Uzun Haberleri

Mezar uzunluğunu gören şaşkına dönüyor! 'Burada kimse ağaçlardan bir parça bir şey götüremez'

Tokat'tın Zile ilçesi Kepez köyünde bulunan Şeyh Ahmet türbesi birçok rivayete konu oluyor. Mezar etrafından tek bir parçanın dahi götürülemeyeceği söyleniyor ve uzunluğuyla şaşkına çeviriyor.

Haber 07-09-2023 11:42

Uzun yaşamın anahtarı! Bu yaşlanma karşıtı gıdalar ömrünüze ömür katıyor

Uzun yaşamın sırrı çok eski zamanlardan itibaren araştırılan konular arasında bulunuyor. Daha uzun yaşamak için çeşitli yöntemler aranıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar doğru beslenmenin yaşamı uzatabileceğini gösteriyor. Doktor Michael Mosley, insanların daha uzun yaşamasını sağlayabilecek gıdaları açıkladı.

Haber 02-05-2023 17:05

Burnunuzun yapısı karakterinizi ele veriyor! Burun şeklinize göre nasıl birisiniz?

Kişilik özellikleri testleri oldukça dikkat çekiyor. Bu testler kendimizde bilmediğimiz birçok özelliğin farkına varmamızı sağlayabiliyor. Vücudumuzda bulunan çeşitli bölümler kişiliğimiz hakkında ipucu verebiliyor. İşte burun şeklimize göre karakter özelliklerimiz...

Kadin 20-02-2023 16:11

Kadınlar neden uzun boylu erkekleri tercih ediyor?

İlişkinin içerisinde dış görünüş önemini kaybetse de bir kişiyi tanırken ilk fikirlerimizin oluşmasına neden olan dış görünüş tanışma aşamasında oldukça önem taşıyor. Kadınların daha çok uzun boylu erkekleri tercih ettiği biliniyor. Peki kadınlar neden uzun boylu erkeklerden hoşlanıyor?

Kadin 29-01-2023 14:58

Kısa zıt anlamlısı nedir? Kısa kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçeyi yazı ve konuşma dilinde düzgün kullanmak ve anlatım bozukluğu oluşturmamak için kelimeleri ve anlamlarını iyi bilmek gerekir. Kelimelerin anlamlarını özellikle de eş ve zıt anlamlarını yanlış bağlamda kullanmak anlatım bozukluğuna yol açar. Bu da dilin iyi kullanılmamasına sebep olabilir. “Kısa” kelimesinin cümle içerisindeki kullanımları incelediğinde birçok anlama sahip bir kelime olduğu görülüyor. Peki, genellikle uzunluk bildiren kısa kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 27-01-2023 16:28

Uzun boy sanıldığı kadar iyi değilmiş! Boy uzunluğunuz 6 ölümcül hastalık riskini artırıyor

Uzun boy birçok kişinin övündüğü fiziksel özellikleri arasında yer alıyor. Çocukluktan itibaren daha uzun olabilmek adına çeşitli sporlar yapılıyor ve boy uzatacak gıdalar tüketiliyor. Ancak yapılan araştırmalarda boy uzunluğunun 6 ölümcül kanser riskini artırabileceği bulundu.

Haber 18-01-2023 16:08

Hemen deneyin! Uzun yaşamın sırrı olarak biliniyor...Yapabilenler çok daha uzun yaşıyor

Ölüm, bilinmeyen bir kapalı kutu olarak görülüyor. Ölümün etkilerinin bilinmemesi birçok kişinin bu konuyu en büyük korkusu haline getirmesine sebep oluyor. Dünyada en uzun yaşayan insanların bulunduğu 'mavi bölge' insanları uzun yaşam için uyguladıkları yöntemleri paylaşıyor. Ayrıca evde yapılan basit bir testin uzun yaşamla bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Haber 12-01-2023 09:09

Herkes bunu konuşuyor: Ölüm riskini yüzde 76 azalttığı bulundu! Evinizden eksik etmeyin

Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı yüzyıllardır araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu konu üzerinde uzun yaşayan insanların beslenme ve hayat alışkanlıkları takip ediliyor. Onların uyguladıkları yöntemler benimseniyor. Son yapılan araştırmalara göre oldukça faydalı olduğu bilinen bir içeceğin çeşitli hastalıklardan ölüm riskini %76 düşürdüğü ve uzun yaşamla bağlantılı olduğu tespit edildi.

Haber 04-01-2023 09:17

Sanıldığı kadar iyi değilmiş: Uzun boylu olanlar dikkat! Hastalık riskiniz çok daha yüksek

Uzun boylu olanların şanslı oldukları düşünülüyor. İnsanlar daha uzun boylu olmak adına ameliyat masasına bile yatabiliyor. Uzun boyun çok daha estetik olduğu düşünülse de yapılan araştırmaların sonucuna göre yetişkinlikte görülen uzun boy birkaç hastalık riskine yakalanma riskini artırıyor.

Haber 16-11-2022 10:43

100 yaşına kadar yaşayanların uzun yaşamak isteyenlere önerileri! Bu öneriler oldukça şaşırtıcı

Herkes uzun yıllar boyunca yaşamak istiyor. Sağlıklı ve uzun bir ömür için hayat alışkanlıklarına dikkat etmek gerekiyor. Çok uzun yıllar yaşayan insanlar edinmeniz gereken bazı alışkanlıkları belirtiyor. Bu alışkanlıkların bazıları zaten bildiğimiz bilgiler olsa da bazıları oldukça şaşırtıcı.

Haber 17-10-2022 08:38