Sakatat Haberleri

Fiyatı artan şırdanın yerini aldı: Kilosu 50 liraya satılıyor! “ Koyun kulağına rağbet fazla”

Şırdandaki fiyat artışının ardından Adana'da koyun kulağına rağbet arttı. Kilosu 50 liraya satılan kulak, kelle paça çorbasının içerisinde veya isteyen müşterilere özel olarak pişirilerek servis ediliyor.

Finans 03-03-2024 10:09

'Eskiden yüzüne bakılmazdı, şimdi etten pahalı' Faydaları fark edilince fiyatı eti bile solladı! Gören geri dönüyor 'Daha da artacak'

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini belirterek, “1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdilerde etten pahalı" dedi.

Finans 06-01-2024 10:11

Artık lüks oldu! Rekor kuzu ciğerinde, fiyatı 300 TL'ye dayandı

Bir zamanlar gariban sofralarının baş tacı olan sakatat fiyatları artık lüks oldu. Kırmızı ete gelen zamların ardından sakatat grubunda da fiyatlar arttı. Rekor ise kuzu ciğerinde. Geçen sene 100- 120 TL'ye satılan kuzu ciğerin fiyatı bu sene 280-300 aralığında satılıyor.

Finans 13-05-2023 07:57

Mersin'de sağlıksız koşullarda muhafaza edilen 310 kilogram sakatat imha edildi

Mersin'in Yenişehir ilçesinde sağlıksız koşullarda muhafaza edilen 310 kilogram sakatat imha edildi.

Yurthaber 27-04-2023 13:53

Sakatat

Sakatat Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sakatat Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yumurta sarısındaki tehlikeye dikkat! Sağlık için büyük risk oluşturuyor

Sağlıklı olduğunu düşünerek tüketilen yiyecekler de bazı kişiler için risk oluşturabiliyor. Bu nedenle sıklıkla tüketilen gıdaların içeriğine ve etkilerine dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolün oldukça yükselmesine neden oluyor. İşte kolesterolü yükselten sağlıklı gıdalar...

Haber 03-03-2023 09:23

Sağlıklı sanılıyor ama damarları yağla doldurup tıkıyor! Kolesterolü yükseltiyor

Beslenme alışkanlıklarımız tüm sağlığımızı etkisi altına alıyor. Sağlıklı sandığımız birçok yiyecek kan damarlarını tıka basa yağla doldurarak tıkanmasına neden oluyor. Bu da kolesterol ve kalp krizi gibi riskli hastalıkların oluşmasında önemli rol oynuyor.

Haber 13-01-2023 16:59

Boş arazide bulunan deri, sakatat ve kanlı brandalar jandarmayı harekete geçirdi! Hayvanlar parçalamış

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, sulama kanalı kıyısı ve tarım arazisinde en az 4 tane olmak üzere kesilmiş büyükbaş hayvanlara ait deri ve sakatatlar bulundu. Olay yerine gelen jandarma, Tarım İlçe Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra tutanak hazırlayarak deri ve sakatatları imha etti. Hayvanların parçaladığı deri ve sakatatların, hırsızlar tarafından çalınan ya da kaçak şekilde kesimi yapılan hayvanlara ait olma ihtimali üzerinde duruluyor. İşte olayın detayları...

Haber 05-01-2023 17:00

Vatandaşa yedireceklerdi! 700 kilo sakatat... Hepsi imha edildi

Olay, Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana geldi. Ekiplerin şüphelenmesi üzerine durdurulan araçtan 700 kilo sakatat çıktı. 45 yaşındaki sürücü S.A. jandarma tarafından gözaltına alındı. Ele geçirilen sakatatlar ise imha edildi.

Haber 11-12-2022 16:17

Hastalıklar arttı, herkesin gözü onda! Bağışıklığı çelik gibi kuvvetlendiriyor

Kış aylarında artan hastalıklar birçok kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. İş ve okul hayatında aksamalara yol açan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bağışıklığı kuvvetli tutmak gerekiyor. Bağışıklık sisteminizi çelik gibi yapacak ve hastalıklardan koruyacak gıdalar bulunuyor.

Haber 21-11-2022 14:07

Anadolu’da sofralardan eksik olmuyor: Adeta şifa deposu

Sakatat ürünleri tok tutma özelliği ile diyetlerde tavsiye edilirken, içerisindeki vitaminler ve mineraller sayesinde şifa deposu olarak görülüyor. Pandemi ile beraber adından sık sık bahsettiren ve Anadolu’da yıllardır sofralardan eksik olmayan sakatat ürünleri, tok tutma özelliğiyle diyetisyenler tarafından da tavsiye ediliyor. Sakatat ürünleri, A ve B vitaminleri, demir, çinko ve potasyum mineralleri bakımından şifa deposu olma özelliği taşıyor.

Haber 20-08-2022 07:22

Sakatat enflasyona meydan okuyor! Fiyatlar piyasanın yüzde 20 altında

Özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde tüketilen sakatat, enflasyona meydan okuyan fiyatıyla dikkat çekiyor. Sivas’ta sakatat ürünleri satış yapan Demirhan Yarış, sakatat fiyatlarının artmadığını ifade edip, 'Biz fiyat artışı yapmıyoruz, kendi ürünlerimiz olduğu için fiyatlara zam yapmıyoruz ama piyasa genelinin yüzde 20 altındayız. Müşterimiz çok tercih ettiği için zam yapmakta istemiyoruz. ' dedi.

Finans 17-08-2022 11:27

Afyonkarahisar'da silahlı kavgada 2 kişi yaralandı

Afyonkarahisar'da silahlı kavgada 2 kişi yaralandı

Yurthaber 24-06-2022 00:43