Yatırım Haberleri

Merkez Bankası açıkladı: UYP Mayıs'ta 333,5 milyar dolar açık verdi!

Türkiye'nin mayıs sonu itibarıyla yurt dışı varlıkları 337,3 milyar dolar, yurt dışı yükümlülükleri ise 670,9 milyar dolar olarak hesaplandı. Net UYP, 2023 sonunda eksi 275,8 milyar dolar seviyesindeydi.

Finans

1 milyar dolar yatırımın ardından peş peşe Türkiye kararı! İTO Başkanı isimleri sır gibi sakladı: Birkaç yatırım daha öngörüyoruz

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalanmıştı. 1 milyar dolarlık yatırımın ardından Çinli firmalardan peş peşe yatırım haberleri gelmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır daha önce bir yatırım haberi verirken İTO Başkanı da firmaların ismini vermeden, "Birkaç yatırım daha öngörüyoruz" dedi.

Finans

Yükselişle açılmıştı: Borsa günün ilk yarısında geriledi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,48 değer kaybederek 11.085,37 puana indi. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,50 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen yüzde 2,44 ile spor oldu.

Finans

Türkiye'ye 3,8 milyar dolarlık doğrudan yatırım geldi

Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi bu yılın ilk 5 ayında 3,8 milyar dolar oldu. Yılın 5 aylık döneminde Türkiye’ye en çok yatırım yapan üç ülke yüzde 20'lik payla Hollanda, yüzde 16 ile ABD ve yüzde 10 ile Norveç olarak sıralandı.

Finans

Yatırım

Yatırım Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yatırım Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

1 milyar dolarlık imza atılmıştı! Dünya otomotiv devi BYD'den Türkiye için yeni açıklama! Yatırım planı hızlanacak

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalanmıştı. BYD'den Türkiye için yeni açıklama geldi.

Finans

Katılımevim, yeni yatırımından 283.5 Milyon USD gelir bekliyor!

Türkiye'nin önde gelen faizsiz finans kuruluşu Katılımevim, CarrefourSA Bursa AVM olarak kullanılmakta olan 100.000 metrekarelik gayrimenkulün %70'ini kapsayan satın alma işleminin, gayrimenkulün sahibi olan Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. isimli şirketin %70'inin satın alınmasıyla birlikte tamamlandığını açıkladı. KAP’a iletilen bildiride, Katılımevim’in 900 Milyon USD proje hasılat garantili yatırımdan, minimum 283.5 Milyon USD gelir beklentisi olduğu yer alıyor.

Haber

Ne altın ne dolar ne borsa! Bu hafta en çok o kazandırdı! Zirvedeki yatırımcı aracı şaşırttı

Yatırımcılar yatırım araçlarındaki son gelişmeleri takip ederken bu haftanın kazandıranları da belli oldu. Bu hafta yatırım araçlarından borsa altın ve dolar kaybettirirken Euro kazandırdı. Zirvedeki Euro şaşırttı.

Finans

OECD'den Türkiye değerlendirmesi: Doğrudan yabancı yatırımı artıracak bir adım

OECD Başekonomisti Pereira, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasına ilişkin olarak, "Doğrudan yabancı yatırımı artıracak bir adım. İyileşen uluslararası algıdan tam olarak faydalanabilmek için yetkililer makroekonomik istikrar politikalarına devam etmeli. İstikrarlı ve öngörülebilir bir politika çerçevesi, istikrarlı bir makroekonomik ortamla birleştiğinde uluslararası yatırım girişlerini önemli ölçüde artırma potansiyeline sahip" değerlendirmesin yaptı.

Finans

Finansal özgürlük nedir, nasıl elde edilir?

Finansal özgürlük kavramı borçları azaltma becerisinden yatırım yapma eğilimine varan pek çok olguyu kapsar. Dolayısıyla bu beceriler bütünü ile kişilerin mali bağımsızlığa sahip oldukları bir gelecek planı yapmaları mümkün olur. Finansal özgürlüğe kavuşmak isteyen bir kişinin ise planlı hareket etmesi, temel becerileri edinmesi ve bunları hayata geçirmesi elzemdir. Ancak bu şekilde mali açıdan bağımsızlık sağlanıp yaşam standartları yükseltilebilir.

