Muz Haberleri

Daha önce hiç duymadınız! Dahiyane saklama tüyosuyla muzlar 26 gün boyunca taze ve sarı kalıyor

Büyük küçük herkesin en sevdiği meyvelerden biri de muz. Muzların çok çabuk kararması ve bozulması sorunu bazen can sıkıcı olabiliyor. Birçok kişi muzları en uzun süre saklamak için çeşitli saklama yöntemleri deniyor. Bir gıda saklama uzmanı, 26 gün sonra bile muzların kararmasını önleyecek dahiyane bir tüyo paylaştı. Bu tüyo ile muzları uzun süre sarı renkte ve taptaze şekilde saklayabilirsiniz.

Kadin 20-04-2024 11:14

Dövmesini sosyal medyadan 'Ağlamak istiyorum' diyerek paylaştı! Bir gören bir daha baktı... Kimse neye benzediğini anlayamadı

TikTok'ta 'Mariearmm' kullanıcı adıyla paylaşım yapan Marie isimli bir kadın dövme yaptırmak isterken başına gelenleri anlattı. İşaret parmağında eski bir muz dövmesi olduğunu dile getiren Marie, dövmesini yeniletmek istedi. Ancak yeni dövmesini gördüğünde kendisi bile ne olduğunu anlayamadı. Paylaşımında pişman olduğunu dile getiren Marie, "Dün yaptırdığım dövmeye kadar dövme yaptırdığıma hiç pişman olmamıştım" dedi.

Trend 29-02-2024 10:21

Muzların uzun süre kararmadan durması için basit tüyoyu paylaştı! '10 gün boyunca taze kalacak'

Muz, lezzeti, doyuruculuğu ve sağlığa faydalarıyla evlerde sık sık tüketilen meyvelerden bir tanesi. Ancak çoğu zaman satın alınan muzlar kısa sürede kararak yenilmez bir hale geliyor. Bir gıda uzmanı ise muzların daha uzun süre dayanmasını sağlayacak basit bir tüyoyu paylaştı.

Kadin 26-02-2024 10:23

Muzun faydaları nelerdir? Muz neye iyi gelir?

Dünya çapında yaygın olarak tüketilen meyvelerden biri muz meyvesidir. Güneydoğu Asya Bölgesi’nin tropikal kesimlerinde yetişen bu meyvenin tam olarak olgunlaşmamış hâli yeşil muz olarak tanımlanırken olgunlaşmış hâli ise sarı muz olarak tanımlanır. Yeşil olanın tadı sarı olana göre biraz daha tatsız olabilmektedir. Diğer meyvelerde de olduğu gibi muzu doğru zamanlarda ve doğru porsiyonlarda tüketmek sağlık açısından birçok yarar sağlamaktadır. Peki, muzun faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 05-02-2024 18:06

