Uluslararası Uzay İstasyonu Haberleri

Uluslararası Uzay İstasyonu nerede, kaç km yukarıda? Uluslararası Uzay İstasyonu büyüklüğü ve maliyeti

Dünyamızın atmosferi dışında bulunan, hem enerji hem de maddeden oluşan yapı, uzay olarak karşımıza çıkar. Uzayda birçok farklı gök cismi bulunmaktadır. Bu gök cisimlerinin kimisi kendi yörüngeleri çevresinde dolanırken bazıları ise sabittir. Uzayda bu cisimlerin haricinde bir de yapay uydular yer almaktadır. Uluslararası Uzay İstasyonu da bu yapay uydulardan biridir. Peki, Uluslararası Uzay İstasyonu nerede, kaç km yukarıda, büyüklüğü ve maliyeti nedir?

Haber 19-02-2024 17:59

Uluslararası Uzay İstasyonu nedir, ne için kullanılır? Uluslararası Uzay İstasyonu’nun sahibi kimdir?

Dünyanın dışında gök cisimleri denilen cisimler arasında yer alan boşluk, uzay olarak tabir edilmektedir. Uzayda toz bulutlarından gezegenlere, çeşitli gazlardan kuyruklu yıldızlara kadar pek çok farklı cisim bulunmaktadır. Bu cisimler dışında uzaya fırlatılan ve yapay uydu olarak bilinen birden fazla farklı uydu türü de mevcuttur. Uluslararası Uzay İstasyonu da bu uydular arasındadır. Peki, Uluslararası Uzay İstasyonu nedir, ne için kullanılır ve sahibi kimdir?

Haber 19-02-2024 17:57

Astronot Gezeravcı, mikro yerçekiminde kurşunsuz lehimleme yaptı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay ve savunma sanayine kurşunsuz lehimleme konusunda kritik bilgiler sağlayacak "MİYOKA" deneyini hayata geçirdi.

Yurthaber 02-02-2024 07:11

Fen lisesi öğrencileri Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı ile görüşmenin heyecanını yaşadı

Kocaeli'de fen lisesi öğrencileri, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile görüşmenin heyecanını yaşadı.

Yurthaber 01-02-2024 12:27

Uluslararası Uzay İstasyonu

Uluslararası Uzay Istasyonu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Uluslararası Uzay Istasyonu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 6'ncı deneyini gerçekleştirdi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bugün 6'ncı deneyini gerçekleştirdi. Deneyin 'Oksijen Satürasyonu' olduğu ifade edildi.

Haber 26-01-2024 12:02

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu İzmir'den takip edildi

İzmir'in Buca ilçesinde ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu vatandaşlar tarafından televizyondan takip edildi.

Yurthaber 19-01-2024 07:30

Uluslararası Uzay İstasyonu ile ilgili araştırmanın sonucu şoke etti: Zehirli kirlilik seviyesi, Dünya'daki pek çok evden fazla

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) zehirli kirlilik seviyesinin pek çok ABD'li ve Batı Avrupalının evinden daha fazla olduğu belirtildi. Aktarıldığına göre, ISS tozunda pek çok zehirli kirletici ve kanserojen madde bulundu. Buna ek olarak araştırmada, ISS içindeki havanın saatte 8 ila 10 defa devridaim yaptığı bilgisi verildi.

Haber 09-08-2023 16:26

Rus kozmonot paylaştı! Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Antalya

Rus kozmonot Oleg Artemyev, "harika sıcak şehir" mesajıyla Antalya'nın uzaydan çekilen fotoğrafını paylaştı. Artemyev, "Güneşin tadını çıkarırken bu harika sıcak şehrin uzaydan nasıl göründüğünü hiç merak ettiniz mi? Şu anda eşsiz bir fırsatınız var. Baylar ve bayanlar, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Antalya!" ifadelerini kullandı.

Haber 05-04-2023 17:02

Görevimiz uzay... Başarılı bir şekilde fırlatıldı! Mürettebatta Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir astronot da var

NASA'nın Crew-6 görevi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na giden 4 astronotu taşıyan SpaceX'e ait Falcon-9 roketi başarılı bir şekilde fırlatıldı. Ekip ise NASA astronotları Stephen Bowen ve Warren Hoburg'un yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) astronotu Sultan Alneyadi ve Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) kozmonotu Andrey Fedyaev’den oluşuyor.

