Rekabet Kurumu Haberleri Ve Son Dakika Rekabet Kurumu Haberleri

Rekabet Kurumu Haberleri Ve Son Dakika Rekabet Kurumu Haberleri

Rekabet Kurumu, Ticaret Bakanlığına bağlı, 7 Aralık 1994 tarihinde kabul edilen 4054 sayılı "Rekabetin Korunması Hakkında Kanun"da kurulması öngörülen ve bu kanunun uygulanmasından sorumlu kurumdur. 13 Aralık 1994’te kuruluan Rekabet Kurumun amacı mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya hakim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamaktır.

Rekabet Kurumu Haberleri

Rekabet Kurulu’ndan WhatsApp ve Instagram'ın sahibi Meta'ya geçici tedbir kararı! Günlük 4,8 milyon lira ceza...

Rekabet Kurulu, WhatsApp, Instagram ve Threads'in çatı şirketi META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.

Haber 18-03-2024 11:12

Hazır beton ve çimento sektörüne Rekabet Kurumu markajı: 370 milyon lira ceza kesildi

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento ve hazır beton sektörlerine yönelik son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon lira idari para cezası kestiklerini açıkladı.

Finans 07-03-2024 11:35

Zamlar sonrası şikayet yağmıştı, bir açıklama da Bakan Yumaklı'dan geldi: Bunun adı fırsatçılıktır, göz açtırmayacağız!

Son 15 günde iki zam gelen ve Rekabet Kurumu'nun harekete geçtiği et fiyatlarıyla ilgili bir açıklama da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi. Bakan Yumaklı, "Bunun adı fırsatçılıktır" dedi.

Finans 01-03-2024 07:37

Çiçeksepeti'ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu, platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatmak ve kendi bayileri lehine davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle Çiçeksepeti'ne soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Finans 30-01-2024 11:06

Rekabet Kurulu'ndan META'ya rekor ceza: Şimdiden 140 milyon lirayı aştı, her gün artmaya devam edecek

Rekabet Kurulu, WhatsApp kullanıcılaına yazılım güncellemesiyle getirilen veri paylaşım zorunluluğunun kaldırılması için META'ya tanıdığı sürenin dolması üzerine, şirkete 12 Aralık 2023'ten itibaren uygulanacak şekilde günlük 4,8 milyon lira para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Finans 10-01-2024 15:02

Rekabet Kurumu: Türk şirketlerinin 2023 yılı işlem bedeli 163 milyar lira

Rekabet Kurumu, 2023 yılında Türkiye kökenli şirketler tarafından bildirilen 97 birleşme, devralma ve özelleştirme işleminin toplam bedelinin 163 milyar lira olduğunu açıkladı.

Finans 05-01-2024 13:51

Kırmızı et fiyatları ile ilgili inceleme başlatıldı! Yeni zamlar kapıda… Bu detaylar her şeyi ortaya çıkardı

Rekabet Kurumu sürekli tırmanan fiyatlar nedeniyle kırmızı et sektörü hakkında inceleme başlattı. Ön soruşturmada son dönemdeki fiyat artışlarının sektör bileşenlerinin rekabete aykırı faaliyetlerinden dolayı değil, sektördeki yapısal sorunlardan kaynaklandığı tespit edildi. Peki et fiyatları neden zamlanıyor? Et fiyatlarına yeni zamlar gelecek mi? İşte detaylar…

Finans 08-12-2023 07:43

SON DAKİKA | Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında soruşturma! Rekabet Kurumu duyurdu

Son dakika haberi: Rekabet Kurumu; Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında soruşturma açtı. Yapılan açıklamada "Bulgular ciddi ve yeterli bulunarak ilgili şirketler hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Finans 15-11-2023 18:35

Rekabet Kurumu 10,4 milyar liralık ceza kesti

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kurumun son 4 yılda 10,4 milyar liralık para cezası kestiğini bildirerek, "Gerek dijital gerekse de pek çok farklı sektördeki ihlale müdahale edilmiş ve bu ihlallere yönelik hedef odaklı tedbirler alınmıştır." ifadesini kullandı.

