Ticaret Haberleri

Tüketiciyi koruma teklifi Meclis'te: Yanıltıcı reklama cezalar artıyor

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.

Finans

Serbest bölgelerden 3,3 milyar dolarlık ticaret

Serbest bölgelerden 6 ayda 13,3 milyar dolarlık ticaret yapıldı.

Finans

Ticaret diplomasisi buluşuyor: Bakan Bolat G7 Ticaret Bakanları Toplantısı'na katılacak

Ticaret diplomasisinin zirvesini bir araya getirecek toplantıda, "küresel tedarik zincirlerinin dayanıklılığı" teması altında, dünya ticaretinde karşılaşılan başlıca sorunlar ve çözüm yolları, küresel ticarette haksız rekabet uygulamaları ile riskler ele alınacak.

Finans

TÜİK duyurdu: Yıllık ticaret satış hacmi azaldı, perakende satış hacmi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayında yıllık ticaret satış hacminin yüzde 3,8 azaldığını, perakende satış hacminin yüzde 5,8 arttığını açıkladı.

Finans

Ticaret

Ticaret Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ticaret Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dünya Ticaret Örgütü'nden tahmin: Küresel ticaret bu yıl 32 trilyon doları bulabilir

Küresel mal ticareti ocak-mart döneminde çeyreklik bazda yüzde 1 ve hizmet ticareti de yüzde 1,5 artarken, bu yıl ılımlı büyümenin devam etmesi halinde küresel ticaretin 32 trilyon doları bulabileceği öngörülüyor. Dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3 büyümesi beklentisiyle ticaret görünümüne ilişkin "ihtiyatlı bir iyimserlik" hakim.

Finans

Merkez Bankası ekonomistlerinden 'cari denge' yorumu! 'İyileşme devam edecek'

TCMB Kıdemli Ekonomist Okan Eren ve TCMB'de araştırmacı olarak görev yapan Ece Taşan tarafından "Parasal Sıkılaştırma Dönemlerinde Türkiye'de Cari Denge" başlıklı bir blog yazısı yayımlandı. Analizde, parasal sıkılaştırma dönemlerinde iç talebin dengelenmesinin dış ticaret dengesi ve cari denge üzerinde olumlu etkilerinin olmasının beklendiği belirtildi.

Finans

Ticaret ve perakende satış hacmi nisanda arttı

Ticaret satış hacmi nisanda yıllık bazda yüzde 2,5, perakende satış hacmi yüzde 10,2 artış gösterdi. ticaret satış hacmi nisanda ayda bir önceki aya kıyasla yüzde 4,6 azaldı.

Finans

Tunus ile ticaret hacmi 1.6 milyar doları aştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve Tunus arasındaki ticaret hacmine değindi. Bolat, "İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacmi 20 yıl önce 318 milyon dolardı. 2023’te bu rakam 1,6 milyar doları aştı" dedi.

Finans

Türkiye-AB yüksek düzeyli ticaret toplantısı yapılacak, tarih belirlendi

Türkiye-AB yüksek düzeyli ticaret toplantısı 8 Temmuz'da yapılacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis, bizi ve heyetimizi 8 Temmuz'da üst düzey ticari diyaloğun ilk toplantısı için Brüksel'e davet etti" dedi.

Finans

Bakan Bolat'tan Çekya temasları: 10 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine ulaşması taahhüdünde bulunduk

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve Çekya'nın birbiriyle hem rekabetçi hem de tamamlayıcı sektörlerinin olduğunu belirterek, "İki ülkenin ticaret bakanları olarak Türkiye ve Çekya'nın önümüzdeki 3-4 yıl içinde 10 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine ulaşması taahhüdünde bulunduk." dedi.

Finans

Bakan Bolat'tan İsrail'le ticaretin durdurulmasına ilişkin açıklama: ‘Bu konu siyasi istismar konusu yapıldı'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulması ile ilgili olarak, ‘‘Bu konu siyasi istismar konusu yapıldı" değerlendirmesini yaptı. Bakan Bolat, bakanlık olarak kararların uygulandığının da altını çizdi.