Haber 02-03-2023 10:58

Merakla bekleniyordu... 'Soyuz operasyonu' başladı!

3 kişilik bir uzay ekibini geçen yıl Eylül ayında ISS’e götüren Soyuz MS-22’de, aralık ayında küçük bir meteorun çapması sonucu radyatör soğutma sıvısı sızıntısı başlamış ve uzay aracının 3 kişilik ekibi Dünya’ya getirmemesine karar verilmişti. 3 kişilik ekibin nasıl bir operasyonla uzaydan eve dönecekleri merak edilirken, NASA ile Roscosmos arasında yapılan görüşmelerin sonucundan 'Soyuz operasyonu' çıktı. Bugün Kazakistan’dan insansız olarak Soyuz MS-23 fırlatılarak 'Soyuz operasyonu' başladı.

Haber 24-02-2023 12:20

Uzayda sızıntı krizi! Rusya, mürettebatını eve getirebilir: Boş Soyuz planı masada

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda sızıntı krizi yaşanıyor. İstasyona bağlı Soyuz kapsülünde geçtiğimiz günlerde soğutma sıvısı sızıntısı başlamıştı. Hatta sızıntı nedeniyle kozmonotlar Sergey Prokopyev ve Dmitriy Petelin'in uzay yürüyüşü iptal edilmişti. Rusya'nın ne yapacağı merak edilirken, bu konuda yeni bir haber çıktı. Bu habere göre Rusya, üç mürettebat üyesini planlanandan daha önce Dünya'ya getirebilir. Öyle ki bir "Boş Soyuz" planı da düşünülüyor.

Haber 23-12-2022 12:47

Uzay aracında şok sızıntı! İptal edildi... Roscosmos ve NASA'dan flaş açıklamalar geldi

Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlı Soyuz MS-22 uzay aracında bulunan Sergey Prokopyev ve Dmitriy Petelin isimli 2 kozmonotun uzay yürüyüşü iptal edildi. Yürüyüşün uzay aracındaki soğutma sıvısı sızıntısı nedeniyle iptal edildiği belirtilirken, Rusya Uluslararası Uzay Ajansı (Roscosmos) ve NASA tarafından konuyla ilgili açıklamalar yapıldı.

Haber 15-12-2022 14:06

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu adaylarının eğitildiği Eskişehir'deki askeri merkez görüntülendi

Adaylara irtifa basıncı ve G kuvvetine dayanıklılık testleri uygulanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçucu Sağlığı Araştırma ve Eğitim Merkezi, kapılarını AA'ya açtı.

Yurthaber 01-12-2022 13:54

8 yaşındaki kız yaptığıyla ses getirdi! 45 saniye sürdü, hayalleri gerçek oldu

8 yaşındaki Isabella Payne, babasının amatör telsiziyle Uluslararası Uzay İstasyonu'yla bağlantı kurdu. ABD'li astronot Kjell Lingren, küçük Isabella Payne'e 'Uluslararası Uzay İstasyonu'na hoş geldiniz' diyerek yanıt verdi. Lingren ile 45 saniye sohbet eden küçük kızın hayalleri gerçek oldu.

Haber 25-08-2022 12:40

Rusların aldığı karar ortalığı karıştırmıştı! Sürpriz iddia geldi: 2028'e kadar...

Rusya uzay ajansı Roscosmos’un yeni başkanı Yuriy Borisov, Rusya’nın 2024’ten sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrılma kararı aldığını açıklamıştı. Roscosmos'un Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan 2024'ten sonra ayrılma planını açıklamasının ardından, Rusya'nın en az 2028 yılına kadar ISS'de kalacağı iddia ediliyor. Üst düzey bir NASA yetkilisine göre Ruslar, kendi yörünge üssünü inşa edilip faaliyete geçirene kadar Uluslararası Uzay İstasyonu'nun bir parçası olarak kalmak istiyor.

Haber 28-07-2022 10:11

Ukrayna'daki ayrılıkçıların bayraklarını açıp poz vermişlerdi! NASA'dan ISS'deki Rus kozmonotlara tepki

24 Şubat'tan beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşından sıcak haberler gelmeye devam ederken, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Rus kozmonotlar Ukrayna’daki ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk bayraklarıyla poz vermiş ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişlerdi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nu kullanan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ise, üç Rus kozmonotun eylemlerini kınayarak tepki gösterdi. Uzay ajansı, tepkisini dile getiren bir bildiri yayınladı.

