Şarkı Sözü Yazarı Haberleri

Şarkı sözü nasıl yazılır? Şarkı sözü yazmak kolay mı, şarkı sözü yazmak için gerekenler nelerdir?

Her kişiye ayrı ayrı hitap eden birbirinden farklı müzik türleri bulunur. Günümüzde beğenilerek dinlenilen pek çok tarzda şarkı mevcuttur. Müzikle profesyonel anlamda ilgilenmek isteyen kişiler şarkı sözlerinin nasıl yazıldığı konusunda bazı araştırmalar yapar. Şarkı sözü yazma süreci ve nasıl başlanması gerektiği araştırılan konulardan biridir. Her yazarın kaliteli bir eser üretmek için izlediği birbirinden farklı şarkı yazma süreci bulunur. Peki, şarkı sözü nasıl yazılır?

Egitim 10-12-2023 18:04

3 bin 400 yaşındaki dünyanın en eski şarkısının günümüze ışık tutacak ilginç hikayesi

Dünyanın en eski şarkısının ne olduğunu hiç düşündünüz mü? Bundan tam 3 bin 400 yıl öncesinde ortaya çıkartılan bu şarkı günümüzün şartlarındaki notalarla yorumlandığında hala mükemmel bir beste olma özelliğini koruyor. Dünyaca ünlü arkeologlar tarafından uzun süren çalışmaların sonucunda yorumlanan tablet notalarındaki bu eser dünyanın eski şarkılarından biri olarak kabul edildi.

Trend 07-04-2021 16:23

Hiçbir komutanın emri olmadan savaşı durdurmayı başarabilen meşhur şarkı: Lili Marlen Türküsü

Tarih kitaplarında görülen savaşlar sadece ölen insanlar ve anlaşmalardan ibaret değildir. Günümüzde geçmiş dönemler dair bilgileri genellikle kitaplardan öğreniriz. Bu kitapların içerisinde yer alan belgelerde ise akıllara durgunluk verecek kimi notlarda bulunur. İşte savaşın ortasında yazılan Lili Marlen türküsünün hikayesi de bu ilginç olaylar kategorisinde yer alır.

Trend 05-04-2021 16:45

90'ların unutulmaz ismi! Rengin zamana meydan okuyor

90'lar denilince ilk akla gelen isimler arasında olan Rengin, bir albümle büyük başarı yakalayıp sonra sırra kadem basmıştı. 'Aldatıldık' parçasıyla ünlenen şarkıcı Rengin şimdi ne yapıyor?

Magazin 27-03-2021 11:00

Nirvana’nın Polly şarkısının tüyleri diken diken gerçek hikayesini biliyor musunuz?

1991 yılının Eylül ayında Nirvana grubunun ikinci albümleri Nevermind’ın altıncı şarkısı olarak piyasaya sürülen Polly şarkısının gerçek hikayesi herkesi duygulandırıyor. Grubun vokalisti ve gitaristi Kurt Cobain tarafından yazılan şarkının öyküsü gerçek bir olaya dayanıyor.

Trend 24-03-2021 10:33