Ücretli Öğretmenlik Haberleri

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU EKRANI 2023 E-DEVLET: MEB ile ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

Ücretli öğretmenlik başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu olurken birçok kişi internette araştırma yapmaya başladı. Birçok kişi MEB tarafından yapılan duyuruları inceliyor. Bilindiği üzere bu sene okullarda ders zili 11 Eylül'de çalacak. Peki, Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte e-devlet ücretli öğretmenlik başvuru ekranı...

Egitim 30-08-2023 13:47

Ücretli öğretmen seminere ve kurul toplantısına katılır mı? Ücretli öğretmene hangi görevler verilmez, ücretli öğretmen işi bırakabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı gerekli gördüğü eğitim öğretim yılında öğretmen açığı varsa ücretli öğretmenlik için kadro açabilir. Açılan kadroda yer almak isteyen öğretmen adayları bu görev için başvuruda bulunurlar. Tüm şartları yerine getiren adayların başvurusu kabul edildikten sonra ücretli öğretmenlik görevine başlarlar. Ancak ücretli öğretmenlere tanınan imkânlar kadrolu öğretmenlerinkinden farklılık gösterir. Ücretli öğretmen seminere ve kurul toplantısına katılır mı?

Haber 25-10-2022 10:41

Ücretli öğretmen başvuru formu örneğine nasıl ulaşılır? Ücretli öğretmen başvuru formu nasıl doldurulur, nelere dikkat edilir?

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl gerekli görüldüğü takdirde öğretmen açığını kapatmak için ücretli öğretmen kadrosu açar. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan 2 yıllık önlisans ya da 4 yıllık lisans programlarını bitiren her öğretmen adayı ücretli öğretmenlik görevi için başvuruda bulunabilir. Bu başvuru için e-Devlet hesabı üzerinden bir form doldurmalıdır. Peki, ücretli öğretmen başvuru formu nasıl doldurulur ve nelere dikkat edilmelidir?

Haber 25-10-2022 10:39

Ücretli öğretmenlik nedir, nasıl olunur? Ücretli Özel Eğitim Öğretmeni ve İngilizce Öğretmeni nasıl olunur?

Üniversitelerin Fen-Edebiyat türevi fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olan dört yıllık lisans ya da iki yıllık önlisans programı bitiren kişiler, çeşitli şartları yerine getirdikten sonra ücretli öğretmen olarak görev yapma hakkı kazanırlar. Milli Eğitim Bakanlığı kadrodaki öğretmen açığına göre her yıl ücretli öğretmen kadrosu açar. Bu kadroya göre kişiler ücreti öğretmenlik yapabilir.

Haber 25-10-2022 10:37

Ücretli öğretmenler sınav görevi: Ücretli öğretmen ÖSYM sınavlarında gözetmen olabilir mi?

Bir öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerek görüldüğü takdirde açılan ücretli öğretmen kadrosunda çalışabilir. Kadrolu ve sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden farklı şartlar altında görev yapar. Ancak ücretli öğretmenler de kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gibi bazı sınavlarda gözetmenlik görevini üstlenebilirler. Peki, ücretli öğretmenler ÖSYM sınavlarında gözetmen olabilir mi?

Haber 25-10-2022 10:24

Ücretli öğretmen rapor alırsa ücreti kesilir mi, ne kadar kesilir? Ücretli öğretmenler rapor parası alabilir mi?

Ücretli öğretmen olarak görev yapan kişiler de kadrolu ve sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenler gibi bazı haklara sahiplerdir. Bu haklardan birisi, ücretli öğretmenler de kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gibi rapor alma hakkına sahiptirler. Ancak ücretli öğretmenler için rapor alma süresi kısıtlıdır. Bu süre resmî olarak okul müdürünün onayıyla belirlenir. Peki, ücretli öğretmen rapor alırsa ücreti kesilir mi?

Haber 25-10-2022 10:19

Ücretli öğretmenler haftada ve ayda en fazla kaç saat derse girebilir? Ücretli öğretmen en fazla kaç saat derse girebilir?

Öğretmenler ücretli, kadrolu ya da sözleşmeli olarak görev yapabilirler. Kadrolu öğretmenler belirli bir maaş karşılığı çalışır. Ücretli öğretmenlerin maaş ödemeleri ise girdikleri ders saati sayısına göre değişkenlik gösterir. Resmî görevde olanlar ve resmî görevde olmayan öğretmenlerin de ders sayısı değişkenlik gösterebilir. Peki, ücretli öğretmenler haftada ve ayda en fazla kaç saat derse girebilir?

Haber 25-10-2022 10:19

Ücretli öğretmenlerin kadroya geçişi süreci nasıldır? Ücretli öğretmen kadroya geçiş şartları nelerdir, kadro için nasıl başvuru yapılır?

Okullarda öğretmen eksiği olduğu zamanlarda MEB gerekli branşlar için ücretli öğretmenlik başvurusu açar. Alınan ve belli bir süre ücretli öğretmenlik yapanların kadroya geçişi olabilir. Ücretli ya da sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin kadroya geçiş süreçleri ve koşulları hakkında yakın zamanda bir açıklama yoktur. Ancak beş yılı dolduran ve formasyon almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya geçebilme hakkı olabilir. Ücretli öğretmenlerin kadroya geçişi süreci nasıldır?