Haber 08-07-2022 10:58

İngiltere'de bir fotoğrafçı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun güneşin etrafındaki silüetini fotoğrafladı

İngiltere'de Jamie Cooper ismindeki bir fotoğrafçı, güneşin etrafından geçerken Uluslararası Uzay İstasyonu'nun silüetini fotoğrafladı.

Haber 21-06-2022 07:39

Uzay İstasyonu'ndaki kozmonot çektiği fotoğrafta kaçak yolcular gördü, bir anda viral oldu! Ancak gerçek çok başkaydı

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Kozmonot Sergey Korsakov uzaydan çektiği fotoğrafları Twitter'dan paylaştı. Fotoğraflarda ise herkesin dikkatini çeken tuhaf bir manzara vardı. Öyle ki kozmonot Korsakov bile "Bizi izleyen bu kaçak yolcular da kim?" yazmıştı. Sosyal medyada viral olan fotoğraflardaki gerçek ise aslında çok başkaydı.

Haber 05-06-2022 09:34

Uzun bir yol oldu: Boeing'in Starliner'ı Dünya'ya geri döndü

Boeing'in yeni yolcu uzay aracı CST-100 Starliner, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gittikten sonra kritik test görevini tamamlayarak Dünya'ya döndü. Geçtiğimiz günlerde ilk kez uzay istasyonuna kenetlenen Starliner, istasyonda bir haftadan biraz daha az bir süre geçirdi.

Haber 26-05-2022 09:41

NASA alarmda! Uzay yürüyüşüne çıkan astronot kabusu yaşadı: Kaskında keşfedildi

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki uzay giysileriyle ilgili endişe verici bir sorun yaşadı. Uzay yürüyüşündeki bir astronotun kaskı "su" ile doldu. Panik yapan NASA, buna istinaden acil olmayan uzay yürüyüşlerini iptal etti.

Haber 25-05-2022 10:53

Boeing yapımı Starliner'dan bir ilk! Uluslararası Uzay İstasyonu'na başarıyla kenetlendi

Boeing'in yeni uzay aracı CST-100 Starliner, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ilk kez kenetlendi. Araç, gelecekte insanları potansiyel olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıyabileceğini ortaya koyarak önemli bir başarıya imza attı.

Haber 22-05-2022 11:22

“Freedom” Uluslararası Uzay İstasyonu’nuna ulaştı! Uzay tarihinde bir ilk

Elon Musk'ın sahibi olduğu ABD’li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in, "Crew-4" görevi çerçevesinde 4 astronotu taşıyan “Freedom” adlı kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) rekor bir hızla ulaştı. 4 astronottan biri olan Jessica Watkins ise ISS'e ilk uzun süreli uçuş yapan siyahi kadın olarak tarihe geçti.

Haber 28-04-2022 11:25

Elon Musk'ın SpaceX'i uzaya gönderdi: 4 kişilik ekip, 6 aylık görev...

Elon Musk'ın üst yöneticisi olduğu ABD’li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, "Crew-4" görevi çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na 4 astronot gönderdi. Astronotları taşıyan "Freedom" adlı kapsül Falcon 9 roketi ile başarılı bir şekilde fırlatıldı. Astronotların 6 aylık görevi tamamlaması bekleniyor.

Haber 27-04-2022 14:54

Uzayda et üretmek mümkün olabilir mi?

BBC Kuzey Amerika Teknoloji Muhabiri James Clayton, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda tamamlanan yapay et üretimi deneyinin önemini ve bunun zorluklarını aktarıyor.

Haber 25-04-2022 07:17

NASA, insanları uzaya ışınladı! Holoport edildiler

Işınlanma NASA'nın eliyle gerçeğe dönüştü. NASA, Ekim 2021'de, tarihte ilk kez astronotlarla istişarelerde bulunmak için tıp uzmanlarını dünyadan uzaya “holoport” ettiğini açıkladı. Bu tam bir ışınlanma olmasa da teknolojinin geldiği seviyeyi açıkça gösterdi.

Haber 18-04-2022 14:21

Rusya'dan Uluslararası Uzay İstasyonu kararı! Sonlandıracak

Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi ile dünya kamuoyunun gündeminde yer alan Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonundaki (ISS) iş birliğini sonlandırmaya karar verdi. Karar, Rus uzay ajansı Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin tarafından açıklandı.

