Alara Haberleri

Uzmanından sıcak havalarda su tüketimi uyarısı: Susamayı beklemeden su için

Su tüketimi her mevsim önemli olsa da özellikle yaz sıcaklarının olduğu günlerde daha önemli hale geliyor. Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, hiçbir sıvının suyun yerini tutmadığını söyleyerek, "Çok fazla tüketilen çay ve kahve çarpıntı, kansızlık gibi sorunlara sebep olabilir. Hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Bol bol su için" dedi.

Kadin

Eşinin ölüm döşeğindeki itirafı şoke etti! Hayatı altüst oldu

Karısının ölüm döşeğinde kendisine söylediği yıkıcı itirafla hayatı alt üst olan adam başından geçenleri paylaştı. Bu şok edici itiraf karşısında neye uğradığını şaşıran adam yaşadıklarıyla başa çıkmakta zorlandığını söylüyor.

Kadin

'5 yaş altı çocuklarda ölüme neden olabiliyor' Dünyada milyonlarca vaka var

Uzm. Dr. Ali Şimşek, “Dünyada 5 yaş altı çocuklarda yılda 1,3 milyar ishal vakası, 1,5 veya 2,5 milyon ishale bağlı ölüm görülmektedir” dedi.

Kadin

Uzmanından rahim ağzı kanseri için ‘erken teşhis’ uyarısı: O yaştan sonra mutlaka taranın

Diyarbakır’da görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Şükrü Budak, kadınlarda ölüm oranının en yüksek olduğu kanser türünün rahim ağzı kanseri olduğunu belirterek, erken teşhisin önemini vurguladı.

Kadin

Alara

Alara Hakkındaki Haberler Mynet'te. Alara Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Vajinal akıntınız varsa dikkat: Sebebi bu olabilir!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü, Özellikle adet döneminde kullanılan hijyenik ped, tampon gibi sentetik materyallerin bakterilerin çoğalması için uygun bir ortam oluşturduğunu, bu sebeple kullanılan pedlerin sık sık değiştirilmesini önerdi.

Kadin

Konteyneri atölyeye çeviren depremzede kadın el işi ürünlerle gelir elde ediyor! Hedefim işimi büyütmek

Hatay'ın Defne ilçesinde yaşayan Gülhan Hüzmeli, eşi ve 3 çocuğuyla kaldığı konteynerde el işi ürünler yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.

Kadin

Yaz mevsiminde fazla kafein tüketimine dikkat: Sıvı kaybına sebep oluyor

Kafein tüketimi ile ilgili uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, yaz mevsiminde fazla tüketilen kafeinin sıvı kaybına sebep olarak birçok sağlık problemini tetikleyeceğini söyledi.

Kadin

Uzmanı uyardı: Sağlıklı olmak için kullanılıyor ama kanser riskini artırıyor

Gıda takviyelerine olan ilginin arttığını ve bu durumun bazı tehlikeleri beraberinde getirdiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Esen, bu durumun bazı tehlikeleri beraberinde getirdiğini belirtti. Esen, doktor tavsiyesi almadan kullanılan takviyelerin doz ayarlamalarının yapılamadığını altını çizdi ve multivitaminler konusuna da dikkat çekerek “Multivitamin alan özellikle erkeklerde prostat ve akciğer kanseri gibi bazı kanserlerin artışı görülüyor” dedi.

Kadin

DSÖ açıkladı: Kozmetik ürünlerde yer alan bir madde kanser riskini artırıyor... Özellikle o ürüne dikkat!

Hem ülkemizde hem de dünyada en yaygın görülen ölümcül hastalıklardan biri de kanser. Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), kozmetik ürünlerde bulunan talk mineralinin "insanlarda kansere sebebiyet verebilen muhtemel kanserojen" olarak sınıflandırıldığını açıkladı.

Kadin

Cildinizdeki kararmalarla vedalaşın! İşte en popüler kararma karşıtı ürünler

Yaz geldi, deniz, kum, güneş derken cildinizde oluşan kararmalar canınızı mı sıkıyor? Özellikle dirsekler, dizler, koltuk altı ve boyun gibi bölgelerdeki renk değişiklikleri, çoğumuz için büyük bir problem haline gelse de merak etmeyin, bu sorunu çözmek sandığınızdan çok daha kolay! Cildinizdeki kararmalarla vedalaşmak, daha pürüzsüz ve eşit tonlu bir ciltle tanışmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Hazırsanız, cildinizin en iyi haline kavuşmasını sağlayacak ürünlere birlikte göz atalım!