Finans

Putin Çin'de: 'Ticaret hacmimiz rekor kırdı'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Çin'le 2023'te ticaret hacmimizde 240 milyar dolarla rekor kırıldı" açıklamasını yaptı. Rusya'nın Çin'e yönelik gıda ihracatının da 1,5 kat artarak 7,6 milyar dolara ulaştığını anlatan Putin, iki ülke arasında değeri 200 milyar doları aşan 80 projenin ortak geliştirildiğini söyledi.

Finans

Ömer Bolat'tan ABD'ye mesaj: '100 milyar dolarlık hedef kolayca geçilebilir'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, ABD'li iş çevrelerini Türkiye'deki yatırım ve ticaret fırsatlarını değerlendirmeye davet ederek, 'ABD ve Türkiye'deki iş çevreleri ile birlikte fırsatları değerlendirebilirsek, devlet başkanlarımız tarafından belirlenen 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefini kolaylıkla gerçeğe dönüştürebiliriz. Kararlı olmaya devam edersek, bu ulaşılabilir bir hedeftir.' dedi.

Finans

İzmir'de silah ticareti yaptıkları öne sürülen 4 şüpheli tutuklandı

İzmir'de silah ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Yurthaber

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

Ticaret satış hacmi martta yıllık bazda yüzde 10,5, perakende satış hacmi yıllık yüzde 19,4 artış gösterdi.

Finans

İsrail ile ticaret kısıtlaması kaldırıldı mı? Açıklamalar peş peşe geldi, iddia yalanlandı

"Türkiye'nin, İsrail’e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çektiğine" yönelik iddia yalanlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Türkiye'nin, İsrail’e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çektiğine" yönelik iddianın doğru olmadığını bildirdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da iddiaları reddederek "İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır" dedi.

Haber

AK Partili Zeybekci'den tartışma yaratacak İsrail sözleri: Katliamı kınıyoruz eyvallah! Ama serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke

Türkiye, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlar nedeniyle geçtiğimiz günlerde bir takım kısıtlamalara gitmiş, kararı Ticaret Bakanlığı duyurmuştu. Kısıtlamaların daha da artması gündemdeyken AK Parti Ekonomi İşleri Sorumlusu Nihat Zeybekci'nin İsrail ile ilgili yaptığı açıklama tartışma konusu oldu. Zeybekci, "Katliamı kınıyoruz eyvallah ama İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke." dedi.

Haber

TÜİK açıkladı: Ticaret hacmi arttı

TÜİK verilerine göre, ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı.

Finans

İsrail ile ticareti tohum üzerine değilmiş: MHP'li Hilmi Durgun'dan 'milli görev' savunması

Son günlerde Türkiye'nin İsrail ile ticareti çok konuşuluyor. 31 Mart yerel seçimlerine de etkisi olduğu değerlendirilen konuyla ilgili MHP'li Milletvekili Hilmi Durgun eleştirilerin hedefindeydi. Durgun, sahibi olduğu firmanın İsrail ile 'gübre hammaddesi' ticareti yaptığını belirterek iddialara yanıt verdi.

Haber

Samsun'da uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli yakalandı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda, uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen zanlı gözaltına alınd

Yurthaber

Türkiye ile İngiltere ticaretinde yeni dönem! Bakan duyurdu, görüşmeler başladı

Türkiye ile İngiltere, bugün yeni serbest ticaret anlaşmasına yönelik görüşmelere başlandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat görüşmelere ilişkin olarak, "STA müzakereleri, 21. yüzyıl standartlarını karşılayan ve Türkiye ile Birleşik Krallık'ın modern ekonomilerine daha uygun çağdaş bir anlaşma için bir fırsat olacaktır değerlendirmesini yaptı.

