, menisküs yaralanmalarına dikkat edilmesi konusunda uyarıyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, konuyla ilgili bilgiler verdi. Peki, menisküs yırtığı kendi kendine iyileşir mi? Menisküs nasıl tedavi edilir? İşte detaylar…

Haber 12-02-2021 16:51

Menisküs yırtığı tedavisinde tek çare ameliyat mı?

Sporun hayatımızda yer almasıyla menisküs yaralanmaları ve menisküs yırtılmasında ciddi artış olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Mutlu, ortaya çıkan problemlerin yaş gruplarına göre değişkenlik gösterdiğine dikkat çekti. Mutlu, menisküs yırtığı tedavisinde tek çarenin cerrahi tedavi olduğuna inanılmasının yanlış bir kanı olduğuna dikkat çekti.

Haber 10-12-2020 10:02

Uzmanlardan menisküs uyarısı: Tedavi geciktirilmezse...

Menisküs her ne kadar ileri yaş hastalığı sanılsa da konu ile ilgili bilgi veren uzmanlar, çocuk ya da genç fark etmeksizin herkesin bu sorunla karşılaşabileceğine dikkat çekiyor. Yaşamın her döneminde oluşabilen menisküs yırtığı belirtileri arasında ağrı ve şişlik bulunuyor. Menisküs tedavisinin erken dönemde gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdını söyleyen uzmanlar, operasyon sonrası hastaların hızla normal hayata dönebildiğine dikkat çekti.

Haber 15-10-2020 17:16

Menisküs ileri yaş hastalığı mı?

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Soyarslan, toplumda her yaştan kişide oluşabilen menisküs rahatsızlığı ve tedavi yöntemleri ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Haber 15-10-2020 15:09

Menisküs nedir, menisküs yırtığı neden olur?

Menisküs nedir, menisküs yırtığı neden olur sorularını yanıtlayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 19-09-2020 14:59

Menisküs yırtığı belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, menisküs yırtığı belirtilerini ve tedavi sürecini anlattı.

Haber 18-09-2020 14:33

Menisküs nedir, menisküs yırtığı neden olur?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, menisküs hakkındaki soruları cevapladı.

Haber 18-09-2020 14:25

Aslı Bekiroğlu: Roberto Carlos sendromu

Geçen yıl menisküs ameliyatı olan Aslı Bekiroğlu, rahatsızlığının tekrarladığını duyurdu.

Magazin 19-06-2020 10:38

Sivasspor Kulübünden Hakan Arslan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama:

"Oyuncumuzun 8 hafta sonra müsabakaya hazır hale gelmesi planlanmaktadır"

Yurthaber 14-05-2020 15:55

Menisküs yırtıklarına ameliyatsız tedavi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, hafif ve orta seviye menisküs rahatsızlıklarında ameliyatsız iyileşme sağlanabildiğini söyledi.

Trend 05-12-2019 09:35

Aslı Bekiroğlu koltuk değneklerinden kurtulamadı!

Menisküs ameliyatı olan Aslı Bekiroğlu koltuk değnekleriyle yürümeye bir süre daha devam edecek.

Magazin 23-11-2019 17:08

Menisküs: Hareket kabiliyetinizi koruyun!

Menisküs sorunları dizlerimiz için büyük tehdit oluşturuyor. Rejeneratif Tıp Uzmanı Aşkın Nasırcılar, menisküs sorunları hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Trend 31-07-2019 13:39

Diz ağrılarının nedeni nedir? Diz ağrısını hafifletmenin yolları nelerdir?

Dizlerimiz hayatımız boyunca tüm vücudumuzu taşıyan bir kaide görevi görüyor ancak diz sağlığına dikkat etmeyen pek çok insan mutlaka ağrı problemi yaşıyor. Bağ yaralanmaları, menisküs ve kireçlenme yani osteoartrit en sık görülen diz problemleri arasında yer alıyor. Hayat kalitesini oldukça düşüren diz ağrılarına sebep olan etkenlerin başında ise fazla kilolar geliyor. İşte diz ağrısına neden olan etkenler ve tedavi yöntemleri...

Trend 05-03-2019 10:17

Menisküs yırtığı sadece sporcu hastalığı değildir

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr.Turhan Özler: -"Menisküs sadece sporcularda değil toplumun her kesiminde ve her yaşta ortaya çıkabilir" -"Menisküs yırtığından korkmayın, tedavisiz kaldığında doğabilecek daha büyük ve önemli eklem problemlerinden korkun"

Finans 31-08-2018 11:30

Çocuklarda menisküs yırtığına dikkat!

Menisküs yırtığı denilince hemen hepimizin aklına yetişkinler ve özellikle de sporcular geliyor. Oysa yaygın inanışın aksine bu sorun sadece yetişkinleri değil, çocukları da tehdit ediyor. Çocuklarda gelişen menisküs yırtığının belirtileri yetişkinlerle hemen hemen aynı oluyor. Dizde ağrı ve kilitlenme en sık görülen yakınmaları oluşturuyor.

Haber 24-11-2017 09:41

Menisküse ameliyatsız çözüm

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Solmaz, vücudun kendini iyileştirme mekanizmasını devreye sokan proloterapi yöntemi ile menisküs yırtıklarının ameliyata gerek kalmadan tedavi edildiğini söyledi.

Haber 06-11-2013 13:51

Menisküs sadece sporcuları vurmuyor

Her yaşta görülen ve farklı nedenlerle ortaya çıkan menisküs yırtıkları ağrı, şişlik ve takılma gibi şikayetler yapabiliyor.

Haber 26-04-2013 13:18