Miçotakis Haberleri

Yetkililer doğruladı: Yunan Başbakan Miçotakis'in konvoyunun yakınlarında patlama!

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in Ukrayna'nın Odessa kentindeki konvoyunun 150 metre yakınında patlama meydana geldi. Yunan yetkililer durumu doğrulayarak heyetin durumunun iyi olduğunu aktardı.

Haber 06-03-2024 17:07

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye övgü! 'Biz hala geçmişin eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz'

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye çok önemli bir savunma sanayi ihracatına sahip. Öte yandan biz ise hala geçmişin eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz" dedi. Ayrıca, Miçotakis niyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2023'teki Atina ziyaretine karşılık, Mayıs'ta Ankara'yı ziyaret etmek olduğunu kaydetti.

Haber 30-01-2024 23:33

Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti sonrası kritik gelişme! 7 günlük vize kolaylığı geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan Başbakan Miçotakis'in davetiyle Yunanistan'a gitti. Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısına katılacak olan Erdoğan'a vize jesti yapıldı.

Haber 07-12-2023 11:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik ziyaret öncesi Yunan basınına konuştu! 'Miçotakis'e şunu söyleyeceğim...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarınki Yunanistan ziyareti öncesinde Yunan basınına konuştu. Erdoğan açıklamasında "Sayın Miçotakis'e ne söyleyeceğimi sordunuz. Kendisine şunu söyleyeceğim: Kiryakos, dostum, siz bizi tehdit etmedikçe biz de sizi tehdit etmiyoruz. Gel iki ülke arasındaki güveni sağlamlaştıralım. Ekonomi, ticaret, ulaştırma, enerji, sağlık, teknoloji, eğitim, gençlik, her alanda ikili işbirliğini artıralım" dedi.

Haber 06-12-2023 10:34

Miçotakis

Miçotakis Hakkındaki Haberler Mynet'te. Miçotakis Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kral Charles'ın kravatındaki detay dikkat çekti

İngiltere Başbakanlığı, Yunan Başbakan Miçotakis'in Londra'daki ünlü tarihi eserlerinin Atina'ya iadesi açıklaması sonrasında İngiltere ziyaretini iptal etmişti. İki ülke arasındaki gerilim sonrasında bugün Kral Charles'ın Dubai'de taktığı kravattaki desenler gündem oldu.

Haber 02-12-2023 13:38

İngiltere ve Yunanistan arasında kriz! Rishi Sunak, Miçotakis ile görüşmesini son anda iptal etti

İngiltere ve Yunanistan arasında eski Yunan mermer heykelleri nedeniyle kriz çıktı. Kriz nedeniyle İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Londra'ya gelen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile yapacağı görüşmeyi son anda iptal etti. Miçotakis yaptığı açıklamada “İngiltere Başbakanı'nın planlanan toplantımızı saatler kala iptal etmesinden duyduğum rahatsızlığı ifade ediyorum" dedi.

Haber 28-11-2023 12:06

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta diplomasi trafiğine devam ediyor. Erdoğan son olarak Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti. Görüşmenin ardından İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Göç konusunun her iki ülke için ortak bir sınama olduğu bilinciyle bu meselenin ele alınması için birlikte çalışma konusunda da anlaşma sağladılar." ifadelerine yer verildi.

Haber 20-09-2023 18:08

Kritik Erdoğan-Miçotakis görüşmesinin tarihi belli oldu!

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in görüşecekleri tarihi açıkladı. Marinakis'in ifadesine göre, görüşme 20 Eylül tarihinde New York'ta gerçekleştirilecek.

Haber 14-09-2023 17:18

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye yangın söndürme desteği için teşekkür!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'da meydana gelen yangınlardaki yardımları için Türkiye'ye teşekkür etti.

Haber 22-07-2023 17:30

SON DAKİKA | Litvanya'daki NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü! İletişim Başkanlığı duyurdu: Bir sonraki toplantı için tarih verildi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le bir araya geldi. İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin açıklama geldi. Açıklamada adresi Selanik olarak belirlenen bir sonraki toplantı için tarih verildi. Açıklamaya göre ayrıca Erdoğan ve Miçotakis dışişleri bakanlarına kritik bir görev verdi. Öte yandan NATO Zirvesi'nde Erdoğan, Stoltenberg ve Biden'ın sohbetindeki samimi görüntüler dikkat çekti.