Finans

3 yıldır bekleniyordu... Türkiye'nin gözü 28 Haziran'da! Kritik karar belli olacak

Gözler 28 Haziran'a çevrildi. Türkiye'nin, mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden gri listeden çıkıp çıkmayacağına dair karar bu hafta belli olacak. Mali Eylem Görev Gücü (FATF), 3 yılda bir açıkladığı listeyi 28 Haziran tarihinde güncelleyecek. Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler sebebiyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamazken gri listeden çıkış halinde bu fonların Türkiye'ye yatırım yapabilmeleri mümkün hale gelecek.

Finans

Bakan Şimşek'ten 'güçlü ekonomi programı' vurgusu! 'Uluslararası kuruluşların yatırım yaptığı ülkelerden olmayı sürdüreceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin güçlü ekonomi programı uyguladığını vurgulayarak, "Uluslararası kuruluşların yatırım yaptığı ülkelerden olmayı sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı.

Finans

Fon yatırımlarına ilgi artınca rekor geldi: 1 yılda 1 milyondan fazla kişi daha!

Fon yatırımcı sayısında artış Mayıs ayında da devam etti. Son verilere göre fon yatırımcı sayısı 5 milyon seviyesine dayandı. Bir yıldaki artış 1 milyondan fazla olurken, 10 milyon TL üzerinde portföyü bulunan yatırımcıların toplam fon yatırım büyüklüğü Mayıs ayında 2,05 milyar TL ile yeni zirveyi gördü.

Finans

Türkiye, Gana'ya yapılan dış yatırımlarda ikinci sırada

Türkiye, Batı Afrika ülkesi Gana'ya geçen yıl dışarıdan yatırım yapan ülkeler arasında ikinci sırada yer aldı.

Finans

Türk Yatırım Fonu, üye ülkeler arasındaki ticareti geliştirecek

Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri tarafından kurulan Türk Yatırım Fonu'nun üye ülkeler arasındaki ekonomik entegrasyonu, ticareti ve yatırımları artırması hedefleniyor.

Finans

Türkiye uluslararası yatırımda Avrupa dördüncüsü

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'nin geçen yıl çektiği uluslararası yatırım projeleriyle Avrupa'da 4. sıraya yükseldiğine işaret ederek "Türkiye, stratejik konumu ve güçlü yatırım ortamı ile yatırımcılar için öne çıkan bir destinasyon haline geldi. 2023 yılında çektiğimiz 10,6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım, bu başarının en somut göstergesi." dedi.

Finans

Borsadaki yeni yatırımcılar için dikkat çeken araştırma: En çok cezbeden halka arzlar

Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor gelirken yatırımcı sayısında da artış yaşanıyor. Borsa İstanbul'un yüzde 81'ini ise 10 milyon TL ve üzeri portföy sahipleri oluşturuyor. Yeni yatırımcıları en çok cezbeden seçenekler neler?

Finans

Yeni fon geliyor! Haberi Mehmet Şimşek duyurdu: İlk aşamada 50 milyon dolar...

Bakan Şimşek, Türkiye'de stratejik sektörler ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapacak girişim sermayesi fonlarına kaynak aktarılması için üst fon kurulması çalışmalarında nihai aşamaya geldiklerini belirterek, gelecekte artması öngörülen fon büyüklüğünün ilk aşamada 50 milyon dolar olacağını söyledi.

Finans

Net uluslararası yatırım pozisyonu 314,2 milyar dolar açık verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Şubat 2024 dönemine ilişkin Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerini açıkladı. Net uluslararası yatırım pozisyonu 314,2 milyar dolar açık verdi.

Finans

3 ayın bilançosu belli oldu! Yerli yatırımcının varlıkları 3,2 trilyon lirayı aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin derlediği verilere göre, ilk çeyrekte yerli yatırımcının pay senedi varlıkları 3,2 trilyon lirayı aştı.

Finans

Türkiye'ye gelen uluslararası doğrudan yatırım miktarı belli oldu

Şubatta Türkiye'ye 240 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldi. En fazla yatırım İrlanda'dan geldi.

Finans

Dicle Elektrik, bu yıl Şırnak'ta 3,1 milyar liralık yatırım yapılacağını bildirdi

Dicle Elektrik, Şırnak'ta kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik dağıtım vizyonu kapsamında bu yıl 3,1 milyar lira yatırım gerçekleştirecek.

Yurthaber

Yılın ilk çeyreğinde yatırımcısını sevindirdi! Dünya endekslerini geride bıraktı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, mart ayını yüzde 0,56 azalışla 9.142,40 puandan tamamlamasına karşın yılın ilk çeyreğinde yüzde 22,39 değer kazanarak küresel pay piyasalarını geride bıraktı.Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i, mart ayını 300 baz puanın hemen üzerinde tamamladı.

