Teknoloji Ve Bilgi Yönetimi Haberleri

Xiaomi telefonlarda VoLTE servisi nasıl açılır ve nasıl kapatılır? Xiaomi cihazlarda VoLTE açma ve kapatma yöntemi adımları

Şüphesiz gelişmiş internet teknolojilerinin kullanıcıların hayatını kolaylaştıran pek çok artısı bulunuyor. VoLTE servisi de bu artılardan biri olarak teknoloji dünyasında yer alıyor. VoLTE servisi hem iOS hem Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlarda kullanılsa da aktif etme işlemleri bazı markalara göre farklılaşıyor. Peki, Xiaomi telefon kullananlar VoLTE servisini nasıl açıp kapatabilir, tüm detaylarıyla yazımızda!

Haber 09-10-2022 12:15

VoLTE ne demek? VoLTE servisi nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Birbirinden farklı özellikteki yeni nesil akıllı telefonların dur durak bilmeyen kullanım artışıyla birlikte yeni iletişim teknolojilerine geçiş kaçınılmaz oldu. 2G, 3G derken şimdi de 4.5G teknolojisi, beraberinde getirdiği VoLTE servisiyle kullanıcılarını karşıladı. İletişim kalitesini maksimuma çıkaran özellikleriyle daha verimli ve hızlı görüşmeler yapmaya imkan sağlayan voLTE hizmeti kullanıcılara ne gibi kolaylıklar sağlar? VoLTE nedir, ne işe yarar?

Haber 09-10-2022 12:15

1 MB kaç KB, GB, TB, PB, EB, ZB, YB eder? MB'ı diğer depolama birimlerine çevirme

Depolama birimleri hesaplanırken kullanılması gereken değerler sıkça karıştırılır. Özellikle birimler büyüdükçe hesaplaması da bir o kadar zorlaşır. Bu nedenle değerlerle ilgili yapılan hesaplamalarda, hangi birimin neye karşılık geldiğine dikkat etmek gerekir. 1 MB kaç KB, GB, TB, PB, EB, ZB, YB eder?

Haber 09-10-2022 10:57

VoLTE ücretli mi? VoLTE servisine katılım ve aktifleştirme için ek ücret ödenir mi?

Her ne kadar 4.5G teknolojisi hızıyla iddialı olsa da sesli ve görüntülü aramaların kalite performansını zaman zaman sekteye uğratabiliyor. VoLTE servisi ise karşı taraf ile daha hızlı bağlantı kurulmasını, ses kalitesinin daha berrak ve gürültüsüz olmasını sağlayan bir hizmet sunuyor. Böylelikle görüşmelerdeki ses farkını ilk seferde bile hissettirerek akıllı telefon kullanıcılarının işini kolaylaştırıyor. Bu noktada, VoLTE ücretli mi sorusunun yanıtı önem kazanıyor.

Haber 09-10-2022 10:37

Telefondan Wi-Fi şifresi nasıl değiştirilir? Telefondan Wi-Fi şifresi değiştirme ve öğrenme adımları nelerdir?

İnternet, uzaktan çalışma modeliyle birlikte evlerin olmazsa olmazları arasında yerini aldı. İnternet özelliği bulunan cihazlarla modem arasında kablosuz olarak hızlıca bağlantı kurmaya yarayan Wi-Fi'lerde can alıcı nokta ise şifreler. Kullanıcılar, Wi-Fi şifresini sıkça unuttuğu için telefonlardan pratik şekilde Wi-Fi şifresi öğrenme ve değiştirme işlemlerini gerçekleştirmek istiyor. Peki telefondan Wi-Fi şifresi değiştirme ve öğrenme nasıl yapılır?

Haber 08-10-2022 19:43

Telefon şifresi değiştirme: Android ve iOS telefonlarda ekran kilidi (şifre) nasıl değiştirilir?

Akıllı telefonların hayatımıza dair her bilgiyi içermesi ile birlikte ekran kilitleri önem kazandı. Hem Android hem iOS işlemciye sahip telefon kullanıcıları da bu altyapıların sunduğu ekran kilidi özelliğinden yararlanarak kişisel bilgilerini ve konuşmalarını koruma altına alma şansı buldular. Bu özellikten faydalananlar zaman zaman ekran kilidi (şifre) değiştirme işlemi de gerçekleştiriyor. Telefon şifresi nasıl değiştirilir?

Haber 08-10-2022 19:00

Android ve iOS telefonlarda VoLTE servisi kapatma ve açma adımları: VoLTE nasıl açılır ve kapatılır?