Kadin

Yazın hamileliği rahat geçirmek için 7 altın öneri

Sıcakların yükselmesi nedeniyle anne adaylarının serin, rahat ve güvenli kalma konusunda bilinçli olmaları gerektiğine değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nigar Allahverdiyeva, “Susuz kalmak kabızlık, halsizlik, erken kasılmalar, baş dönmesi ve hatta erken doğum gibi bir takım sorunlara yol açabilir. Günde 10-12 bardak su içmeyi hedefleyin” dedi.

Kadin

Tırnakları uzun olduğu için tuvaletten sonra kendini erkek arkadaşına sildiren kadın o anları paylaştı

Çok uzun tırnaklı kişilerin günlük yaşamda bazı konularda zorlandığı kesin. O zorluklardan biri de tuvalette yaşanıyor. Bir kadın tırnakları uzun olduğu için tuvaletten sonra kendini erkek arkadaşına temizlettiği anları videoya alarak paylaştı.

Kadin

Tarlalardaki halılar kadın işçilerin emekleriyle pastelleşiyor! Aile ekonomisine katkı sağlıyorlar

Antalya'da tarlalara serilen binlerce el dokuması halı ve kilimin pastelleşme sürecine kadarki işlerin çoğu kadın işçiler tarafından yürütülüyor.

Kadin

Saç dökülmeniz varsa mutlaka kontrol edin! ‘Polikistik over, kadınlarda saç dökülmesi yapabilir’

Dermatoloji Uzmanı Dr. Elçin Akdaş, “Kadınlarda saç dökülmesi görüldüğünde mutlaka polikistik over sendromu açısından da değerlendirme yapılmalı ve hormonal tetkikler yaptırılmalıdır” dedi.

Kadin

Uzun zamandır tartışılıyordu: 1000 yıl yaşayabilen 'hayat ağacı'nın gizemi çözüldü!

Milyonlarca yıldır, üç farklı kara parçasında nöbet tutan görkemli baobablar birbirlerine varoluşsal bir soru soruyor: Önce kim geldi? Hayat ağacı olarak da bilinen ve 1000 yıldan fazla yaşayabilen baobab ağaçlarının gizemi çözüldü.

Kadin

Uzmanından şezlong uyarısı: Bunu yapmadan sakın kullanmayın

Yaz tatilinde vakit geçirilen alanlar olan havuz ve denizler çeşitli sağlık risklerine de yol açabiliyor. Deniz, havuz ve plajların yoğun ortak kullanım alanı olmaları sebebiyle enfeksiyon bulaşma riski taşıdığını belirten Uzm. Dr. Derya Tunç, “Özellikle iyi temizlenmeyen, uygun şartlarda klorlanmayan ve sirkülasyonu fazla olmayan durgun havuzlarda birçok hastalık tehlikesi bulunur.” dedi. Tunç, şezlongların da enfeksiyon riski taşıdığını belirterek kullanımıyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Kadin

Tanesini 20 bin TL'ye satıyorlar! Kadınlara gelir kapısı oldu... Japonya'dan birincilik bile geldi

Ardahan'ın Damal ilçesinde yaşayan Gülfidan Atmaca tarafından yaklaşık 50 yıl önce yapımına başlanan Damal bebek, yöre kadınları için gelir kaynağı oldu. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan aile sosyal destek kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticilerden hem Damal bebeği yapmayı öğreniyor, hem de ürettikleri bebekleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Damal bebekler, 800 ile 20 bin lira arasında alıcı buluyor.

Kadin

'Ne yapsam kilo veremiyorum' diyorsanız dikkat! Uzmanından sağlıklı kilo verebilmek için öneriler

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının azalması ile birlikte obezite ve aşırı zayıflığa bağlı hastalıklar da hızla yaygınlaşırken, Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Şilan Alyamaç sağlıklı zayıflama konusunda önerilerde bulundu.

