Öğrenme Güçlüğü Haberleri

Disleksi nedir? Disleksinin belirtileri neler? Disleksi nasıl tedavi edilir?

Okul çağındaki çocuklarda belirtilerin daha kolay anlaşıldığı Disleksi, bir zeka geriliği veya anlama güçlüğü değildir. Hatta disleksi bir hastalık bile değildir. Disleksi’nin tanımı öğrenme farklılığı olarak yapılır. Özellikle çocuk yaşlarda anlaması daha kolay olan Disleksi sahibi kişilerde, öğrenme güçlüğü olarak ortaya çıkar. Peki disleksinin belirtileri nelerdir? Disleksi neden olur?

Haber 02-07-2021 12:01

Hızlı okuma nedir, faydaları nelerdir?

Hızlı okumanın göz ve beyin uyumunun sağlanması ve geliştirilmesiyle yapılabildiğini söyleyen Hızlı Okuma Koçu Mehmet Taşhanlıgil, hızlı okumanın sunduğu faydaları anlattı.

Haber 17-05-2021 16:15

Öğrenme güçlüğü çeken çocuklara dikkat!

Öğrenme güçlüğü çocukluk yıllarında görülmeye başlanan bir durum. Çocukta önemli sosyal sorunlara neden olan öğrenme güçlüğü konusunda dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Süleyman Kahraman, öğrenme güçlüğünün kaygıyı da tetikleyeceğini söyledi.

Kadin 14-04-2021 10:14

En etkili not alma tekniği nedir?

Etkili not alma teknikleri öğrenmeyi kolaylaştırırken unutma süresini de uzatmaktadır. Doğru not alma teknikleri ile daha başarılı olabilmenin mümkün olduğunu söyleyen Eğitimci Abdulkadir Özbek, not alırken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Haber 01-03-2021 15:39

Sınav kaygısına sesli terapi

Konya'da bir psikolojik danışmanlık merkezi, kişiye özel hazırladığı klasik müzik ve sesli anlatım içeriğiyle, dikkat bozukluğu, öğrenme güçlüğü ve sınav stresi yaşayan öğrencilere destek oluyor - Merkezin klinik psikoloğu Bayram Duysak: "Bu metodla odaklanma ve dikkat dağınıklığı yaşayan kişide verimliliğin artmasını sağlıyoruz. Kişide var olan potansiyeli yükselterek, adeta limitlerini zorluyoruz. Güzel ve olumlu sonuçlar alıyoruz. Yüzde 80 başarı oranına ulaştık"

Haber 23-05-2019 11:39

Velilere 'öğrenme güçlüğü' uyarısı

Yeni eğitim dönemi öncesi uzmanlar, özellikle okula yeni başlayacak olan çocukların öğrenme güçlüğü yaşayabilecekleri konusunda ailelerini uyardı.

Haber 30-11-1999 00:00