Haber 25-10-2022 10:18

Ücretli öğretmenlik başvuru şartları: MEB'de ücretli öğretmenlik yapmak için KPSS şart mı?

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl ihtiyaç duyulan okullar ve branşlar için ücretli öğretmenler görevlendirir. İlgili branşlar için öğretmen kadrosunda açık bulunduğunda alınan ücretli öğretmenler verdikleri ders saatine göre ücret alırlar. Ancak ücretli öğretmenlik için bazı şartlar bulunur. Ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilmek için bazı şartlar karşılanmalıdır. Peki, ücretli öğretmenlik yapabilmek için KPSS şartı aranı mı?

Haber 25-10-2022 10:01

Ücretli öğretmenlik için gerekli belgeler: Ücretli öğretmenlik başvurusu ve kayıt için gerekli evraklar listesi ve şartlar nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı herhangi bir branş için atama yapıldığı yıl için ihtiyaç hâlinde ücretli öğretmen alımı yapabilir. Yayınlanan mevzuatın içeriği dâhilinde öğretmen adayları yalnızca öğretmen sayısının yeterli olmadığı okullarda ücretli olarak görev alabilir. Bunun için hem başvuru hem de kayıt sırasında gerekli evrakları tamamlaması gerekir. Ücretli öğretmenlik için gerekli belgeler nelerdir, ücretli öğretmenlik için hangi belgeler gereklidir?

Haber 25-10-2022 09:58

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları sorgulama ekranı!

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Gözler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılacak açıklamaya çevrildi. Başvuruda bulunan kişiler sonuçları sonuçlarını e-Devlet'ten öğrenebilecek. Peki, Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? İşte ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları sorgulama ekranı...

Egitim 14-09-2022 12:41

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022-2023 ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman sona erecek? MEB açıkladı!

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi yaklaşırken vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında ücretli öğretmen olarak çalışmak isteyen vatandaşlar e-Devlet'ten başvuruda bulunabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) konuya ilişkin açıklamada bulunuldu. Peki Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022-2023 ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman sona erecek?

Haber 19-08-2022 10:50

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlıyor? 2022-2023 ücretli öğretmenlik şartları ve başvuru tarihi!

Ücretli öğretmenlik başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için her branştan ücretli öğretmen alımı yapacağını açıklamıştı. Vatandaşlar internette konuya ilişkin araştırma yapmayı sürdürüyor. Peki Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlıyor? 2022-2023 ücretli öğretmenlik şartları ve başvuru tarihi...

Haber 02-08-2022 09:09

Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? 2022-2023 ücretli öğretmen maaşları ne kadar, başvuru nasıl yapılır?

Ücretli öğretmenlik yapmak isteyen öğretmen adayları, 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi için başvuru bilgilerini araştırıyorlar. MEB okullardaki öğretmen kadrosu durumuna göre boş kalan kontenjanlara her yıl ücretli öğretmen alımı yapıyor. Peki, ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman başlıyor? Ücretli öğretmen maaşları ne kadar, başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

Egitim 26-07-2022 17:23

2021 öğretmen ek ders ücretleri ne kadar oldu? 2021-2022 sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ek ders ücretleri belli oldu!

Öğretmen ek ders ücretleri ile ilgili aramalar okulların açılmasına kısa süre kalmışken merak edilmeye başlandı. İlgiyle takip edilen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. 2021 - 2022 sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ek ders ücretleri de belli olmuş oldu. Peki 2021 öğretmen ek ders ücretleri ne kadar oldu? İşte 2021-2022 sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ek ders ücretleri....

Finans 31-08-2021 21:06

Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? 2021 ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman?

Ücretli öğretmenlik başvurularının nasıl yapılacağı ve tarihi gibi detaylar merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yapmak isteyen vatandaşlar başvuruların ayrıntılarını araştırıyor. Peki ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? 2021 ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? İşte ayrıntılar...

Haber 05-08-2021 19:16

Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvuru ekranı e-Devlet

Milli Eğitim Bakanlığı, ücretli öğretmenlik klavuzunu yayınladı. 12 Temmuz itibarıyla e-Devlet uygulaması üzerinden alınan başvurular, okullardaki kadro boşluğuna göre göz önünde bulundurulacak. Başvurular yalnızca elektronik ortamdan alınacak ve Müdürlüğe herhangi bir evrak gönderilmeyecek. İşte ücretli öğretmenlik başvuru ekranı e-Devlet...

Haber 26-07-2021 19:21

Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Okullarda yer alan öğretmen açığına göre Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretli öğretmen başvurularını değerlendireceği öğrenildi. Bunun üzerine "Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman?" , "Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?" sorularının yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

Haber 01-07-2021 16:04

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman bitecek? İşte sözleşmeli öğretmenlik başvuru sayfası

Mart ayının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen sözleşmeli öğretmen atama müjdesi, ön başvurular ile devam ediyor. 15 - 26 Mart 2021 arasında alınan sözleşmeli öğretmen atama ön başvuruları e - devlet üzerinden devam ediyor. Bu atama işlemi sonrasında 20 bin sözleşmeli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alınacak.

Haber 23-03-2021 10:16

Öğretmenlikte unvan dönemi

Öğretmenlik mesleğini, "öğretmen", "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" unvanlarıyla 3 kariyer basamağına ayıran kanun, yürürlüğe girdi.

Haber 30-11-1999 00:00