Peri Bacaları Haberleri

Bilecik'teki Kızlar Kalesinin kalıntıları peribacalarına benzerliğiyle dikkati çekiyor

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Romalılar döneminden kalma Kızlar Kalesi, peribacalarını andıran görünümü ve konumu itibarıyla dikkati çekiyor.

Yurthaber 28-09-2023 15:22

Suldokya görenleri adeta mest ediyor! Muhteşem görüntüler... Keşfedilmeyi bekliyor

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde sahip olduğu kırmızı, kahverengi ve gri tonlarıyla gökkuşağına benzetilen ve “Aydın’ın Kapadokyası” olarak anılan renkli peri bacaları keşfedilmeyi bekliyor. Kimilerinin “Gökkuşağı Tepeleri” olarak adlandırdığı bölge, oluşturduğu renk cümbüşüyle de görenleri kendine hayran bırakıyor. Doğasever Yücel Sevingül ise karşılaştıkları manzarayı Kapodakya’ya benzettikleri için “Suldokya” adını verdiklerini belirtti.

Haber 05-04-2023 10:02

Van Gölü'nde endişelendiren görüntü! Sular çekilince su altı peribacaları ortaya çıktı

Van Gölü’nde son yılların en fazla su çekilmesinin yaşanmasıyla endişelendiren görüntüler ortaya çıktı. Gölde suların çekilmesiyle birlikte "su altı peribacaları" olarak nitelendirilen mikrobiyalit tarlaları oluştu. Her geçen gün farklı bölgelerde görülmeye başlanan mikrobiyalitler, gölde dalış turizmi açısından önemli bir yere sahip. Mikrobiyalitlerin gün yüzüne çıkması, kuraklığın ve su seviyesindeki azalmanın en büyük göstergelerinden biri olarak görülüyor.

Haber 02-01-2023 10:33

Manisa'daki Yanık Ülke FPV dron ile görüntülendi

Antik dönem tarihçisi Strabon'un "Yanık Ülke" olarak adlandırdığı, "Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı", doğal ve tarihi güzellikleriyle çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor - Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun: - "Saklı kalmış değerlerimizin daha çok bilinmesini istiyoruz"

Yurthaber 12-08-2022 12:44

Peri Bacaları

Peri Bacaları Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Peri Bacaları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Van Gölü'ndeki mikrobiyalitler su altı kamerasında

Su Altı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan, 7 kişilik dalgıç ekiple uzunlukları 23 metreyi bulan dikitleri görüntüledi

Yurthaber 23-06-2022 11:09

Peri bacalarının tepesinde yetiştiriyor! Kilosu ise gram altınla yarışıyor

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde Yılmaz Aris (40), Ballık Vadisi’ndeki bahçesinin sınırları içinde bulunan metrelerce yükseklikteki asırlık peribacalarında doğal kaya balı üretiyor. Yılda 60 kilo civarında bal ürettiğini belirten Aris, “Yüzde 100 doğal olan bu balı ağır hastası olanlar daha çok talep ediyor. Organik olarak yetiştirdiğimiz kaya balının kilogramını 500 TL’den satışa sunuyoruz” dedi.

Finans 10-08-2021 16:37

Peribacalarına sprey boyalı tahrip! Utanç verici

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki peribacaları, sprey boyalar ile yazılar yazılarak tahrip edildi. Turizmciler, dünyada eşi benzeri bulunmayan doğa harikası yapılar üzerine yazılan yazılara tepki gösterdi.

Haber 17-06-2021 20:50