Diğer Haber Etiketleri

Bahçıvan Bilim insanı Manav Girişimcilik Tarla Bitkileri malaga tarifi ananas aspirin balık bal brokoli çilek domates dut elma fesleğen fındık yumurta havuç Hindistan cevizi hint yağı ıspanak karpuz kayısı kivi incir kuruyemiş limon magnezyum mandalina marul nar patates peynir portakal sarımsak soğan somon süt zencefil ton balığı turşu vazelin hurma yulaf tatlı şeker dondurma Avokado hirsutizm ayakkabı ilaç buzdolabı Mersin Limanı retinol Sebze Gıda fiyatları Cinsel sorunlar istiridye meyve ekmek uyku Soya nemlendirici Pirinç fırın Twitter Bakteri libido Güneş siyah nokta Mide‎ Göz fil çikolata Mersin İstanbul Kiraz botoks sindirim sistemi dövme cilt bakımı Cinsellik prezervatif kokain kahve hastane ameliyat örümcek dava badem afrodizyak müze sivilce öğrenci saksı kahvaltı sağlıklı beslenme geri dönüşüm greyfurt diş beyazlatma hediyelik eşya epilasyon ağda muzlu süt tarifi tarifi seks maske penis tiktok adet ağrısı bağırsak kanseri baş ağrısı depresyon erken boşalma kanser mide ağrısı migren polikistik over sendromu regl sedef hastalığı tansiyon uykusuzluk yaşlılık Silifke Ekvador Güney Kore Hindistan alara adet ağrısı nasıl geçer adet ağrısına ne iyi gelir cinsel performans cinsel sağlık bakım böcek ısırıkları çay ağacı yağı bitki bitter çikolata fayda faydaları nelerdir etki erkek fasulye güzellik genç hasta hücre iltihap ayak araştırma dolgu dondurucu eğitim ipucu yiyecek yaş yaşlı yemek mon nar suyu faydaları nasıl yapılır muzun faydaları muz ağacı muz besin değeri muz kalori malaga malaga pasta malaga tatlısı lavanta yağı penis büyütme regl ağrısı regl ağrısı nasıl geçer regl ağrısına ne iyi gelir sedef hastalığı tedavisi siğil siğil nasıl geçer poşet potasyum sonuç sos taksim kadın kilo verme olgun özgüven eksikliği trend uzman torba afrodizyak etkili besinler muz olgunlaştırma muz çayı ne işe yarar yeşil muz nasıl olgunlaştırılır muz nasıl olgunlaştırılır muz nasıl olgunlaşır tropik meyve guava meyvesi zuhal topal la yemekteyiz turunçgiller tüyo yüz yogası zarar zehir video yağ bitkiler eo olgunlaşmamış muz muz nasıl yapılır muz çayı nasıl yapılır muz çayı faydaları bozulmayan yiyecekler topuk yüz kırışıklığına ne iyi gelir evde hücreler muz kabuğunun cilde faydaları muz nasıl saklanır uyumak için ne yapılır ayaklar muz kabuğunun yüze faydaları sosyal medya

Muz

Muz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Muz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yıllardır yanlış biliniyormuş: Buzdolabına asla koymamanız gereken 8 besin!

Mutfaklarımızın en önemli unsurlarından biri olan buzdolabı, yiyeceklerimizi taze tutmak için harika bir araç olabilir. Ancak, her besin bu soğutucu ortamda aynı derecede iyi saklanmaz. Bazı gıdalar, buzdolabına koyulduğunda beklenmedik şekillerde bozulabilir veya tadını kaybedebilir. Buzdolabı, bazı gıdalar için mükemmel bir saklama alanıdır ancak bazıları için uygun değildir. Asla buzdolabına asla koymamanız gereken 8 besin haberimizde.

Kadin 24-11-2023 10:34

Mersin'de kırsaldaki öğrencilere 1 ton muz dağıtıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde hayata geçirilen proje kapsamında kırsal mahallede eğitim öğren 350 öğrenciye 1 ton muz dağıtıldı.

Yurthaber 06-10-2023 12:01

Cinsel gücü artırıyor! Libidoyu tavan yapan yiyecekler

Cinsel yaşam, sağlıklı bir ilişkinin yapı taşlarından birini oluşturuyor. Cinsel performansı ve libidoyu artıran yiyecekler hem erkeklerin hem de kadınların ilgi odağı. Bazı yiyeceklerde bulunan vitamin ve minerallerin vücudun enerji ve stres düzeylerine etkisi ile cinsel isteği de artırdığı gözlemlendi. Daha etkili bir cinsel yaşam için tüketebileceğiniz besinler haberimizde.