Kadin

Evlere asla sivrisinek girmeyecek! Bu kokudan nefret ediyorlar... Sinek kovucu basit ve etkili yöntem

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte sinekler giderek artmaya ve evlere girmeye başladı. Sivrisineklerden kurtulmak için birçok kimyasal yöntem kullanılıyor ancak bu hem sineklere hem de size daha fazla zarar verebiliyor. Bunun yerine doğal yöntemler ile de sivrisineklerden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. Bu basit ve etkili sinek kovucu yöntemini evde tek malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Sivrisineklerin nefret ettiği bu koku sayesinde hem siz hem de aileniz rahatlayacak.

Kadin

Aşk karın doyuruyor! Aşık olmak zayıflatıyor mu? Araştırma sonucu ortaya çıktı

Duygusal yeme bozukluğu neden mi olur? Yemeğe olan saplantı aslında bir sevgi ihtiyacıdır. Eğer yeterince sevilmiyorsanız daha fazla yeme eğiliminde olabilirsiniz. Seviyorsanız ve seviliyorsanız daha az yersiniz.

Kadin

Yaz aylarında en çok o kullanılıyor! İçeriğine bakmadan almayın... Uzmanı tek tek anlattı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlara güneş kremi seçimi ve kullanımı konusunda uyarılarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Doktor Elif Topçu, “Her yerde satılan, ne olduğunu bilmediğimiz denetlemeden geçmeyen birçok ürün var piyasada. Bu ürünlerden yarar beklerken zarar görebiliriz” dedi.

Kadin

Kırılmalarına son! Tırnaklarınızı güçlendirecek en iyi tırnak bakım yağları

Ellerimizin güzelliğini tamamlayan tırnaklarımız, sık sık kırılmaları ve zayıflamalarıyla hepimizi çileden çıkarabiliyor. Eğer siz de tırnaklarınızın sağlıklı görünmesini istiyorsanız doğru yerdesiniz! İçeriğimizde tırnak yağıyla ilgili sıkça sorulan konuları cevapladık ve tırnaklarınızı güçlendirip kırılmalarına son verecek en iyi tırnak bakım yağı ürünlerini sizler için derledik. Tırnaklarınıza hak ettiği bakımı vermek için yazımızı okumaya devam edin!

Kadin

Cilt bakım rutininiz işe yaramıyor mu? İşte 12 adımda etkili cilt bakımı

Yanlış cilt bakım ürünleri cilt problemlerimizi çözmek bir yana daha fazla soruna yol açabilir. Bu yüzden cildi koruyacak, rahatlatacak ve onaracak ürünler seçmek çok önemli. Sağlıklı ve genç bir cilt için hazırladığımız adım adım cilt bakım rehberi ile cildinizi koruyup onarabilir ve mükemmel bir görünüme kavuşabilirsiniz. Temizleme jelinden güneş kremine, esanstan seruma kadar her aşamada dikkat etmeniz gereken püf noktaları keşfetmek için içeriğimize bir göz atın. İşte detaylar!

Kadin

Uzmanından kurban eti uyarısı! Tüketmeden önce bilmelisiniz

Kurban eti, kesildikten sonra 24 saat buzdolabında dinlendirilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dyt. Veysel Ciğerli, "Yeteri kadar dinlendirilmiş et yumuşaklık kazanır. Kesilen etlerin sıcağı sıcağına tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Kurban etinin en az bir gün dondurucuda bekletildikten sonra tüketilmesi gerekir” uyarısında bulundu.

Kadin

Saçlarınıza şekil vermekte zorlanıyor musunuz? İşte basit ve etkili ürünler

Günlük yaşamın koşuşturması içinde saçlarınıza istediğiniz şekli vermek bazen oldukça zor olabilir. Yoğun tempoda kuaföre gitmeye vakit bulamayanlar için evde pratik çözümler sunan doğru saç bakım ürünlerini kullanmak hem zamandan tasarruf etmeyi hem de saçları şekillendirmeyi kolaylaştırır. Saç maşasından saç spreyine, saç fırçasından güzelleştirici kreme kadar pek çok ürünü içeren etkili saç bakım ürünlerinden oluşan listemizle siz de evde kendi kuaförünüz olabilirsiniz!