Finans

IMF: Süveyş Kanalı'ndaki ticaret iki ayda yıllık yüzde 50 azaldı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Süveyş Kanalı'ndaki ticaret hacminin yılın ilk iki ayında yıllık yüzde 50 azaldığını açıkladı. Yazıda, bazı nakliye şirketlerinin gemilerini Ümit Burnu'na yönlendirdiği belirtilerek, bu durumun teslimat sürelerini ortalama 10 gün veya daha fazla artırdığı ve stokları sınırlı olan şirketlere zarar verdiği ifade edildi.

Finans

Güven endeksi şubatta perakende ticarette azaldı

TÜİK'in verilerine göre, Güven Endeksi şubatta perakende ticarette azaldı, inşaat ve hizmet sektöründe arttı.

Finans

KKTC'li Bakanlar Ertuğruloğlu ve Amcaoğlu, Kocaeli'de sanayicilerle buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.

Yurthaber

AB'nin geçen yıl en büyük ticaret ortağı ABD oldu

AB'nin geçen yıl en büyük ticaret ortağı ABD oldu. Türkiye, AB'nin 5'inci en büyük ticaret ortağı konumunda yer aldı.

Finans

Erdoğan, Dubai'de yatırımcılarla bir araya geldi: Ticaret hedefi 50 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ticaret hacmini gelecek 5 yılda, 50 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Finans

MÜSİAD'dan İsrail ile ticaret iddialarına ilişkin açıklama: İftira niteliğinde karalayıcı haberler...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bazı üyelerinin İsrail ile ticari faaliyet gerçekleştirdiğine yönelik iddialara yanıt verdi. Açıklamada iddialar, iftira niteliğinde karalayıcı haberler olarak tanımlandı, "Siyonist İsrail yönetimi, sempatizanları, destekçileri ve yandaşlarıyla ticaret yapan çevreleri kınıyoruz" denildi.

Finans

Erzincan'da uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı tutuklandı

Erzincan'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Yurthaber

Ulaşım avantajlarıyla sanayisini büyüten Balıkesir'in ihracatı ilk kez milyar doları aştı

Türkiye'nin tarım ve turizmde önde gelen illerinden Balıkesir'in ihracatı, ilk kez milyar dolar seviyesini geçti.

Yurthaber

Ticaret Bakanı'ndan 2024 mesajı: Dış ticaret dengemizdeki fark, kalıcı olarak daha da kapanacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni yıl mesajında "Dış ticaret dengemizdeki fark, kalıcı olarak daha da kapanacak." değerlendirmesini yaptı. Bolat, "Kaçakçılık ve yasa dışı ticaretin her türü ile haklı mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir." ifadesini kullandı.

Finans

Ticaret Bakanlığı verilerinde ortaya çıktı: Türk lirasıyla ihracat 9 ayda 150,6 milyar lirayı buldu

Türk lirasıyla gerçekleştirilen ihracat, bu yılın ocak-eylül döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77,2 artarak 150 milyar 581 milyon liraya ulaştı. Türk lirasıyla dış ticaret hacmi de ocak-eylül döneminde yıllık yüzde 120,3 artışla 566 milyar 654 milyon liraya çıktı. Eylülde Türk lirasıyla ihracat yapılan ülke sayısı 165, dış satım gerçekleştiren firma sayısı 15 bin 557 oldu.

Finans

Zonguldak'ta silah ticareti yaptığı iddiasıyla 8 şüpheli yakalandı

Zonguldak'ta silah ticareti yaptığı iddiasıyla 8 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber

Türkiye'nin yüz ölçümünü 7 km2 daha artıracak! 'Cazibe merkezi olacak'

Türkiye'nin yüz ölçümünü 7 kilometrekare daha artıran lojistik limanda dolgu çalışması sürüyor. Rize'de Karadeniz'e dolgu yapılarak kazanılacak alanda, yılda 3 milyon ton kargo, 8 milyon ton dökme yük, 100 bin ton konteyner taşımacılığı ile bölge ticaretine yılda 200 milyon doları aşkın katkı sunulacak. İyidere Lojistik Limanı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 40'ı tamamlandı. Deniz dolgusuyla 18 bin kişiye istihdam sağlayacak projeye dair "Bölgemiz cazibe merkezi olacak" denildi.

