Sosyal Hizmetler Haberleri Ve Son Dakika Sosyal Hizmetler Haberleri

Sosyal Hizmetler Haberleri Ve Son Dakika Sosyal Hizmetler Haberleri

Sosyal hizmetler, temelde toplum ve toplumun tüm parçalarının refahını ve katılımını artırmayı amaçlayan faaliyetlerdir. Çeşitli kurumlar aracılığıyla sunulan sosyal hizmetler, engelli, yetim, bağımlı, işsiz, yaşlı, kadın çocuk gibi dezavantajlı kişilerin sosyal yaşama tutunmasını ve amaçlar. Topluma ve bireylere daha profesyonel bir hizmet sunmak için akademik eğitimi verilmektedir. Sosyal hizmet uzmanları, bireylerin ve toplumun yardıma ihtiyaç duyabilecekleri her alanda iş imkanı bulmaktadır. Dezavantajlı bireyler huzurevleri, bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, ıslah evleri, hastaneler, cezaevleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İl müdürlükleri, ve benzeri alanlardan sosyal destek alabilir. Sosyal hizmetler yardıma ihtiyacı olan kişilerin bu birimler aracılığıyla psikolojik, maddi ve manevi yardım alabilmesini mümkün kılmaktadır.

Sosyal Hizmetler Haberleri

Aile Destek mobil uygulamasıyla sosyal yardım ve hizmetlere erişim kolaylaşacak

Uygulama sayesinde vatandaşlar, sunulan sosyal hizmet ve yardımlara ilişkin bilgilere, faydalanma şartlarına ve başvuru kanallarına ulaşabilecek

Yurthaber 11-03-2022 13:26

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ihtiyaç sahiplerine 60 milyar lira sosyal destek

Bu yıl içinde ihtiyaç sahiplerine Sosyal Destek Programı kapsamında 6,5 milyar lira, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası" kapsamında 2,1 milyar lira, Kovid-19 salgınıyla mücadelede normalleşme kapsamında 4 milyar lira ödeme yapıldı - Salgın sürecinde 81 ildeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına her ay gönderilen periyodik paylar 135 milyon liradan 180 milyon liraya çıkarıldı

Yurthaber 26-10-2021 11:50

İş dönüşü yolunu gözleyen küçük kızla mutlulukları ikiye katlandı

Kütahyalı Emine ve İsmail Akca çifti, yıllarca süren çocuk özlemlerini geçen yıl yuvalarına katılan küçük kızla dindirdi - İsmail Akca: - "Akşama kadar çok özlüyorum. Eve gittiğimde beraber oynayacağımız oyunları düşünüyorum" - Emine Akca: - "Eşimi arabasından tanıyor, 'Anne, babam geldi' diyerek sesleniyor ve hemen kapıya koşuyor. Girdiğinde ise 'Babam' diyerek sarılıyor"

Yurthaber 19-06-2021 11:26

Doğum izni yardımı ne kadar? Doğum izni yardımına başvuru nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çalışan annelere verilen doğum izni yardımı geçen sene verilen miktara göre artırıldı. Çocuk sayısına bağlı olarak değişen doğum izni yardımı için Bakanlık tarafından belirlenen şartların taşınması gerekiyor.

Finans 03-06-2021 13:03

Sosyal Hizmetler

Sosyal Hizmetler Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Sosyal Hizmetler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Ekonomide düzenlemeler içeren kanun Resmi Gazete'de

Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı - Engellilere "evde bakım hizmeti desteği" sağlanması için hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin hesaplanmasında bayram ikramiyeleri dahil edilmeyecek - Bayram ikramiyeleri dahil edilerek yapılan hesaplama sonucunda evde bakım hizmeti desteği kesilen engellilere bu hizmet yeniden sağlanmaya başlanacak; ödenmeyen yardım tutarları da defaten kendilerine ödenecek - İşverenlere 1 Şubat 2019 ila 30 Nisan 2019 tarihlerinde işe alınan sigortalılar için 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlanacak - Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan tarımsal kredi alacaklarından, 31 Aralık 2018 itibarıyla borçları takibe düşenler ile borçları çeşitli afetler nedeniyle ertelenenler, tarımsal kredi borçlarını yapılandırabilecek - Kanunla basılı kitap ve süreli yayınlardaki KDV oranı sıfırlandı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde pilotaj eğitimini bitiren personelin yükümlülük süresi 3 yıldan 6 yıla çıkarıldı

