Perakende Haberleri

Euro bölgesinde perakende satışlar aralıkta düştü

Euro Bölgesinde perakende satışlar, aralıkta bir önceki aya göre yüzde 1,1 azaldı.

Finans 06-02-2024 15:51

Perakende satış hacmi arttı

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Kasım 2023’te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artış kaydetti. Bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları azaldı.

Finans 12-01-2024 12:26

Toptan zıt anlamlısı nedir? Toptan kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede birçok kelimenin bir zıt anlamlısı ve eş anlamlısı olan bir ya da birden fazla kelime vardır. Ancak her kelimenin zıt anlamı var denemez. Zıt anlamlı kelimeler, bir kelimenin karşıt anlamını ifade eden kelimelerdir. Toptan sözcüğü halk arasında sık kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Toptanın zıt anlamlısı da halk arasında sıklıkla duyduğumuz kelimeler arasında yer alır. Peki, toptan kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Perakende zıt anlamlısı nedir? Perakende kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Gerek okul hayatında gerek ise günlük yaşamda pek çok sözcüğün eş anlamlısı ve zıt anlamlısının bilinmesi işe yarar. Çünkü sözcüklerin zıt anlamlılarının öğrenilmesi ile yeni kelimeler kelime dağarcığına eklenmiş olur. Dolayısıyla pek çok kişi hem merak ettiği için hem de öğrenmesi gerektiğinden dolayı belirli sözcüklerin zıt anlamlılarını araştırır. Bu sözcükler arasında ticaret kapsamında sıklıkla kullanılan perakende de yer alır. Peki, perakende karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:49

Perakende

Perakende Hakkındaki Haberler Mynet'te. Perakende Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Vatandaşları rahatlatan açıklama geldi! Türkiye Perakendeciler Federasyonu duyurdu... 'Zam yapmama kararı aldık'

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon vatandaşları oldukça zorlarken, sevindiren bir haber geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş dünyasına "fiyat sabitleme ve indirim" çağrısının ardından, Türkiye Perakendeciler Federasyonu indirimlerin dışında, özellikle gıdada dayanıklı tüketim grubu ürünlerinde, temizlik ürünlerinde, mutfak araç ve gereçlerinde zam yapmama kararı aldıklarını açıkladı.

Finans 05-01-2023 22:00

Gıda fiyatlarını etkileyecek karar! Perakende işletmelerin işlemlerinde yeni dönem

Perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin tek merkeze yapılmasını ve bu merkezden sonuçlandırılmasını sağlayacak Perakende Bilgi Sistemi'nin (PERBİS) yazılımı hazırlandı.

Finans 26-10-2022 17:08

KÜMPEM konferansında perakendede verinin gücü konusu ele alındı

Migros ve Koç Üniversitesi iş birliğinde kurulan Koç Üniversitesi-Migros Perakende Eğitim Merkezi, perakende sektöründeki trendleri ve güncel konuları konuşmak üzere alanında uzman isimleri bir araya getirdi

Yurthaber 17-10-2022 12:14

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Perakendede Dönüşümün Geleceği konuşuldu

Doğanlar Holding AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan: - "Türkiye çöpünün yüzde 20'sini işliyoruz. Katı atık yönetim sisteminde sıfır atık projeleriyle hem gübre imal ediyoruz hem ayrıştırıp piyasaya satıyoruz. Yani ekonomiye geri kazandırıyoruz"

Yurthaber 08-10-2022 18:11