Peynir Helvası Tarifi Haberleri

Geçmişi binlerce yıllık! Çanakkale'nin gizli lezzeti peynir helvası

Çanakkale lokantalarının hemen hepsinde karşılaşabileceğiniz peynir helvası Çanakkale'nin Ezine ilçesinin meşhur Ezine peynirinden yapılan bir tatlı. Geçmişi 1300'lere uzansa da ticari olarak üretiminin son 30-35 yıldır olduğu biliniyor. Fırınlamış ve fırınlanmamış seçenekleriyle bulabileceğiniz peynir helvası yanında bir de Çanakkale'nin meşhur sakızlı dondurmasıyla servis edildiğinde yöresel bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz.

Yemek 06-01-2021 11:40

Aykırı tatların muazzam uyumu: Peynir helvası tarifi

Çanakkale'nin meşhur peynir helvasını sevenlere dev hizmet! Vereceğimiz tarif ile kendi mutfağınızda bu yöresel lezzeti hazırlayabilirsiniz.

Yemek 10-12-2020 12:10

Ustasından Çanakkale'nin gizli lezzeti peynir helvası tarifi!

Ülkemizin her şehrinin kendine ait bir yemeğinin ve tatlısının olması büyük zenginlik. Çanakkale denilince akla gelen tatlı da, peynir helvası. Aykırı tatların bir araya gelip muhteşem bir lezzet oluşturmasının en güzel örneklerinden biri olan peynir helvasının tarifini yazımızda bulabilirsiniz. İşte tadına bakanları kendisine hayran bırakan nefis peynir helvası tarifi...

Yemek 07-08-2020 09:57

Gelibolu peynir helvası nasıl yapılır? Türk mutfağının 700 yıllık lezzeti...

Geçmişi 1300’lü yıllara kadar uzanan ve lezzeti ile namı il sınırlarını aşan Gelibolu peynir helvası, eşsiz damak tadı ile müşterilerini kendine hayran bırakıyor. Gelibolu peynir helvasının nasıl yapılır diyenler için peynir helvası tarifini paylaşıyoruz.

Yemek 28-10-2019 09:08

Diğer Haber Etiketleri