Tse Türk Standartları Enstitüsü Haberleri

Simitte yeni standartlar geliyor! 4'e ayrılacak, böyle satılacak

Sofraların vazgeçilmezi simitle ilgili yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan taslağa göre sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak. Ayrıca satışla ilgili de belli düzenlemelere gidilecek.

Haber 28-09-2022 08:40

Bakan Varank: Cep telefonu yenileme merkezleri için standardı belirledik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 17 Şubat’ta TSE tarafından duyurulan cep telefonu yenileme merkezleri için standardı belirlediklerini belirterek, "Bir firmamız eksiklerini tamamlayarak ilk yetkili yenileme merkezi olmaya hak kazandı" dedi. Bakan Varank, "Bu ‘yenileme merkezlerinin’ elinden çıkmış ikinci el cep telefonları belirli bir garantiye kavuşmuş olacak" ifadelerini kullandı.

Haber 27-05-2021 14:00

İkinci el cep telefonlarında yeni dönem! Vatandaş da esnaf da memnun oldu

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından kullanılmış cep telefonlarının yenilenerek ekonomiye kazandırılması için belirlenen kurallar hem vatandaşı hem esnafı memnun etti. Esnaf, uygun fiyatlar sayesinde daha kolay satış yapacağını söylerken, vatandaşlar, güvenilir ikinci el telefon alma imkanının avantajlı olacağını ifade ettiler.

Finans 16-03-2021 17:42

Kafe ve restoranlarda hangi önlemler alınacak? TSE kriterleri belirledi

Mart ayı itibariyle kademeli normalleşmenin başlayacağı açıklandı. Türk Standartları Enstitüsü (TSE), restoran ve kafelerde hangi önlemlerin alınabileceğini açıkladı.

Haber 18-02-2021 11:15

TSE’den ikinci el cep telefonu yenilemesine standart!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), kullanılmış cep telefonlarının ekonomiye kazandırılması ve güvenli bir şekilde kullanılması amacıyla; sertifikalandırılması, yenilenmesi ve satışa sunulması için 'İş Yerleri - Cep Telefonu (ikinci el) Yenileme Merkezleri İçin Kurallar' standardını yayımladı.

Finans 17-02-2021 09:47

Elektrik kesildiğinde de çalışabilen kapı kilidi

Elektrik kesildiğinde kapı otomatiğinin devre dışı kalmasını engelleyen kilit üretildiği bildirildi.

Haber 08-12-2006 01:10

Ucuz oyuncaklar sağlık riski taşıyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası AR-GE Kurulu eğitim uzmanları tarafından hazırlanan "6. Eğitim Bileşenleri Araştırma Raporu"na göre, ucuz oyuncaklar çocuk sağlığı ve gelişimi için riskler taşıyor.

Haber 19-12-2005 14:05

TSE'den zaman hırsızlığı uyarısı

Kalkınmanın temel hamlesinin bilinçli ve bilgili bir toplumdan geçtiği, bunun da gerçekleşmesinin zamanı iyi değerlendirmekle mümkün olacağı belirtildi.

Haber 23-07-2002 18:33