Haber 06-10-2023 10:46

Fark etmeden zehirliyor: Bu 12 besini buzdolabına koymayın! Duyunca çok şaşıracaksınız

Yiyecekleri korumaya çalışırken bazen de yiyeceklere zarar verebiliyoruz. Her yiyecek buzdolabında saklamak için uygun değildir. Özellikle sebze ve meyvelerimizin daha taze kalabilmesi için onları buzdolabında muhafaza etmemiz gerekiyor. Ancak bu gereklilik tüm yiyecekler için geçerli değil. Zira meyve, sebze ve sos gibi birçok yiyecek buzdolabına konulduğu zaman tadını hatta besin değerini kaybediyor.

Haber 13-07-2023 09:48

Muz kilo aldırır mı? Muz kilo yapar mı?

Günümüzde sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek ve ideal kiloya ulaşmak pek çok kişinin önceliği hâline gelmiştir. Bu süreçte besinlerin kilo alma veya kilo verme üzerindeki etkileri oldukça önemlidir. Bu bağlamda muz tüketimi ve kilo kontrolü arasındaki ilişki merak edilen konulardan biridir. Muz doğanın bize sunduğu besleyici ve lezzetli bir meyvedir. Yüksek lif içeriği, potasyum, C vitamini ve diğer önemli besin maddeleriyle doludur. Ancak insanlar muzun kilo aldırdığını düşünebilir.

Haber 30-06-2023 22:23

En az 20 yaş gençleşmesini sağlayan doğal güzellik bakımını açıkladı! Her gece yatmadan önce...

Genç görünmek için birçok farklı yöntem uygulanıyor. Saç ve stilin yanı sıra cilde uygulanan bakımlar da büyük etkiler yaratıyor. Ciltte oluşan yaşlılık izlerini botoks ve dolgu olmadan kapatmak isteyenler farklı çözümler arıyor. TikTok'ta 42 yaşındaki bir kadın önce ve sonra fotoğraflarını paylaşarak gençleşme yöntemini açıkladı.

Kadin 07-06-2023 14:15

Kırışıklıkları bir gecede azaltıyor! Düzenli kullanımda gençleştiriyor

Kırışıklık görünümünü azaltmak ve daha genç görünmek için çeşitli maske tarifleri aranıyor. Cilt bakımında pahalı ürünler yerine doğal ve kolay ulaşılabilir maske tariflerine yöneliyorsanız her evde bulunan temel malzemelerle yapılan bu tarif tam size göre! Kırışıklık giderici doğal maskenin etkileri görenleri şaşırtıyor.

Kadin 07-06-2023 10:26

Şirket kuran liseliler muz kabuğundan ürettikleri unu piyasaya sürdü

Genç Başarı Eğitim Vakfının GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında şirket kuran lise öğrencileri, ileri dönüşüm tekniğiyle muz kabuğundan elde ettikleri unu piyasaya sürdü.

Yurthaber 01-06-2023 11:05

Uzmanlara göre kolayca uyumanızı sağlayacak 5 yiyecek! Uyku kalitesini artırıyor

Uyku problemleri gün içerisinde yorgunluğa ve dikkat dağınıklığına neden olabiliyor. En büyük uyku problemi olarak bilinen uykusuzluğa çözüm aranıyor. Uyumak için ne yapılır sorusunu araştıranlar için kolayca uyumayı sağlayacak 5 yiyecek bulunuyor.

Haber 28-05-2023 22:44

Buzdolabına konulduğunda zehir etkisi yaratıyor! Buzdolabında saklanmaması gereken 5 yiyecek

Buzdolabına konulan yiyecekleri daha uzun süre saklayabileceğimizi düşünsek de her yiyeceğin buzdolabına girmemesi gerekiyor. Bazı gıdalar buzdolabında bakteri oluşturarak adeta zehir deposuna dönüşüyor. İşte buzdolabına asla girmemesi gereken 5 yiyecek...

