Tiny House Haberleri

Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye kötü haber! Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan böyle duyurdu: Olacak gibi değildi olmadı da zaten

İzmir Karaburun Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiş ve bir süre önce de belediye meclis kararı ile tiny house'lar için yasak getirilmişti. Karar sonrası Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın talimatıyla bölgede sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait tiny house'lar kaldırıldı.

Haber 05-02-2024 19:16

Tiny house nedir, cezası var mı? İmarsız arsaya tiny house yapılır mı?

Günümüzde birçok kişi koşullara ayak uydurmak için elinden geleni yapmakta ve yaşam alanlarını güzelleştirmeye çalışmaktadır. Bazı kişiler şehir hayatından uzaklaşıp doğa ile iç içe bir hayat sürdürmek için farklı konut tiplerine yönelmektedir. Bu konut tiplerinden biri de tiny house ismiyle ifade edilen ve taşınabilir niteliğe sahip olan evlerdir. Peki, tiny house nedir, cezası var mı, imarsız arsaya tiny house yapılır mı?

Finans 19-01-2024 18:19

Doğu Marmara Karavan, Turizm ve Doğa Sporları Tanıtım Günleri Kocaeli'de başladı

MÜSİAD Kocaeli Şubesi ve Kartepe Group Fuarcılık tarafından düzenlenen "Doğu Marmara Karavan, Turizm ve Doğa Sporları Tanıtım Günleri", İzmit ilçesinde başladı.

Yurthaber 02-11-2023 14:02

Valilik harekete geçti! ‘Tiny house’lar için suç duyurusu

Edirne Valiliği, Keşan’da, tarım arazilerinde yasa dışı şekilde konaklama ve barınma amaçlı ‘tiny house’ adı verilen, genellikle 10 ila 30 metrekare arasında, tekerlekli veya sabit olarak tasarlanan küçük evler konumlandırılması için çalışma yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. ‘Toprak koruma arazi kullanımı’ ve ‘imar’ kanunlarına aykırı davrananlar hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Haber 02-05-2023 13:00

Tiny House

Tiny House Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tiny House Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tarlasına kanuna aykırı şekilde tiny house yapma maksatlı hisse satışına suç duyurusu

Edirne Valiliği, tarlaları yasa dışı şekilde konaklama, barınma maksatlı yapıları konumlandıracak şekilde çalışmalar yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yurthaber 02-05-2023 10:28

Taşınabilir afet evleri depremzedelerin yüzünü güldürecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen bölgeye gönderilmek üzere taşınabilir afet evleri yapan iç mimar Zülal Çakıcı, "Bir ayda 100 ev hedefi koyduk ve birinci ayımızı yeni doldurduk. Şu anda 100 evimiz ayakta. Birçoğu bitmeye çok yakın. Mobilyalar yerleştiriliyor. Yüzde 30 ve 40'ının da bir haftalık işi kaldı." dedi.

Yurthaber 22-03-2023 11:22

Mahkemeden ‘taşınabilir ev’ kararı! Belediyenin ‘yasak’ kararı kaldırıldı…

İzmir’in Karaburun ilçesinde taşınabilir evler hakkında alınan yasak kararı ile ilgili mahkemeden emsal niteliğinde bir karar çıktı. Salgın döneminde oldukça popüler olan ‘tiny house’ 4 Mart’ta İzmir Karaburun Meclisi’nde alınan kararla ilçe sınırları içerisinde yasaklanmıştı. Gerekçe olarak da araziye ait kullanım kararlarına aykırı sonuç doğurduğu ve çevre, görüntü kirliliğine neden olduğu gösterilmişti. Yargıya taşınan konu mahkeme tarafından iptal edildi.

Haber 30-11-2022 14:42