Haber 04-04-2022 12:34

Artan gerilim uzaya sıçramıştı! Rus ve ABD'li astronotları taşıyan Soyuz kapsülü Dünya'ya döndü

ABD'li NASA astronotu Mark Vande Hei ile Rus kozmonotlar Anton Shkaplerov ve Pyotr Dubrov'u taşıyan Soyuz kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılarak Dünya'ya döndü. Rusya ile ABD arasında Ukrayna savaşı sırasında tırmanan gerilim nedeniyle ABD'li astronotun uzayda bırakılacağı söylentilerine yol açmıştı.

Haber 30-03-2022 15:19

Üç Rus Kozmonot Uluslararası Uzay İstasyonu'na Gidiyor

Bugün 3 Rus kozmonot Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidiyor. Rus kozmonotları istasyona taşıyacak olan Soyuz roketi Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatılacak.

Haber 18-03-2022 12:30

Yıllardır tepemizde! NASA fişini çekecek planı açıkladı: Uzaydaki ev böyle yok edilecek

Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) denize düşürme planını ortaya koydu. NASA, astronotların "uzaydaki evi" olarak da bilinen uzay istasyonunu bir "uzay aracı mezarlığına" düşürerek yok edecek. Uluslararası Uzay İstasyonu'nun imha edileceği tarih ise az çok belli.

Haber 03-02-2022 14:44

Uzayda badminton keyfi! O anları ISS'deki astronot Matthias Maurer paylaştı

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan Avrupa Uzay Ajansı astronotu Matthias Maurer, uzayda badminton oynamanın keyfini çıkardı. Maurer, yeni yılın ilk gününde ISS’te yaptıkları ‘Badminton’ maçından renkli görüntüler yayınladı.

Haber 02-01-2022 14:52

Japon milyarderin yolculuğu başladı!

Japon milyarder Yusaku Maezawa ve asistanı Yozo Hirani, Rus uzay aracı Soyuz MS-20 ile uzay gezisine çıktı.

Haber 08-12-2021 11:44

Yürüyüş tehlikeye girdi! NASA'dan erteleme kararı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), planlanan uzay yürüyüşünü yüksek hızda seyreden uzay enkazının yaratacağı potansiyel tehlike sebebiyle ertelediğini açıkladı. NASA astronotların, uzay yürüyüşü yaparak arızalı bir anten sistemini değiştirmesi planlanıyordu.

Haber 30-11-2021 14:56

Varış noktasına ulaştılar! Crew-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonunda

SpaceX'in, Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) "Crew-3" mürettebatını taşıyan kapsül, Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUI) bağlandı.

Haber 12-11-2021 09:14

Yolculuk başladı! SpaceX, 4 astronotu uzaya gönderdi

ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonunda (UUİ) yaklaşık 6 aylık görev için 4 astronotu taşıyan uzay aracını fırlattı.

Haber 11-11-2021 09:14

Astronotlar, tuvaleti kullanmadan Dünya’ya dönecek

Dünya’ya dönüş hazırlıkları yapan Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) 4 astronot, arıza sebebiyle kapsüldeki tuvaleti dönüş yolculuğunda kullanamayacak. Geçen hafta ISS'te yetişen acı biberlerle tako yemeği yapan astronotların, yarın Dünya’ya dönmesi bekleniyor.

Haber 07-11-2021 13:20

Astronot Pesquet’ten iklim değişikliği uyarısı: Görüntü üzüntü verici

Fransız astronot Thomas Pesquet, insanların doğaya verdiği tahribatın uzaydan çok daha gözle görünür hale geldiğini söylerken, "görüntü üzüntü verici" dedi.

Haber 04-11-2021 20:33

Elon Musk'ın uzay tuvaleti, astronotlar için yasaklandı!

NASA yetkilileri, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan ve kasım ayı başlarında Dünya'ya dönecek astronotların, Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in Crew Dragon Endeavour uzay aracındaki tuvaleti kullanamayacağını açıkladı. NASA, Crew-2 astronotlarının tuvalet için bir "iç çamaşırı" kullanmaları gerektiğini söylüyor.