Haber 19-05-2023 13:58

Toprağa yumurtayı gömüp bekleyin! Olanlara inanamayacaksınız

Bitki bakımı birçok kişiye huzur veriyor. Bahçesi olmayan kişiler balkonlarına ve evlerin içine aldıkları saksılarla çeşitli bitkiler yetiştiriyor. Ancak bitki bakımında yanlış uygulamalar yapılması ve bazı noktaların aksatılması problemlere neden olabiliyor. Toprağa gömülen yumurtanın etkileri ise görenleri şaşırtıyor. İşte toprağa yumurta gömmenin faydaları...

Kadin 18-05-2023 12:25

Yüzdeki kırışıklıkları bir gecede geçiriyor! Sadece üç malzemeyle hazırlanan yaşlanma karşıtı maske tarifi

Zaman içerisinde yüzde meydana gelen kırışıklar yaşımızı ele verebiliyor. Yüzdeki kırışıklıkları geçirmek için tek yöntemin botoks olduğu düşünülse de evde hazırlanan doğal maske tarifleri de yaşlanma karşıtı etkiler yaratabiliyor. Her evde bulunan malzemelerle yüzündeki kırışıklıklara veda edebilirsiniz.

Kadin 04-05-2023 13:29

Bir garip olay... Müzedeki sanat eserini yedi! Kahvaltı yapmamıştım

Güney Kore'deki Leeum Sanat Müzesi'nde bir öğrenci aç olduğunu söyleyerek, bir duvara koli bandıyla yapıştırılmış olan "Comedian" adlı sanat eserini yedi.

Haber 01-05-2023 18:41

Elindeki muzla dakikalarca fille dalga geçti! Hayvanın intikamı acı oldu... Sosyal medyadan yorum yağmuruna tutuldu

Hindistan’da kaydedilen görüntülerde ismi açıklanmayan bir kadın ve filin arasındaki ilginç anlar viral oldu. Kadının elindeki muzla dakikalarca filde alay ettikten sonra hayvanın kadına saldırdığı görüldü. O anlar sosyal medya kullanıcıları tarafından yorum ve beğeni yağmuruna tutuldu.

Trend 29-04-2023 14:41

Bu yiyecekleri asla buzdolabına koymayın! Tüm faydalarını götürüyor

Buzdolabı birçok gıdanın uzun süre muhafaza edilmesini sağlayarak hayatımızı kolaylaştırıyor. Ancak buzdolabına konulan meyve ve sebzelere dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdaların asla buzdolabına konulmaması gerekiyor. Buzdolabına girmemesi gereken yiyecekler sağlığınızı tehlikeye atabiliyor.

Haber 24-04-2023 16:52

Midede dayanılmaz ağrılara neden oluyor! Sindirimi en zor yiyecekler

Toplumda sıklıkla görülen mide ağrıları özellikle yemeklerden sonra dayanılmaz hale gelebiliyor. Sindirimi zor yemekler hazımsızlığa ve ağrıya neden oluyor. Bazı yiyecekler oldukça sağlıklı olsa da mide için olumsuz durumlar yaratabiliyor. Uzmanlar sindirimi zor olan yiyecekleri sıralayarak bu gıdalar hakkında uyarıyor.

Haber 19-04-2023 16:45

Marketten aldığı muzların içinde yumurta keseli örümcek buldu! Görünce gözlerine inanamadı

35 yaşındaki Craig Harrison'ın başına geldiğini iddia ettiği olay herkesi şoke etti. Harrison, süpermarketten aldığı muzların arasında gizlenen yumurta keseli dev bir örümcek bulduğunu iddia etti. Harrison'ın iddiası dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Trend 12-04-2023 12:09

Muz nerede yetişir, hangi bölgelerde yetişir? Muz hangi mevsimde, nasıl yetişir?

Tropikal meyve türleri arasında yer alan muz, tatlı tariflerinde veya direkt tüketime uygun özelliktedir. Nemli ve sıcak iklim koşullarına sahip bölgelerde yetişen muz, dünyada en çok tüketilen meyvelerden biridir. İçerisinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Yüksek nem oranına sahip olmayan bölgelerde ise muz yetiştiriciliği yapılmaz.