Finans

Son dakika: Ticarete ilişkin torba kanun teklifi TBMM'de kabul edildi... Bunları yapanlar yandı: İşte detaylar

Son dakika haberine göre, Ticaret alanında yapılan düzenlemeleri içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklifle birlikte, perakende ticarette haksız ticari uygulamalarda bulunulamayacak. Toptancı hallerinde kendilerine tahsisli iş yerlerini kullananlara verilen 12 yıllık kiracılık hakkı 18 yıla çıkarılacak. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans

Ticarete ilişkin 20 maddelik yeni karar listesi! Meclis onay verdi

Ticaretle ilgili kanunda değişiklik öngören, 20 maddelik yasa teklifi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre üretim tarihinden itibaren 30 gün içinde bozulabilen tarım ve gıda ürünlerine ilişkin ödemelerin süresi; alacaklının küçük, borçlunun orta veya büyük ölçekli ya da alacaklının orta, borçlunun büyük ölçekli işletme olması durumunda 30, diğer durumlarda 45 günü geçemeyecek.

Finans

Kars'ta uyuşturucu ticareti iddiasıyla 8 zanlı tutuklandı

Kars'ta uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen 8 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber

Gaziantep Ticaret Borsası

Gaziantep Ticaret Borsası

Yurthaber

Gaziantep Ticaret Borsası

Gaziantep Ticaret Borsası

Yurthaber

Bursa'da uyuşturucu operasyonunda 3 kişi yakalandı

Bursa'da uyuşturucu operasyonunda 3 kişi yakalandı

Yurthaber

ASO'da Türkiye-Karadağ İş, Hukuk ve Yatırımlar Programı düzenlendi

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: - "2021 Ocak-Ekim döneminde Karadağ'a yapılan Türk yatırımlarının miktarı 23,5 milyon avro olmuş ve ülkemiz Karadağ'a en fazla yatırım yapan 9. ülke konumuna gelmiştir"

Yurthaber

Ardahan'da kaçak silah ticareti yaptığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı

Ardahan'da kaçak silah ticareti yaptığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı

Yurthaber

Gaziantep Ticaret Borsası

Gaziantep Ticaret Borsası

Yurthaber

Gaziantep Ticaret Borsası

Gaziantep Ticaret Borsası

Yurthaber

Gaziantep Ticaret Borsası

Gaziantep Ticaret Borsası

Yurthaber

Gaziantep Ticaret Borsası

Gaziantep Ticaret Borsası

Yurthaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek-Türkiye İş Forumu'nda konuştu: (1)

"(Bosna Hersek ile) Ticaret hacmimiz bu yılın 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artışla 627 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu performansın önümüzdeki aylarda da devam etmesini diliyor, 2022 yılının sonunda esasen geçen sene çok yaklaşmış olduğumuz 1 milyar dolar ticaret hacmi hedefini aşmayı bekliyoruz" - "Seçime giden süreçte ayrıştırıcı söylemlerden uzak durulması, Bosna Hersek'in huzur ve istikrarı yanında ekonomisi ve iç barışı için de önemlidir. Bosna Hersek'in egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve siyasi istikrarını desteklediğimizi açık ve net bir şekilde vurguluyoruz" - "Bosna Hersek'in üretimine, istihdamına ve kalkınmasına katkı sağlayan firmalarımızın toplam yatırım tutarı 300 milyon dolara yaklaştı"

Yurthaber

Adana'da sokakta uyuşturucu satarken yakalanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis

Adana'da sokakta uyuşturucu satarken yakalanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis

Yurthaber

Gaziantep Ticaret Borsası

Gaziantep Ticaret Borsası

Yurthaber

Gaziantep Ticaret Borsası

Gaziantep Ticaret Borsası

Yurthaber