Skolyoz Belirtileri Haberleri

Aileler dikkat! Belirlenmesinde büyük görev düşüyor...

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Bozduman, çocuklarda ergenlik öncesi skolyozun (omurga eğriliği) belirlenmesinde ailelere önemli görevler düştüğünü belirterek, "Anneler, babalar ergenlikte çocuklarının mutlaka omuz, kalça dengelerinin, belleri ile kolları arasındaki mesafenin simetrik olmasına dikkat etmelidir. Bu aşamada yakaladığımız birçok çocuğu ileride cerrahi ihtiyacı olmadan tedavi ve takip etme şansımız olabiliyor" dedi.

Kadin 05-02-2024 18:09

Skolyoz nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Skolyoz egzersizleri

Skolyoz omurganın yan yatışı veya eğrilikleri olarak bilinen bir ortopedik sorundur. Genellikle adolesan dönemlerde başlayan skolyoz, omurganın sağa veya sola doğru anormal bir eğrimesi ile karakterizedir. Bu eğrilik, kişinin omurgasında "S" veya "C" şeklinde görünen bir eğri oluşturabilir. Skolyozun erken teşhisi ve yönetimi önemlidir, çünkü tedavi ne kadar erken başlarsa o kadar etkili olabilir.

Haber 30-08-2023 01:52

Skolyoz tedavisinde kineziterapi etkili mi? Kineziterapi skolyoza iyi gelir mi, çocuklarda skolyoz tedavisinde kineziterapi kullanılır mı?

Omurgada meydana gelen şekil bozuklukları insanlarda pek çok sağlık problemine yol açabilmektedir. Tıpta bu tür sağlık problemleri spinal deformite olarak adlandırılmaktadır. Yapısal şekil bozukluklarının yaklaşık %80’ini skolyoz adı verilen bir şekil bozukluğu oluşturmaktadır. Skolyoz tedavisi için çoğunlukla ameliyat önerilse de daha erken tanılarda egzersizlerle tedavi desteklenebilir. Peki, çocuklarda skolyoz tedavisinde kineziterapi kullanılır mı?

Haber 17-02-2023 10:56

Skolyoz Belirtileri

Skolyoz Belirtileri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Skolyoz Belirtileri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.