Haber 07-04-2023 16:07

Severek tükettiğiniz yiyeceklere dikkat! Tansiyon için büyük risk oluşturabilir

Severek tükettiğimiz yiyecekler çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor. Bu yiyecekler faydalı olsalar bile bazı hastalıkların tetiklenmesine neden olabiliyorlar. Uzmanlar tansiyonu yükselten tiramine sahip olan sıklıkla tüketilen yiyecekleri sıralayarak belirli bir ilaç kullanan kişilerin dikkat etmesi gerektiğini açıkladı.

Haber 02-04-2023 17:11

Yüzdeki kırışıklıkları geçirmek için botokstan daha etkili yöntemini paylaştı! Her evde bulunan yaşlılık karşıtı doğal çözüm

Yaşlandıkça saçta ve ciltte meydana gelen değişimler stres, yanlış beslenme, genetik gibi etkenler nedeniyle erken yaşlarda ortaya çıkarak çok daha olgun görünmemize sebep olabiliyor. Ciltteki kırışıklık problemini çözmek için botoks uygulamaları tercih ediliyor. Ancak TikTok üzerinden paylaşım yapan bir kadın yüzdeki kırışıklıklardan kurtulmak için uyguladığı botokstan daha etkili olduğunu savunduğu basit yöntemini açıkladı.

Kadin 27-03-2023 13:52

Yaşlanmayan kadınların gizli maske tarifi! Etkisi bir gecede bile görülüyor

Yaşlanmayan kadınların ortak özelliklerine baktığımızda cilt bakımına verdikleri önem görülüyor. Sağlıklı bir cilt bakımı için pahalı ürünlere para verilmesi gerektiği düşünülse de bu yanlış bilinen bilgiler arasında yer alıyor. Her evde yer alan doğal malzemeler ile de cildinize uyacak maske tarifini bulmak mümkün. Kırışıklık karşıtı maske tarifi arıyorsanız aşağıdaki tarife göz atabilirsiniz.

Kadin 01-03-2023 15:15

Ekvador'da tarihi operasyon: Muzların arasında tonlarca kokain ele geçirildi! Piyasa değeri dudak uçuklattı

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, Belçika'ya gönderilen muzların bulunduğu konteynerde yaklaşık 9 ton kokain ele geçirildi. Ekvador polisinden yapılan açıklamada ele geçirilen kokainin piyasa değerinin 330 milyon dolar olduğu bildirildi.

Haber 27-02-2023 18:57

Muzların kahverengileşmesi nasıl önlenir? Muzlar bu saklama yöntemi sayesinde haftalarca bozulmuyor

Muzlar yüksek potasyum içeriğiyle en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Özellikle tatlılarda sık sık kullanılan muzlar oldukça seviliyor. Alınan muzların çabucak kararmasından ve bozulmasından şikayetçiyseniz onları yanlış saklıyor olabilirsiniz. Uygun koşullar sağlandığında muzların kahverengileşmesini önleyebilirsiniz.

Yemek 23-02-2023 11:36

Faydalarını duyanlar markete koşuyor! Cinsel gücü zirveye taşıyor

Cinsel problemler hem erkeklerin hem de kadınların hayatını derinden etkileyebiliyor. Zaman zaman azalan cinsel güç ve dayanıklılık için çeşitli ilaçlar kullanılıyor. Ancak bu ilaçlar sağlığı riske atabiliyor. Uzmanlar cinsel gücünüzü artıracak doğal gıdaları paylaştı.

Haber 02-02-2023 10:23

Yüzdeki kırışıklıkları tamamen geçiren doğal botoks yöntemini açıkladı! İğrenç ama işe yarıyor

Yüzdeki kırışıklıkları geçirmek için çeşitli bakım ürünlerine verilen paraların birçoğu çöpe gidiyor. Ciltte meydana gelen kırışıkların geçmesi için doğal yöntemler aranıyor. TikTok'ta doğal botoks etkisi yaratan kolay yöntemini paylaşan bir kadın bu yöntemi kullanan diğer kadınlar tarafından desteklendi.