Finans 11-10-2023 15:02

BeINSports için Rekabet Kurumu kararını verdi! Şirket taahhüt etti: Soruşturma rafa kalktı

BeINSports soruşturması taahhüt üzerine sonlandırıldı, Duracell'e rekabet soruşturması açıldı. Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada BeINSports için, "Şirketin sunduğu revize taahhütlerin, ortaya çıkan rekabet sorunlarını giderebilecek nitelikte olması nedeniyle kabul edilmesine, teşebbüs hakkında yürütülen soruşturmanın sonlandırılmasına karar verildi" denildi.

Finans 28-09-2023 11:31

Rekabet Kurumu, Google hakkında soruşturma başlattı! 'O maddeyi ihlal etti' iddası

Rekabet Kurumu tarafından piyasadaki hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasıyla Google hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber 19-06-2023 10:55

Peş peşe gelen zamlar cep yaktı, kırmızı et fiyatları için harekete geçildi: Yüzde 10'a kadar uygulanacak! Rekabet Kurumu'ndan 'para cezası' açıklaması

Son aylarda kırmızı et fiyatlarına üst üste gelen zamlar sonrası Rekabet Kurumu harekete geçti. Türkiye'nin gündeminde önemli yer kaplayan et fiyatlarıyla ilgili yeni bir adım atılıyor. Bu adımla birlikte kırmızı et fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçilmesi hedefleniyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, önümüzdeki süreçte para yasayı ihlal edenlere uygulanacak para cezasını duyurdu.

Finans 16-04-2023 11:31

Rekabet Kurumu, artan kırmızı et fiyatları üzerine harekete geçti

Rekabet Kurumu, Ramazan Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarında spekülatif fiyat artışı ya da arz kısıtlanması olup olmadığının tespiti için ön araştırma başlattı. Kurul, ön araştırma raporunun kendisine teslimini takip eden 10 gün içinde, bilgileri değerlendirerek soruşturma açılmasına veya açılmamasına karar veriyor.

Finans 15-04-2023 11:12

Ev kiraları için Rekabet Kurumu harekete geçti! Ortak olarak belirlenecek: Uymayana görülmemiş ceza yolda…

Rekabet Kurumu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ankara'da faaliyet gösteren emlakçıların ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla ön araştırma açılmasına karar verdi.

Finans 14-03-2023 11:18

Resmi Gazete'de yayımlandı! Alt sınır 105 bin oldu, yeni yılda geçerli olacak

Rekabet cezalarındaki alt sınır 2023 yılı için 105 bin 688 lira oldu. Rekabet Kurumunun konuya ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek.

Finans 27-12-2022 09:21

Zincir marketlere 878 milyonluk ceza sonrası konuştu! Fiyat dondurma tepkisi: Fransa detayı dikkat çekti…

Rekabet Kurumu zincir marketler ve perakendeci niteliğindeki 13 kuruma geçtiğimiz gün ikinci kez ceza vermişti. 878 milyon liralık cezaya ilişkin değerlendirmede bulunan Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, yüksek paya sahip bu şirketlerin tüketici üzerindeki baskısını gördüklerini dile getirerek, “Belli dönemlerde fiyatları dondurabilecekken bu tür dayanışma ruhundan uzak kaldıkları, kısa, orta ve uzun vadede tüketicinin hep dezavantajlı olduğu ortaya çıktı” dedi.

Finans 22-12-2022 10:29

SON DAKİKA | Zincir marketler ile soruşturmada Rekabet Kurumu'ndan 13 markaya ceza! Aralarında Coca-Cola, Eti, Pepsi, Şölen, Haribo ve Kent Gıda da var

Son dakika haberi: Zincir marketler BİM, A101, ŞOK, Migros, Carrefour ve tedarikçiler verilen cezanın devamı niteliğindeki soruşturmada bazı tedarikçilerin marketlerin raf fiyatlarını belirlemeye yönelik kartel oluşturdukları tespit edildi. Bu kapsamda aralarında Coca-Cola, Eti, Pepsi, Şölen, Haribo ve Kent Gıda'nın da olduğu 13 teşebbüs hakkında yaklaşık 878 milyon TL idari para cezası verildi.

