Türkiyede Yetişen Tropikal Meyveler Haberleri

Kivi nerede yetişir, hangi iklimde yetişir? Kivi hangi mevsimde, nasıl yetişir?

Tüylü kabuğuyla birçok kişi tarafından iç gıdıklayıcı olarak bilinen kivi, içeriğindeki C ve E vitaminleriyle bol bol tüketilmesi gereken bir meyvedir. Çin’de ortaya çıktığı ve Dünyaya buradan yayıldığı bilinir. Kivi siyah minik çekirdekleri bulunan, olgunlaştığında yeşil bir renge bürünüp, tatlanır. Ham hâlindeyken daha ekşi bir tadı vardır. Nemli ve yağışlı ortamları seven kivi hangi iklimde yetişir?

Haber 20-03-2023 17:36

Avokado nerede yetişir, nasıl yetiştirilir? Avokado Türkiye'de yetişir mi, en çok hangi ülkede yetişir?

Birkaç yıl önce ülkemizde avokado çok fazla bilinen ve tüketilen bir meyve değildi. Haliyle yetiştiriciliği de söz konusu değildi. Son yıllarda özellikle sağlıklı beslenmeyle ilgilenenlerin ve sporcuların tüketmeye başlamasıyla birlikte popüler hâle geldi. Avokadonun içeriğinde sağlıklı yağlar olduğundan birçok kişi yağ tüketimini avokadodan sağlamaya başladı. İçeriğindeki sağlıklı bileşenlerden dolayı popülerleşen avokadonun yetiştiriciliği de yaygınlaşıyor. Peki, avokado nasıl yetiştirilir?

Haber 20-03-2023 17:35

Türkiyede Yetişen Tropikal Meyveler

Türkiyede Yetişen Tropikal Meyveler Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Türkiyede Yetişen Tropikal Meyveler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.