Kadin 31-01-2023 10:17

Öfkesi başına iş açtı! Yediği prezervatife sarılı muz yüzünden canından oluyordu

Yenilen bazı yabancı maddeler vücut tarafından dışarı atılamayarak ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Günlerce vücutta kalan bu maddeler sağlığı tehdit ediyor. Yaşadığı bir öfke nöbeti sırasında prezervatife sarılı muz yiyen bir adam günler boyunca çeşitli sağlık problemleri yaşayınca doktora başvurdu.

Haber 29-01-2023 09:38

İstenmeyen tüylerden acısız kurtulmanızı sağlayacak doğal çözümler

Yüzde ve vücutta çıkan istenmeyen tüyler birçok kadın için büyük problemler arasında yer alıyor. İstenmeyen tüyleri almak için epilasyona tonlarca para vermek istemeyen ve ağdanın acısından hoşlanmayan kadınlar istenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal yöntemler arıyor. Aşağıda yer alan doğal karışımlar ile tüylerinize veda edebilirsiniz.

Kadin 23-01-2023 11:56

'Fiyatlar normal' Mandalina 80, dut 200, muz 90, hurma 100, çilek 150 TL... Tezgahın önünden geçenler gözlerine inanamıyor

Gıda fiyatlarındaki hareketlilik takip edilirken vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet etmeye devam ediyor. Ancak İstanbul'un göbeğinde tezgahlardaki meyve fiyatları görenleri kelimenin tam anlamıyla şaşkına çevirdi. Taksim Talimhane'deki tezgahlarda meyvelere turist tarifesi uygulanırken 1 kilo mandalinanın 80 TL, portakalın 70 TL, muzun 90 TL, dutun 200 TL, hurmanın 100 TL ve çileğin 150 TL olduğu görüldü. Dudak uçuklatan fiyatlar için "Meyve fiyatı şu anda normal. Kiralar yüksek" denildi.

Finans 14-01-2023 10:36

Boşuna para vermeyin: Doğal botoks etkisi yaratıyor! Yaşlılık izlerini silip süpürüyor

Yaşlandıkça sağlığımız gibi saçlarımız ve cildimiz de değişime uğruyor. Yaşanan değişimler istenmeyen görüntülere sebep olabiliyor. Kadınlar kırışıklarını azaltmak ve daha gergin ve canlı bir cilde sahip olmak için botoks yaptırıyor. Ancak botoksa para vermek istemiyorsanız her evde bulunan ve çöpe atarak ziyan ettiğimiz bir meyve kabuğu tüm yaşlılık izlerini silebilir. Doğal botoks etkisi yaratacak bu yöntemi kesinlikle denemelisiniz.

Kadin 13-01-2023 09:31

İlaç almanıza gerek yok! Doğal yolla penis büyüten ve kalınlaştıran yiyecekler

Penis boyu erkekler için oldukça büyük problem haline gelebiliyor. Birçok erkek penis boyu ve şekli nedeniyle özgüven sorunları yaşıyor. Yapılan araştırmalar penis boyunun sekste düşünüldüğü kadar önemli olmadığını tespit etse de penis boyunu büyütmek ve kalınlaştırmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Penis büyütücü ilaç kullanmak istemiyorsanız ve daha sert ereksiyonlara sahip olmak istiyorsanız aşağıda bulunan besinlere göz atabilirsiniz.

Haber 04-01-2023 09:34

Çatlamış topukları anında pamuk gibi yapacak! Çatlamış topuklardan kurtulmak için doğal çözümler

Çatlamış topuk görünümü hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebiliyor. Kış aylarında soğuk hava ve rahatsız ayakkabılar nedeniyle artış gösteren çatlamış topukları çözmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Doğal yöntemlerle pamuk gibi yumuşacık topuklara sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki çatlak topuklardan kurtulmanın yollarını deneyebilirsiniz.

