Yumurtlama Dönemi Haberleri

Yumurtlama dönemi ne zaman başlar, ne zaman biter?

Herhangi bir sağlık sorunu ya da özel durumu olmayan her kadın farklı günler içinde gerçekleşen döngülerde âdet görür. Bu âdet döngüsünden yola çıkarak yumurtlama dönemini hesaplayabilmek de mümkün olur. Hamile kalmak isteyen bir kadın, âdet dönemini ve bu dönemi baz alarak hesapladığı yumurtlama dönemine göre cinsel ilişkiye girerek hamile kalabilir.

Kadin 15-12-2023 23:20

Yumurtlama dönemi nedir? Yumurtlama dönemi nasıl anlaşılır?

Kadınlarda âdet döngüsü genel olarak 28 günde bir olarak gerçekleşir. Bazı kadınların âdet dönemleri düzenli olarak 28 günde bir olurken, bazı kadınlarda bu süre 35 güne kadar çıkabilmektedir. Hamile kalmak isteyen kadınlar âdet döngülerine göre yumurtlama dönemlerini hesaplayarak hesaplama sonucunda tespit edilen günde cinsel ilişkiye girebilirler.

Kadin 15-12-2023 22:51

Yumurtlama dönemi nasıl hesaplanır? Yumurtlama dönemi dışında hamile kalınır mı?

Kadınlarda belli bir düzene göre bir yumurtalıktan yumurtlama yaşanır. Nadir bir şekilde aynı anda iki yumurtlama görüldüğü de olabilir. Sperm iki yumurtayı da döller ise çift yumurta ikizleri doğar. Yumurtlamadan sonra yumurta karın boşluğuna salınır ve tüplerin saçalı bölümleri tarafından süpürülerek alınır. Rahme doğru ilerletilerek sperm ile buluşur ve döllenme yaşanır.

Kadin 15-12-2023 22:18

Yumurtlama Dönemi

Yumurtlama Dönemi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yumurtlama Dönemi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.