Haber 12-07-2023 12:24

Yunanistan’da yeni kabine belli oldu! Parlamentoya 4 Türk girdi

Yunanistan’da dün gerçekleştirilen seçimlerde yeniden başbakan seçilen Kyriakos Miçotakis’in yeni kabinesi belli oldu. Yunanistan’da düzenlenen seçimlerde büyük farkla yeniden başbakan seçilen Kyriakos Miçotakis’in yemin etmesinin ardından yeni kabinesi belli oldu. Yeni Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Miçotakis’in yeni kabinesini kamuoyu ile paylaştı.

Haber 26-06-2023 22:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Miçotakis'e tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 26-06-2023 20:48

Miçotakis'ten Türkiye itirafı: Yunanistan'ın karşısında çok büyük ve öngörülemez bir komşusu var

Yunanistan eski Başbakan Miçotakis Yunan Devlet Televizyonu ERT'ye röportaj verdi. Yaptığı açıklamada Türkiye hakkında gelen bir soruya karşı itiraf gibi bir yanıtta bulundu.

Haber 07-06-2023 16:51

Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis Türkiye sınırı önündeki duvarda seçim mesajı verdi! “Beni seçmezseniz...”

Yunanistan genel seçimlere hazırlanırken Başbakan Kiryakos Miçotakis’in seçim kampanyalarının en önemli maddesini Türkiye’den göç konusu oluşturuyor. Başbakan Miçotakis, Türkiye sınırı önündeki çelik duvarda seçim vaatlerini açıkladı. Başbakan Miçotakis, 21 Mayıs’taki seçimi kazanması halinde Türkiye sınırındaki duvarın uzatılacağının sözünü verdi.

Trend 01-04-2023 15:46

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten dikkat çeken seçim vaadi: Türk-Yunan sınırı tamamen duvarla örülecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkedeki genel seçimler için kampanya yürütürken, ülkenin Türkiye ile olan kara sınırının tamamına duvar örme sözü verdi.

Haber 31-03-2023 21:12

Yunanistan Başbakanı Miçotakis deprem mesajı verdi! “Derin bir keder ve üzüntü içindeyiz”

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 10 ili etileyen depremlerin ardından Türkiye’yi ziyarete geldi. Türkiye’deki ziyaretinin ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya Blinken Yunanistan’a Türkiye’ye desteği için teşekkür etti. Yunan Başbakanı Miçotakis ise, “Biliyorum, Türkiye'den geliyorsunuz. Komşumuzu vuran bu insani felaket nedeniyle hepimiz derin bir keder ve üzüntü içindeyiz" dedi.

Haber 21-02-2023 13:18

Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da geniş yankı uyandırdı! 'Yeni meydan okuma'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik adalarla ilgili "Şunu iyi bil; bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür, bunu bilesin" sözleri ülkede geniş yankı uyandırdı. Proto Thema gazetesi Erdoğan'ın sözlerini "Erdoğan'dan yeni meydan okuma" diyerek paylaştı.

Haber 21-01-2023 11:20

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in başı dertte! Muhalefet harekete geçti

Yunanistan kamuoyu, ülkedeki dinleme skandalını konuşuyor. Siyaset, medya ve iş dünyasından çok sayıda önemli kişinin casus yazılımla dinlendiği iddiaları sonrası, ana muhalefet partisinden hamle geldi. Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) milletvekili, dinleme skandalı için yargıya başvurdu. Öte yandan dinleme skandalının, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in bilgisi dahilinde yapıldığı iddia edilmişti. İşte haberin detayları....

Haber 10-11-2022 19:12

Yunanistan'daki dinleme skandalı büyüyor! Başbakan Miçotakis'in başı dertte

Yunanistan'da patlak veren dinleme skandalında Yunan İstihbarat Teşkilatı'nın (EYP) sadece muhalefeti değil, siyaset, iş dünyası ve medyadan isimlerin de bulunduğu 32 kişiyi dinlediği iddia edildi. Dinlemelerin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in bilgisi dahilinde yapıldığı öne sürüldü.

Haber 06-11-2022 21:10

Miçotakis'ten Türkiye itirafı! 'Bedel ödedik' diyerek açıkladı: Hepsi Türkiye'ye gitti

Rusya-Ukrayna savaşından sonra başta ABD olmak üzere çok sayıda ülke Rusya'ya yaptırım uyguladı. ABD ve AB'nin yaptırımlarına Rusya Devlet Başkanı Putin de misillemeyle karşılık verdi. Yaşanan siyasi gerilimler yaz sezonunda turizmi de etkiledi. Yunanistan Başbakanı Miçotakis yaptırımlarının bedelini ödediklerini belirterek, "Bu yaz Rusya'dan Yunanistan'a kimse gelmedi, neredeyse seyahat etmek isteyen tüm Ruslar Türkiye’ye gitti." ifadelerini kullandı.