Finans 21-12-2022 14:12

Rekabet Kurulu duyurdu! Fındık devi Ferrero'ya soruşturma açıldı

Rekabet Kurulu, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye yönelik soruşturma açılmasını kararlaştırdı. Soruşturma sürecinde firmanın, fındık alım pazarında hakim durumda olup olmadığı incelenecek

Finans 15-11-2022 10:47

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, fındık fiyatlarıyla ilgili Rekabet Kurumuna başvurduklarını açıkladı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, fındık fiyatlarıyla ilgili Rekabet Kurumuna başvurduklarını açıkladı

Yurthaber 13-09-2022 18:13

Soruşturma başlatılmıştı! Facebook ve WhatsApp, Rekabet Kurumunun karşısına çıkacak

Facebook ve WhatsApp, Rekabet Kurumunun karşısına çıkacak. Şirketlere hizmet piyasasındaki hakim durumlarını yaptığı anlaşmalar vesilesiyle kötü kullandığı gerekçesiyle soruşturma açılmıştı. Sözlü savunma aşamasına gelinen soruşturmada Facebook, Facebook Ireland, WhatsApp ve Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri, 11 Ekim’de sözlü savunma verecek.

Haber 12-09-2022 11:47

Son dakika: Mahkemeden 5 büyük zincir markete kötü haber! 2'nci ret cevabı...

Rekabet Kurumu'nun zincir marketlere yönelik 'rekabet ihlali' soruşturmasında 2,7 milyar lira ceza kesilen 5 zincir market ve 1 tedarikçi, kararı mahkemeye taşırken, yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava reddedilmişti. Ret kararını üst mahkemeye götüren zincir marketlerden 4'ünün itirazı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8'inci İdari Dava Dairesi tarafından da reddedildi.

Finans 16-08-2022 12:17

SON DAKİKA | Martı İleri Teknoloji şirketine soruşturma! Peş peşe yaşanan kazalar gündem olmuştu

Son dakika haberi: Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açıldığı bildirildi. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir dahil pek çok şehirde kısa sürede yaygınlaşan martı scooterlarla meydana gelen ölümlü kazalar özellikle son aylarda artmış; martı kazaları bilimsel tıp dergilerine konu olarak, literatüre bile girmişti.

Haber 10-08-2022 10:30

Son dakika: Rekabet Kurulu duyurdu! 4 büyük firmaya soruşturma

Son dakika haberine göre ikinci el araç alım- satım şirketlerine soruşturma açıldı. Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddiasıyla soruşturma kararı alındığı belirtildi.

Finans 08-08-2022 10:12

Son dakika haberi: 'Hepsinin arkasında o var!' Markete adım atan isyan ediyor, çok konuşulacak iddia

Son dakika haberi: Enflasyonun artmasıyla birlikte vatandaşın en çok sorun yaşadığı yerlerin başında da marketler geliyor. Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış devam ederken üreticiden tüketiciye gelen gıda köprüsünde fırsatçılar nedeniyle fiyatların arttığı ifade ediliyor. Hatırlanacağı üzere Rekabet Kurumu, beş zincir markete 2.7 milyar lira ceza vermişti. Bu kez bambaşka bir iddia gündeme geldi!

Finans 02-08-2022 15:54

Rekabet Kurulu duyurdu! 7 şirkete soruşturma

Rekabet Kurulu dayanıklı tüketim malları, soğutma makineleri, elektrikli aletler ve mutfak eşyaları sektöründe faaliyet gösteren 7 teşebbüs hakkında rekabeti önleyici faaliyetleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Finans 26-07-2022 16:13

Rekabet Kurulunca 7 teşebbüs hakkında soruşturma açıldı

Rekabet Kurulunca 7 teşebbüs hakkında soruşturma açıldı

Yurthaber 26-07-2022 12:23

Son dakika: Mahkemeden 3 büyük zincir markete ret cevabı

Son dakika: 3 büyük zincir marketin, Rekabet Kurumu'nun rekabeti ihlal kararının iptali ve durdurulması için açtıkları davada, yürütmenin durdurulması istemi reddedildi.

Finans 22-06-2022 10:36

Rekabet Kurumu açıkladı! Yumurta sektörüne soruşturma

Rekabet Kurumu, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği ile Birliğe Bağlı 25 Üye Birliği ve teşebbüs hakkında soruşturma açtı. Ayrıca yumurta üretimi alanında faaliyet gösteren 17 firma hakkında da soruşturma başlatıldı.