Günümüzün olmazsa olmazlarından cep telefonları, gün içinde yüz binlerce kişinin sesli veya görüntülü fark etmeksizin konuşmalarını gerçekleştirdiği araçlardan biridir. Bu konuşmaların zaman zaman yeterli performans göstermemesinden şikâyetçiyseniz VoLTE servisinin sunduğu kolaylıkları incelemelisiniz. VoLTE servisinden yararlanmak için bu servisi aktif hale getirmek gerekir. VoLTE nasıl kapatılır, nasıl açılır? İşte VoLTE servisi kapatma ve açma adımları...

Haber 08-10-2022 18:27

iPhone'dan bilgisayara nasıl fotoğraf atılır? iOS iPhone telefonlardan PC bilgisayara fotoğraf aktarma nasıl yapılır?

Fotoğraflar ve telefonlar hayatın vazgeçilmezleridir. Günümüzde iPhone akıllı telefon modelleri ile iletişim kurmanın yanı sıra fotoğrafları bilgisayarlara aktararak yedekleme imkanı da bulabilirsiniz. iPhoneden bilgisayara foto atma işlemleri için bazı adımları izlemek gerekir. iPhone'dan bilgisayara nasıl fotoğraf atılır? PC cihazına fotoğraf aktarma nasıl yapılır?

Haber 05-06-2022 22:23

Instagram kaybolan mesaj modu nedir, ne işe yarar? Instagram kaybolan mesaj modu nasıl açılır?

Instagram'ın kullanıma sunduğu kaybolan mesaj özelliğinin nasıl çalıştığı kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Milyonlarca kullanıcısı olan Instagram kaybolan mesaj özelliğini yeni yayına almıştı. Peki, "Instagram kaybolan mesaj modunu açmak için yukarı kaydır" ne demek?

Haber 21-04-2022 19:32

Henüz 12 yaşındayken Wikipedia'nın veritabanını kopyaladı! İşte internetin öz evladı Aaron Swartz'ın ağızları açık bırakan yaşam öyküsü

Hayatını teknolojiye ve bilime adayan genç adam Aaron Swartz, halka açık olması gerektiği tüm dosyaların erişim engelinin kalkmasını isteyen bir dahiydi. Henüz 12 yaşında, Wikipedia gibi güçlü bir sitenin veritabanını kopyalayan Aaron Swartz'ın, hem üzen hem de saygı duyulan hikayesini okuyunca derinden etkileneceksiniz!

Haber 07-10-2021 09:56

Güncel Gelişmeleri Takip Etmek Petal Search ile Artık Daha Kolay

Benzersiz bir arama motoru olma amacı ile yola çıkan Huawei’in arama motoru Petal Search, kullanıcıların her türlü ihtiyaçlarını karşılama noktasında daha kolay ve keyifli bir arama deneyimi sunmaya devam ediyor.

Haber 03-09-2021 15:03

Telefonunuzu kullanma şekliniz kişiliğiniz hakkında neleri gösterebilir?

Teknolojinin gelişimiyle beraber cep telefonu kullanımı gün içerisinde arttı. Cep telefonları adeta hayatın bir parçası hatta kimileri için vücutlarının bir parçası haline geldi. Peki telefon kullanma şeklinin kişiliğiniz hakkında ipuçları verdiğini biliyor muydunuz?

Trend 27-05-2021 14:58

DNA eşlemesiyle aradığı aşkı buldu! Bilim doğru kişiyi bulmayı sağlar mı?

Geçmişten günümüze çöpçatanlık önemli bir görev üsteleniyor. Çağımızda çöpçatanlık aslında geliştirilen uygulamalarla yapılmaya başlandı. Teknolojinin gelişmesiyle beraber bu uygulamalarda kişisel özellikleriniz, hobileriniz ve hayat tarzınıza göre size uygun olabilecek kişileri karşınıza çıkarıyor. İşte DNA eşlemesiyle aradığı aşkı bulan Cheiko Mitsui'nin hayatını sizler için araştırdık.

Trend 24-05-2021 09:14

Teknolojiyi tamamen reddeden ve koronavirüse karşı halkı broşürlerle uyaran topluluk: Amişler

Reform hareketleri ve dini baskılar nedeniyle 18. yüzyılda İsviçre ve Almanya'dan dini özgürlük vadeden Yeni Dünya'ya göç eden ve bugün nüfusu 300 bini bulan gelenekçi Hristiyan mezhebi, hala Avrupa’dan ABD'ye göç ettikleri günkü şartlarda yaşıyor. Modern hayatı ve teknolojiyi reddeden, el emeğine ve işçiliğe önem veren bu topluluk, teknoloji devi ABD'de her türlü teknolojiden uzak yaşıyor.

Trend 20-05-2021 09:18