Yulaf Lapası Haberleri

Oruç tutanları gün boyu susatmıyor! Şeften sahura özel tarifler

Sahurda genellikle tok tutan tarifler tercih ediliyor. Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 15-03-2024 08:47

Uzun süre tok tutan elmalı yulaf lapası tarifi! Elmalı yulaf lapası nasıl yapılır?

Yulaf lapası tarifleri diyet yapanların ve kahvaltıda uzun süre tok tutacak yiyecek arayanların sık sık arattığı tariflerden. Mevsim meyveleri ile süslenen ve lezzetlenen yulaf lapasını kendi zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Elmalı yulaf lapası hafif lezzetiyle herkesin sevebileceği bir tarif.

Yemek 27-02-2023 09:56

Sağlıklı beslenen ve diyet yapan kişilerin tüketebileceği lezzetli, düşük kalorili yulaf lapası tarifleri

Lif açısından zengin besinleri tüketmek, sağlık için oldukça önemli. Eğer siz de öğünlerinize sağlıklı alternatifler eklemek istiyorsanız yulafla hazırlanan birbirinden leziz tarifleri deneyebilirsiniz. Üstelik bu öğünleri hazırlamak çok kolay. İşte karşınızda hem damak tadınıza uygun hem lezzetli yulaf lapası tarifleri!

Yemek 23-02-2023 16:50

Hem sağlıklı hem de lezzetli: Yulaf lapası tarifi

Kahvaltılarda sağlıklı ve pratik tarifler arayanların vazgeçilmezleri arasında yer alan yulaf lapalarının lezzetsiz olduğu düşünülüyor. Ancak yulaf lapasını doğru şekilde yaptığınızda istediğiniz lezzeti elde etmeniz mümkün. Evde yulaf lapası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu kolay yulaf lapası tarifini denemelisiniz.

Yemek 30-01-2023 11:54

Yulaf nasıl tüketilir, yulaf zayıflatır mı? Yulaf en sağlıklı şekilde nasıl yenir, diyette nasıl tüketilir?

Günümüzde sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme ön plana çıkmıştır. Doğal gıdalar hayatımızda önemini daha arttırmıştır. Sağlıklı bir tahıl olan yulaf da son zamanlarda yükselişe geçen besinlerdendir. Yulaf da lif, mineral, vitamin ve antioksidan açısından gayet yüksek bir besin değerine sahiptir. Kilo sorunu olanlar, kalp ve ya şeker problemi yaşayanlar ya da sadece daha sağlıklı beslenmek isteyen bireyler yulafı tercih edebilirler. Peki, diyette yulafı nasıl yemek gerekir?

Haber 04-11-2022 17:27

En sevmeyenler bile bayılacak: Keşkül tadında yulaf lapası tarifi

Yulaf lapaları uzun süre tok tutması nedeniyle diyet listelerinin vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor. Ancak birçok kişi yulaf lapasının tadını beğenmiyor. Bu nedenle yulaflı tariflerden uzak duruyor. Kolesterolü düşüren, zayıflamanıza yardımcı olan bu besini severek yemek istiyorsanız aşağıdaki tarifi kesinlikle denemelisiniz. Keşkül tadında olan bu yulaf tarifine bayılacaksınız.

Yemek 17-10-2022 08:54

100 yaşına kadar yaşayanların uzun yaşamak isteyenlere önerileri! Bu öneriler oldukça şaşırtıcı

Herkes uzun yıllar boyunca yaşamak istiyor. Sağlıklı ve uzun bir ömür için hayat alışkanlıklarına dikkat etmek gerekiyor. Çok uzun yıllar yaşayan insanlar edinmeniz gereken bazı alışkanlıkları belirtiyor. Bu alışkanlıkların bazıları zaten bildiğimiz bilgiler olsa da bazıları oldukça şaşırtıcı.

Haber 17-10-2022 08:38

Sinsice ilerleyerek tüm yaşamı etkiliyor! Kolesterolü düşürmek için birebir yiyecek

Kolesterolün etkileri önemsiz görülse de tedavi edilmeyen yüksek kolesterol kalp krizi, felç gibi ciddi sonuçlara yol açıyor. Yüksek kolesterole neden olan temel etkenler arasında sağlıksız beslenme yer alıyor. Uzmanlar sık yemediğimiz bazı yiyeceklerin kolesterolü düşüreceğini belirtiyor.

Haber 17-10-2022 08:35

Sağlıklı tarifler arayanlar bunlar kaçmaz! Hem sağlıklı hem de lezzetli yulaf ezmesi, yulaf poğaçası, yulaf lapası tarifleri

Kahvaltılarınızda veya karnınız acıktığında az kalorili ama doyurucu tarifler arıyorsanız yulaf ezmesiyle yapılan tarifler tam size göre! Sağlıklı yiyeceklere gösterilen ilgi özellikle son yıllarda çok daha artış gösterdi. İstediğiniz lezzete uygun bir şekilde yapacağınız yulaf ezmelerini diyet listenize ekleyebilirsiniz.

Yemek 08-08-2022 16:38