Finans 02-06-2022 10:56

Rekabet Kurumu açıkladı! Teknoloji şirketlerine soruşturma

Rekabet Kurulu, teknoloji sektöründeki 7 şirket hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açtı.

Haber 09-05-2022 18:56

Gıdada fahiş fiyata ‘dur’ diyecek hamle! Rakabet Kurumu ‘Tarladan markete fiyatlar arttı’ devrini bitiriyor

Rekabet Kurumu tarafından "Yaş Sebze ve Meyve Sektör İncelemesi Raporu" hazırlandı. Raporda zincir marketlerin alıcı güçlerinin sınırlandırılması için Ticaret Bakanlığı nezdinde haksız ticaret uygulamalarına yönelik tedbirlerin hayata geçirilmesi tavsiye edildi. Böylelikle ürünün çiftçiden alındığı fiyatın 5-10 katına satılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Finans 23-04-2022 16:20

Rekabet Kurumu'ndan yaş sebze ve meyve için AB önerisi

Rekabet Kurumu'nca, 'Yaş Sebze ve Meyve Sektör İncelemesi Nihai Raporu' yayımlandı. Buna göre; tarımsal ürünlere yönelik üretici birliklerinin ve kooperatiflerin yeniden yapılandırılması, tarımsal politikaların bu örgütler üzerinden yürütülmesi, haksız ticaret uygulamalarının önlenmesine yönelik düzenlemeler yapılması tavsiye edildi. Ayrıca üreticilerin güçlendirilmesine yönelik ihtiyaçların belirlenmesinde Avrupa Birliği (AB) deneyiminden yararlanılması önerildi.

Finans 22-04-2022 17:48

Rekabet Kurulu devralma işlemini incelemeye aldı

Rekabet Kurulu devralma işlemini incelemeye aldı

Yurthaber 28-03-2022 19:31

Rekabet Kurulu devralma işlemini incelemeye aldı

Rekabet Kurulu devralma işlemini incelemeye aldı

Yurthaber 15-03-2022 19:02

İçecek markasına şok! Rekabet Kurumu soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre DyDo Drinco Turkey İçecek Satış ve Pazarlama A.Ş.'ye soruşturma açıldı. Açıklamada bulguların ciddi ve yeterli bulunduğu vurgulandı.

Finans 01-02-2022 15:29

Rekabet Kurumu acımadı! 4,3 milyar liranın yarısı zincir marketten

Rekabet Kurulu, 2021'de 460 işlemle ilgili incelemelerini sonuçlandırdı ve teşebbüslere rekabet ihlalinden yaklaşık 4,4 milyar lira idari para cezası verdi. Cezaların 2,7 milyar lira gibi büyük bir bölümü kartel yaptığı tespit edilen zincir marketlerden geldi.

Finans 23-01-2022 13:15

Rekabet Kurumu Başkanı açıkladı: Zincir marketlere bir şok daha! İkinci operasyon...

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle zincir marketlere verilen ceza ve fiyatların nasıl yükseltildiğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Küle ayrıca 14 tedarikçi ve market ile devam eden ikinci bir soruşturmanın devam ettiğini dile getirdi.

Finans 20-01-2022 12:34

Alman otomotiv devleri 'Rekabet' kıskacında

Rekabet Kurulu tarafından Alman otomotiv devleri Audi, Porsche, Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW hakkında yürütülen ön araştırmayı karara bağlayarak başlatılan soruşturmada, sözlü savunmalar yapıldı.

Finans 19-01-2022 11:49

Rekabet Kurumu'ndan özel hastaneler için 'ücret' kararı

Özel hastanelere serbest hekimlerden talep edilen ücret ve personel transferini engelleme davranışından dolayı Rekabet Kurumu tarafından başlatılan soruşturma sözlü savunma aşamasına geldi. Bazı özel hastaneler hakkında yürütülen Rekabet Kurumu soruşturmasında sözlü savunma aşamasına gelindi.