Haber 22-02-2019 07:58

Torun hayali kurarken ikiz çocuk sahibi oldular

Antalya'da ziyarete gittikleri çocuk yuvasında bir süre zaman geçirdikleri 5 yaşındaki ikizlerden ayrılırken, "Anne, bizi de götürün" sözlerinden etkilenen Alçı çifti, Elif ve Eylül'ün koruyucu ailesi oldu - Torun sahibi olma hayali kurarken ikiz çocuklara anne baba olan Alçı çifti, yeniden çocuk cıvıltılarıyla dolan evlerinde ikinci baharı yaşıyor - Anne Alçı: - "Bana 'anne' diye seslendiklerinde benim için hayat adeta durdu. O dakikadan sonra onları bırakamazdım. İkizlerle adeta ikinci baharımızı yaşıyoruz"

Haber 20-10-2018 11:41

Torun hayali kurarken ikiz çocuk sahibi oldular

Antalya'da ziyarete gittikleri çocuk yuvasında bir süre zaman geçirdikleri 5 yaşındaki ikizlerden ayrılırken, "Anne, bizi de götürün" sözlerinden etkilenen Alçı çifti, Elif ve Eylül'ün koruyucu ailesi oldu - Torun sahibi olma hayali kurarken ikiz çocuklara anne baba olan Alçı çifti, yeniden çocuk cıvıltılarıyla dolan evlerinde ikinci baharı yaşıyor - Anne Alçı: - "Bana 'anne' diye seslendiklerinde benim için hayat adeta durdu. O dakikadan sonra onları bırakamazdım. İkizlerle adeta ikinci baharımızı yaşıyoruz"

Yurthaber 20-10-2018 11:41

Çocuklar İstanbul'da bayramı kutluyor

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren KKM Çocuk Kulübü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bir önemli bir etkinlik planlıyor.

Haber 18-08-2017 20:44

Koruyucu aile sayısı artıyor

Koruma altına alınan çocukların bakımlarını üstlenen 'koruyucu aileler'in sayısı giderek artıyor.

Haber 03-11-2011 10:41

Öldürülmeden önce yalvarıp gözyaşı döktü

Hatay Dörtyol'da töre cinayetine kurban giden Ceylan Soysal'ın öldürülmeden önce sürekli yalvarıp gözyaşı döktüğü belirtildi.

Yurthaber 23-07-2011 14:04

Tecavüz sanığına tecavüzcü baba indirimi

Adana'da koruma altındaki 16 yaşındaki kızı, hamile bıraktığı iddia edilen Gökhan K., 8 yıl 4 ay hapse çarptırıldı.

Yurthaber 18-07-2011 12:11

Yurttan kaçan kız kendini doğradı

Antalya'da kaldığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme yurdundan kaçan 19 yaşındaki N.N., cam parçasıyla kol ve bileklerini kesti.

Yurthaber 09-05-2011 15:10

Anne- babaya sevgisizlik cezası

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kız yetiştirme yurdunda çıkan yangında ölen kızın ailesinin açtığı tazminat davası sonuçlandı.

Yurthaber 03-05-2011 15:18

Çocuk evinde işkence skandalı

Denizli’de Çocuk Evi’nde kalan kimsesiz çocukların dövülüp popolarını mumla yakarak işkence yapıldığı ortaya çıktı

Haber 24-03-2011 08:06

Bir çocuğun aylık maliyeti bin 200 YTL

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, kurumlarının himayesindeki bir çocuğun maliyetinin ayda yaklaşık bin 200 YTL olduğunu bildirdi.

Haber 08-12-2006 14:16