Haber 23-12-2022 15:03

Mersin'de rekor miktarda kokain ele geçirilmesiyle ilgili şirket sahibi ve oğluna hapis

Ekvador'dan Mersin Limanı'na getirilen muz yüklü konteynerlerde ele geçirilen ve "rekor miktarda yakalama" olarak kayıtlara geçen 1 ton 300 kilogram kokainle ilgili davada tutuklu yargılanan şirket sahibi 30 yıl, oğlu ise 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yurthaber 23-12-2022 10:13

Muzları 6 ay boyunca bozulmadan saklamanın yolu çok basitmiş

Muz en sevilen meyveler arasında bulunsa da erkenden bozulması can sıkıcı olabiliyor. Tatlılara oldukça yakışan muzu her mevsim tüketebilmek istesek de bu durum maalesef ki mümkün olmuyor. Ancak paylaşılan kolay bir ipucu sayesinde muzları bozulmadan 6 ay boyunca saklayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yemek 12-12-2022 09:54

Kahvaltıda yapılan en büyük hata! Lezzetli diye sağlığınızdan olmayın

Uzmanlar sağlığımız için kahvaltının ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. Gün içerisinde daha zinde ve sağlıklı olmak için kahvaltı öğününü atlamamız gerekiyor. Kahvaltıda yediğimiz yiyeceklerin de sağlıklı olması gerekiyor. Birçok kişinin faydalı sandığı lezzetli o içeceğin yan etkileri olduğu belirtildi.

Haber 06-12-2022 11:33

Kilo vermek istiyorsanız bunları yemek zorundasınız

Kilo vermek gibi bir planınız varsa, beslenme programına kilo vermenizi hızlandıracak bu meyvelere yer açmaya hazırlanan. Soğuk havanın kilo verme planınızı engellemesine izin vermeyin. Fazla kilolardan kurtulmak ve bağışıklık seviyenizi yükseltmek için birbirinden lezzetli ve faydalı kış meyvelerinden hemen tüketmeye başlayın.

Haber 25-11-2022 08:29

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Malaga pasta tarifi! Muzun en lezzetli hali malaga tatlısı nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Çarşamba günü nefis bir menü hazırlandı. Muz kullanılarak yapılan malaga pasta tarifi tatlı severlerin iştahını kabarttı. En sevilen tatlı tariflerinden olan malaga pastası nasıl yapılır? Sıklıkla aratılan tarifler arasında bulunuyor.

Yemek 23-11-2022 17:16

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız: Resmen hazine! Muz kabuklarının farklı kullanım alanları

Muz kış ve ilkbaharın en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Tatlı bir tada sahip olan bu meyve birçok tatlının içerisinde kullanılıyor. Zengin bir içeriğe sahip olan muz çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Ancak muzun sadece içi değil kabuğu da hayatın birçok alanında fayda ve kolaylık sağlıyor. İşte muz kabuğunun bilinmeyen kullanım alanları...

Kadin 23-11-2022 09:38

Herkes aynı hatayı yapıyor: Asla dolaba koymayın! Hem sağlığı hem de yemekleri mahvediyor

Yiyecekleri uzun süre taze tutmak için buzdolabına koyuyoruz. Ancak buzdolabına konulan yanlış yiyecekler hem sağlığı hem de yiyeceklerin tadını mahvediyor. İşte uzmanlara göre buzdolabına asla konulmaması gereken yiyecekler...