Finans 19-01-2022 10:48

Son dakika: Zincir marketlere 2,7 milyarlık cezanın gerekçesi açıklandı

Son dakika haberine göre, Rekabet Kurumu, 6 zincir markete verdiği yaklaşık 2,7 milyar liralık para cezasının gerekçesini açıkladı. Gerekçeli kararda, bazı zincir marketlerin doğrudan veya dolaylı temaslar yoluyla fiyatları ve fiyat artışlarını koordine ettikleri tespiti yapıldı. Marketlerin eylemlerinin, topla-dağıt karteli özelliği taşıdığı vurgulandı.

Finans 18-01-2022 19:59

Migros, fahiş fiyat cezasını erken ödeyecek

Migros, 517 milyon liralık cezasını 30 gün içinde ödeyerek yüzde 25 indirimden yararlanacağını duyurdu. Buna göre ödenecek tutar 388 milyon lira olacak. Şirket kararı yargıya taşıyacak.

Finans 17-01-2022 12:24

Migros ve CarrefourSA'dan rekabet cezasıyla ilgili önemli açıklama

Migros, 517 milyon liralık cezasını 30 gün içinde ödeyerek yüzde 25 indirimden yararlanacağını duyurdu. Buna göre ödenecek tutar 388 milyon lira olacak. Şirket kararı yargıya taşıyacak. Migros'un ardından bir açıklama da CarrefourSA'dan geldi.

Finans 17-01-2022 11:01

Rekabet Kurumu Başkanı açıkladı! Zincir marketler ifşa olacak

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, zincir marketlere kesilen 2 milyar 700 milyon liralık idari para cezasının gerekçeli kararına ilişkin haftaya açıklama yapılacağını duyurdu. Ayrıca metinde zincir marketler arasındaki yazışmaların da olacağı ifade edildi.

Finans 11-01-2022 12:18

Facebook ve WhatsApp'ın Rekabet Kurumuna açtığı davaya ret

WhatsApp kullanıcılarının kişisel verilerinin Facebook ile paylaşılması konusunda Rekabet Kurumunun aldığı tedbir kararının iptali için bu sosyal medya şirketlerince açılan dava Ankara 4. İdare Mahkemesince reddedildi

Yurthaber 27-12-2021 18:53

Ankara 4. İdare Mahkemesinden Facebook ve WhatsApp kararı!

Rekabet Kurumu ile Facebook arasında yaşanan ve Whatsapp’ın gizlilik ilkeleri ile ilgili olan adli süreçte yeni bir gelişme yaşandı. Ankara 4. İdare Mahkemesi, Facebook ve Whatsapp'ın Rekabet Kurumuna geçici tedbir kararının iptali istemiyle açtığı davanın reddine karar vererek, tedbir kararını haklı buldu.

Haber 27-12-2021 16:44

Son Dakika: Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerine izin verdi

Son dakika haberine göre, Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerine izin verilmesini kararlaştırdı.

Finans 21-12-2021 16:31

Rekabet Kurulundan 'maya' hamlesi: Üreticilere ve satıcılara soruşturma

Son günlerde birçok ürüne gelen zamların ardından kurumlardan önemli adımlar gelmeye başladı. Araçlara stokçuluk yapanlara işlem uygulayan Ticaret Bakanlığının ardından şimdi de Rekabet Kurumu maya ücretlerine ilişkin adım attı. Kuruldan yapılan açıklamada, maya üretim ve dağıtımında faaliyet gösteren teşebbüsler hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

Finans 20-12-2021 14:07

Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerine onay verdi

Rekabet Kurulu, bazı devralma işlemlerine izin verilmesini kararlaştırdı.

Finans 09-12-2021 16:52

Zincir marketler için istenen cezanın sebebi belli oldu: Fiyat belirlerken...

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, zincir marketlerin fiyatlar belirlenirken yaptığı anlaşmayla ilgili "Elde edilen belgelerde 'artırılan fiyatların rakiplerle eş zamanlı raflara yansıtılacağı' yönünde pek çok ifade bulunduğu görülmüştür" dedi.

Finans 05-11-2021 14:17

Rekabet Kurulu'ndan önemli 'Şişecam' açıklaması

Rekabet Kurulu, Şişecam'ın ön araştırma sürecini, firmanın taahhüdüyle sonlandırdı.

Finans 02-11-2021 09:38