Haber 01-11-2021 18:25

Uzayda 'uzay biberlerinden' Tako yapıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bilimsel deney kapsamında yetiştirilen acı şili biberleri, hasat edildi. Biberlerin bir kısmı istasyonda bulunan astronotlar tarafından geleneksel Meksika yemeği olan 'Tako' yapılarak tüketildi, diğer kısım incelenmek üzere Dünya’ya gönderilecek.

Haber 01-11-2021 15:02

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’na insansız kargo aracı gönderdi

Rusya’nın Progress MS-18 insansız kargo aracı, Baykonur Uzay Üssü’nden Uluslararası Uzay İstasyonu’na fırlatıldı.

Haber 28-10-2021 09:24

Rus yönetmen ve oyuncu uzaydaki ilk film için yola çıktı

Uzayda çekilecek ilk uzun metrajlı filmin çekimlerini gerçekleştirmek üzere Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilmesi planlanan ve Rus yönetmen Klim Shipenko ile oyuncu Yulia Peresild’i taşıyan roket fırlatıldı.

Haber 05-10-2021 14:11

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda duman alarmları çaldı

Astronotların, yanık kokusu ve duman ihbarı yapmasının ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) Rusya’ya ait modülde duman alarmlarının çaldığı bildirildi.

Haber 09-09-2021 16:41

720 cinsel organlı Blob uzay yolunda! Beyni yok ama problem çözebiliyor

Gezegendeki en gizemli organizma olan Blob (Physarum polycephalum) uzay yolcusu. 720 cinsel organı olan ve beyni olmadığı halde problemlere karşı çözüm üretebilen tek hücreli organizma Blob, önemli bir proje kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gidecek.

Haber 11-08-2021 16:52

Bir ilk! Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uzay oyunları düzenlendi

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan astronotlar ve kozmonotlar, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nı kutlamak için istasyonda ilk defa "uzay oyunlarını" gerçekleştirdi. Soyuz Ekibi ve Dragon Ekibi olarak ikiye ayrılan astronot ve kozmonotlar, karşılıklı uzay oyunları oynadı.

Haber 09-08-2021 09:37

Uzayda panik yaşatmıştı! İşte Nauka modülünün yeni görüntüleri

Rusya'nın başarılı şekilde Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenen Nauka modülünün içinden Rus kozmonotlar Oleg Novitsky ve Pyotr Dubrov tarafından çekilmiş yeni görüntüler paylaşıldı. Nauka, ISS’yi normal konumundan 45 derece saptırarak panik yaşatmıştı.

Haber 02-08-2021 14:56

Sosyal medya bunu konuşuyor! NASA'nın canlı yayınında UFO paniği

NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) yaptığı canlı yayına yansıyan UFO'lar sosyal medyanın gündemine oturdu. NASA canlı yayınında, kameranın hemen altında uçan en az 10 küçük siyah cisim görüldü. Böylece UFO tartışmaları tekrar alevlendi.

Haber 08-07-2021 15:21

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo aracı fırlattı

Rusya Federal Uzay Ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) yakıt, su, tıbbi malzeme ve gıda taşıyan Soyuz MS-17 kargo aracını fırlattı.

Haber 30-06-2021 16:48

Uzay uçuşlarının insan sağlığına etkisi mürekkep balıkları sayesinde tespit edilebilecek

Uzun süreli uzay uçuşlarının insan sağlığını nasıl etkilediğine dair uzaya gönderilen mürekkep balıkları üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda elde edilebilecek. UUİ'ye gönderilen kısa kuyruklu yavru mürekkep balıkları, temmuzda Dünya'ya geri getirilerek incelemeye alınacak. Konuyla ilgili NASA araştırmacısı Jamie Foster, "Astronotlar uzayda fazla zaman harcadıkça bağışıklık sistemleri çalışmaz hale geliyor. Astronotların sağlık sorunlarının çözülmesine de yardımcı olabilir." ifadesini kullandı.

Haber 22-06-2021 21:35

Uzaydan görüntülendi! İşte Sahra Çölü'nün fotoğrafı

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan Fransız astronot Thomas Piquet, uzaydan çektiği Sahra Çölü’nün fotoğraflarını paylaştı.

Haber 25-05-2021 15:25

Dört astronot, SpaceX kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dünyaya döndü

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın son 53 yıldır gerçekleştirdiği ilk gece inişinde, dört astronot Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya döndü. Üçü Amerikalı, biri Japon dört astronot uzayda altı ay geçirdi.

Haber 02-05-2021 12:56