Yemek 16-11-2022 14:04

Hızlıca olgunlaştırmanız mümkün! Yeşil muzları hızla olgunlaştırma yöntemi

Muz içeriğinde bulunan zengin potasyum ile sağlığımız için çok etkili meyveler arasında bulunmaktadır. Birçok tatlının lezzetine lezzet katan muzun rengi olgunlaşma seviyesini göstermektedir. Yeşil muzlar daha tatsız ve sert oldukları için tatlıda kullanılmazlar. Muzların olgunlaşmanın sağlamak için uygulayabileceğiniz ufak taktikler vardır.

Yemek 14-11-2022 16:31

Araştırma sonucu şaşırttı: Her gün bir tane yediğinizde kanseri riskini azaltabilirsiniz! Meyvenin rengi çok önemli

Kanser çağımızın en korkulan ve tehlikeli hastalığı olarak görülüyor. Kansere neden olan çok çeşitli faktörler bulunuyor. Bu konuda araştırma yapan bilim insanları kanser riskini azaltacak besinleri tespit ediyor. Son yapılan araştırmaya göre her gün yiyeceğiniz bir meyve kanseri önleyebilir.

Haber 14-11-2022 14:13

Seralardaki atık muz kütükleri, kadınların elinde hediyelik eşyaya dönüşüyor

Mersin'in Akdeniz ilçesinde el sanatları eğitimi alan kadınlar, muz kütüğündeki liflerden yaptıkları çanta, şapka ve abajur gibi hediyelik eşya ile hem kazanç sağlıyor hem de Sıfır Atık Projesi'ne katkı sunuyor. - Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Zehra Yılmaz: - "Kadınlarımıza maddi kazanç sağlamaları açısından çalışmalar yapıyoruz. Ürünlerin satışı için birçok alışveriş sitesiyle anlaşmamız var"

Yurthaber 14-11-2022 11:21

Seks sürenizi uzatacak! Aldığınız zevki doruklara çıkartan besinler

Cinsel hayat üzerinde beslenmenin ne kadar büyük önem taşıdığı biliniyor. Hem erkek hem de kadınlar zamanla cinsel sorunlar yaşayabiliyor. En yaygın görülen cinsel sorunlardan olan erken boşalmayı önlemek ve cinsellikten aldığınız zevki artırmak için günlük yediğiniz yiyecekleri değiştirebilirsiniz. İşte cinsellik için faydalı olan o etkili besinler...

Haber 14-11-2022 10:21

Dert etmeyin! Penis boyunu doğal yoldan artıracak yiyecekler

Erkekler penis şekilleri ve boyları nedeniyle çeşitli problemler yaşayabiliyorlar. Yapılan araştırmalar penis boyunun kadınların orgazm olmasında düşünüldüğü kadar etkisi olmadığını belirtse de birçok erkek bu konuda sorun yaşadığını söylüyor. Penis boyunu uzatmak için yöntemler arıyorlar. Penis boyunu artıracak 5 yiyecek bulunuyor.

Haber 28-10-2022 14:23

Dayanılmaz regl ağrılarından kurtulmanın yolu basit! Regl ağrısına iyi gelen yiyecekler

Regl ağrısı birçok kadının her ay yaşadığı dayanılmaz dertleri arasında bulunuyor. Kadınlar bu ağrılar nedeniyle okulda, işte ve sosyal hayatlarında oldukça problem yaşıyorlar. Ancak regl ağrısını geçirecek çeşitli besinler bulunuyor. Doğru besinler ile adet ağrınızı geçirmeniz mümkün.

Kadin 23-10-2022 07:18

Muz çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Muz çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Farklı ülkelerde muz kızartma, tatlı hatta turşu olarak bile tüketilmektedir. Ülkemizdeyse muz daha çok meyve olarak tüketilir. Muz aynı zamanda çay olarak da tüketilen bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Potasyum bakımından zenginliği ile bilinen muz, metabolizmayı düzenlemede etkilidir. Muz çayı enfeksiyonlu hücreleri temizleyerek insan sağlığına katkıda bulunur. Peki, muz çayı faydaları nelerdir?

Haber 22-10-2022 12:16