Finans

Bakan Kacır'dan seçim sonrası ilk açıklama! Ekonomimizi güçlendirmek için daha fazla gayret göstereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan 31 Mart yerel seçimleri sonrası açıklama geldi. Kacır ekonomi vurgusu yaptığı açıklamasında, "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat rotasında kalkınma yolculuğumuzda daha hızlı yol almak ve ekonomimizi güçlendirmek için daha fazla gayret göstereceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Finans

BAE'nin yurt dışı yatırımları 2,5 trilyon dolara ulaştı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yurt Dışı Yatırımcılar Konseyi Genel Sekreteri Cemal el-Carvan ülkenin yurt dışı yatırımlarının 2,5 trilyon dolara ulaştığını duyurdu.

Finans

Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre; yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, 2019-2023 döneminde 31 milyar 332 milyon dolara ulaştı. Hollandalı yatırımcılar, 4 milyar 438 milyon dolarla ilk sırada yer aldı.

Finans

Uluslararası yatırım pozisyonu açığı 300 milyar dolara yükseldi

Türkiye’nin net UYP’si, 2023 yıl sonunda eksi 284,7 milyar dolar iken 2024 Ocak sonunda eksi 300 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bankaların toplam kredi stoku yüzde 0,7 oranında artarak 63,7 milyar dolar olurken, diğer sektörlerin toplam kredi stoku yüzde 2,1 oranında azalarak 98,3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Finans

Bakan Bolat'tan Alman şirketlerine yatırım çağrısı: Parlak bir dönem olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Almanya-Türkiye ilişkileri için önümüzdeki dönem parlak olacak" diyerek Alman şirketlerine yatırım çağrısında bulundu. Bolat, " "Türk iş dünyası ile yapacakları ortaklıklarla çok daha büyük fırsatlar elde edebilecekler." dedi.

Finans

Yüzde 20 arttı: Türkiye'ye gelen uluslararası doğrudan yatırım miktarı belli oldu

Türkiye'ye gelen uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi ocakta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 910 milyon dolara yükseldi.

Finans

Türkiye’nin en büyük teknoloji yayıncılarından Webtekno, Mediazone tarafından satın alındı

2013 yılında İbrahim Akman tarafından, İzmo Bilişim AŞ çatısında kurulan Webtekno’nun tüm hak ve varlıkları Mediazone tarafından hisse karşılığında satın alındı.

Haber

Rekor üstüne rekor kırdılar! Bu hafta yatırım hangi yatırım araçları kazandırdı?

Bu hafta rekorlarını tazeleyen altın, borsa ve dolar yatırımcısının yüzünü güldürdü. Borsa İstanbul'da en çok prim yapan hisse ne oldu?

Finans

SPK'dan yatırım fonlarına yeni düzenleme! Bundan sonra...

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Finans

Talepler 5 kat arttı, kira getirisi aylık 150 ila 250 bin TL! Yatırımcılardan biri de Bülent Ersoy...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkımlara neden olduğu 11 kentteki şantiyelerde kule vince talep 5 kat arttı. Vinçlerin kiralık getirisi aylık 150 bin ila 250 bin TL arasında değişiyor.

Finans

Bakan Kacır: Türkiye, yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adres

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yatırımcılar için Türkiye'nin karlı ve güvenilir bir adres olduğunu belirterek, yatırımcılara desteklerin sürdüğünü kaydetti.

Finans

Güney Koreli implant firması Türkiye'ye sağlık yatırımına geliyor

Güney Koreli diş implantı üreticisi MegaGen firması, Türkiye'ye kuracağı fabrikayla ilk aşamada 15 milyon dolarlık, 5 yıl sonra 100 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Finans

KKTC'li Bakanlar Ertuğruloğlu ve Amcaoğlu, Kocaeli'de sanayicilerle buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.

Yurthaber

Yatırım yapacakları yakından ilgilendiriyor: 24 ay vade, yüzde 20 indirim! Bakanlık 276 arsayı satışa çıkardı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya’da 276 muhtelif arsayı, yatırım yapmak isteyenler için avantajlı şartlarla satışa çıkarıyor. Açık artırma 26 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Finans

Anonsla işçi arıyorlardı! O ilçede büyük nüfus artışı... 'Göç verirken tersine göçü yaşar hale geldik'

İşsizlik problemini çözen ve anonsla işçi arayan Samsun’un kavak ilçesinde 2020’de 21 bin 154 olan ilçe nüfusu, 2023’te 26 bin 346’ya çıktı.