Haber 01-11-2022 19:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası soruları yanıtladı:

"(Putin ile telefon görüşmesi) Kendisi bizim bu arabuluculuğumuza özellikle teşekkür etti ve 'Bu başarılı arabuluculuk sebebiyle tebrik ediyorum.' dedi" - "(Miçotakis) Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Kendisinin orada konuşması programda olmamasına rağmen, ben ana konuşmacılardan bir tanesiydim, konuşmamı yaptım, masama geçtim. O da kimden, nasıl izin aldı bilmiyorum, oradan çıktı, bana cevap yetiştirmeye kalktı" - "Biz nasıl Patriot'larla ilgili bizim ihtiyaçlarımız karşılanmayınca, S400'leri aldıysak F-16 konusunda da Amerika eğer ihtiyacımızı gidermezse dünyada bu ihtiyacımızı giderecek çok ülke var"

Yurthaber 07-10-2022 14:33

Sarıgül, Miçotakis'e böyle seslendi! “Baban darbe olduğu zaman Amerika’ya sığınmadı, Türkiye’ye sığındı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Fenerbahçe Avrupa Ligi maçı öncesi Kadıköy Boğa Heykeli önünde yaptığı açıklamada son dönemde yaptığı açıklamalar sebebiyle Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e sert sözlerle yüklendi. Sarıgül, “Miçotakis Amerika sana çok uzak, Türkiye sana çok yakın, senin baban darbe olduğu zaman Amerika’ya sığınmadı, Türkiye’ye sığındı” dedi.

Haber 06-10-2022 22:49

Hidrokarbon anlaşması nedir, ne anlama geliyor? Yunanistan Başbakanı'nın tepki gösterdiği Türkiye-Libya Hidrokarbon anlaşması!

Hidrokarbon anlaşması Türkiye ve Libya arasında imzalandı. Bu durum Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i sinirlendirdi. Miçotakis yaptığı açıklamada askeri güce başvurmaya hazır olduklarını ifade ederek tepki gösterdi. Peki, Hidrokarbon anlaşması nedir?

Haber 06-10-2022 14:42

Erdoğan fotoğrafı tüm dünyaya göstermişti! Yunanistan ayağa kalktı, Miçotakis cuma gününü işaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM kürsüsünden Ege'de botları batırılan ve boğularak hayatını kaybeden çocukların fotoğrafını göstermesi, Atina yönetimini ayağa kaldırdı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Erdoğan'ın söz konusu fotoğraf karesini kürsüden göstermesine çok sert tepki verdiği belirtilirken; cuma gününü işaret ettiği öğrenildi. İşte Türkiye-Yunanistan geriliminde son dakika gelişmeleri...

Haber 22-09-2022 11:31

Miçotakis'ten dikkat çeken 'Türkiye' açıklaması! 'Erdoğan ile görüşmeye açığım'

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile diyaloğa her zaman açık olduğunu ifade etti. Türkiye'nin Prag'a davetine ilişkin "hiçbir itirazım yok" diyen Miçotakis, Erdoğan'ın toplantıya katılmasının "açık konuşma" için bir fırsat olacağını dile getirdi. Türkiye ile gerginlik istemediğini belirten Miçotakis, Türkiye ile sıcak bir çatışmanın olası olduğunu düşünmediğini söyledi. İşte Miçotakis'in dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 11-09-2022 17:39

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Marmaris'teki orman yangını, Miçotakis'in skandal sözlerine yanıt, akaryakıt fiyatları, İlhan İrem...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Bakan Çavuşoğlu'nun Alman mevkidaşıyla basın toplantısı, Miçotakis'in Erdoğan'la ilgili skandal sözlerine sert yanıt, Marmaris'te çıkan orman yangını, İlhan İrem, akaryakıt fiyatları, Galatasaray'dan resmi açıklama...

Haber 29-07-2022 19:38

Miçotakis'in Erdoğan'a yönelik skandal sözlerine Ömer Çelik'ten sert yanıt!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik skandal sözlerine AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten sert yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Çelik, “Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in bir kez daha Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almasını kınıyoruz. Miçotakis’in Türkiye’nin 'yeni Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak' peşinde olduğunu söylemesi, kendi hukuksuz siyasetlerini örtmek için kullandığı bir sözdür" ifadelerini kullandı.

Haber 29-07-2022 17:05