Finans

Borçlanma faizleri düştü, vadeler uzadı! Risk primi yeniden düşüşte

Uluslararası piyasaların Türk ekonomisine ve uygulanan ekonomi politikalarına duyduğu güven artıyor. Son dönemde dış borçlanma faizleri düşerken vadeler de uzadı. Türkiye'nin CDS'i ise tekrar düşüşe geçti.

Finans

Alman Büyükelçi'den Türkiye açıklaması! 'Bazı şirketler yatırım yapmaya çekiniyor...'

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye'de bulunan Alman şirketlerin buradaki operasyonlarından çok memnun olduklarını ancak bazı şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmaktan çekindiklerini söyledi.

Finans

Küçük yatırımcının göçü devam etti: Son üç ayda borsadan 1,3 milyon kişi çekildi

Halka arzların durması, borsada yıl sonunda yoğunlaşan satışlar, risksiz getiride yükselen avantaj borsa yatırımcısının çıkışını hızlandırdı. Portföyü bin TL ile 100 bin TL olan yatırımcı sayısı Ocak ayında 144 bin 363 geriledi.

Finans

Yatırımda rota değişti: Uzman isim Son zamanda ciddi talep artışı var dedi, altının tahtını sallamaya başladı

Fiyatlamaların hızlı bir şekilde değişebildiği piyasalarda, riskini belirleyen yatırımcılar güvenli bir liman arayışında. İç piyasada yatırımcıların gümüşe olan ilgisi arttı.

Finans

Avrupa Merkez Bankası yeşil dönüşüme odaklanıyor: Maliyetler ve yatırım ihtiyaçları konusunda çalışılacak

AB'nin 2030 karbon düşürme hedeflerine ulaşmayı desteklemek için Avrupa Merkez Bankası çevre yönetim programı başlatacak. Buna göre, ECB, yeşil ekonomiye geçişin etkisi ve riskleri ile özellikle geçiş maliyetleri ve yatırım ihtiyaçları konusunda çalışacak.

Finans

Türkiye için ‘teyit ettik’ diyerek duyurdular: Bilgi almaya arıyorlar: 3-4 milyar doları bulabilir

Türkiye’ye olan yatırımcı ilgisi gün geçtikçe artıyor. Bunun daha da artarak ilerlemesi beklenirken Tera Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen, "Artık yabancı yatırımcılar bizi arıyor. Türk şirketleri hakkında bilgi isteyip görüşme talep ediyorlar. Bu yıl 3-4 milyar dolar giriş olabilir. Türkiye’ye artan ilgiyi teyit ettik" dedi.

Finans

Bu hafta en çok hangi yatırım araçları kazandırdı?

Bu hafta yatırım araçlarının kazançları belli oldu.

Finans

Özgür Demirtaş, TL'nin ciddi enflasyonu var dedi, yatırımcıları uyardı: TL bazında bir şeyin 20 yılda 3 katına çıkması bir şey ifade etmiyor

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, enflasyonu yüksek olan para birimlerinin kumbaraya atılmayacağını belirterek yatırımcıları uyardı.

Finans

DSİ Genel Müdürü Balta, Sakarya'ya yapılan yatırımları değerlendirdi:

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Sakarya'da son 21 yılda 9 hidroelektrik santralin (HES) işletmeye alınarak yıllık 336,93 milyon kilovatsaat enerji üretimi sağlandığını, bu tesisler sayesinde milli ekonomiye enerji alanında yıllık 738 milyon lira katkı sunduklarını bildirdi.

Yurthaber

Bakan Bolat: Türk Yatırım Fonu çeşitli sektörlerde kalkınma projelerini destekleyecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bakan Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı’nın toplantısına ilişkin olarak, "TDT üye ülkelerinin 2023 yılındaki ticaret hacmi 42 milyar dolara yükseldi’’ açıklamasını yaptı. Bakan Bolat Türk Devleti'nin Togg'a yoğun talep gösterdiğini söyledi.

Finans

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim oldu.

Finans

Uluslararası yatırım pozisyonunda 265 milyar dolarlık açık

Türkiye'nin ekim sonu itibarıyla yurt dışı varlıkları 308,6 milyar dolar, yurt dışı yükümlülükleri ise 603,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Net UYP, 2022 sonunda eksi 317,1 milyar dolar düzeyinde bulunuyordu.

Finans