Kadin

Eşini kaybedince başladı, gelir kapısı oldu! Yoğun ilgi var: Bu iş için sıra alıyorlar!

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde orman köyünde yaşayan Emine Muslu, eşinden kalan arazide kaymakamlık ve belediyeden aldığı destekle üretime katılıyor.

Kadin

Tehlikeli hastalıkta yeni çalışma! 10 vakanın 4'ü obeziteyle bağlantılı çıktı

En tehlikeli ve ölümcül hastalıklar arasında yer alan kanser, dünyada ve ülkemizde dolaşım sistemi hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi. Dünya üzerinde 2020 yılında 19 milyon 292 bin kişiye kanser teşhisi konulurken, 9 milyon 958 bin kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Bu denli tehlikeli olan kanser hastalığına yakalanmamak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan biri de fazla kilolar...

Kadin

İki üniversite bitirdi! Şehirden sıkılıp kendini bu işe adadı: Orada bir hayat vardı, O hayata katılmak istedim

Çanakkale'de şehir hayatından sıkılan Eylem Bombatepe (40), kendini atalık tohumların sürdürülebilirliğine adadı. Her sene yüzlerce yıllık atalık tohumları bahçesine ekerek onların sürekliliğini sağlamayı amaçladığını söyleyen Bombatepe, "Bunlar değiştirilmemiş, orijinal tohumlar. Genleriyle hiçbir şekilde oynanmamış. Atalarımızdan bize yadigar gelen tohumlar" dedi. Bombatepe, "Köy hayatı her zaman daha güzel, ilginç, yaşam doluydu. Orada bir hayat vardı. O hayata katılmak istedim" diye konuştu.

Kadin

Dişlerde ortaya çıkan ‘Porphyromonas gingivalis' bakterisi gebelik sürecini doğrudan etkiliyor

Hatay'da görev yapan Kadın hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Erdem Turhan, gebelik düşünen kadınlara olumsuzluk yaşamamaları için ağızda ortaya çıkan ‘Porphyromonas gingivalis' bakterisine karşı uyarıda bulundu.

Kadin

Psikologdan YKS'ye girecek öğrencilere uyarı: Bu kesinlikle bir ölüm kalım sınavı değil

Ankara'da 29 Mayıs Devlet Hastanesi'nde çalışan Psikolog İzzet Tamer Eşki, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvuran 3 milyondan fazla aday öğrenciye tavsiyelerde bulunarak, "Bu kesinlikle bir ölüm kalım sınavı değil" dedi.

Kadin

Danla Biliç'in açıklamaları korkuya neden oldu! Uzmanı konuştu: Popo büyütme işlemi sonrası ileri derecede doku enfeksiyonları, ağır şekilsel bozukluklar…

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kerem Yılmaz, ünlü sosyal medya fenomeni Danla Biliç'in yaptırdığı popo büyütme işlemi sonrası yaşadığı sağlık sorunları sonrasında yaptığı açıklamaların korkuya neden olduğunu ifade ederek, güvenilir malzemelerin kullanımında bir sakınca olmadığını söyledi.

Kadin

Sıcak havalarda susamayı beklemeden su için uyarısı

Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, sıcaklık havalarda su tüketiminin önemine dikkati çekerek, "Susanmasa bile sıcak havalarda su içmek gerekir, en az 2,5 litre olmalı." dedi.

Kadin

Zamanı yönetemeyenlere: 10 planlama ve organizasyon taktiği

Zaman yönetimi konusunda sorun yaşayanlar buraya! Zamanı çok daha iyi bir şekilde yönetmenizi sağlayacak taktikleri keşfetmeye hazır mısınız?

Kadin

LGS ve YKS öncesi uzmanından sınav kaygısıyla başa çıkma yolları

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ceren Bilgesoy, YKS ve LGS’ye girecek öğrenciler için sınav kaygısı ile başa çıkma yöntemlerine değindi. Bilgesoy, ailelerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmaması gerektiğinin altını çizerek, “ Aileler, sınava ilişkin konuşmalarda özenli davranmalı, gerçekçi olmalı, akranlarıyla karşılaştırmaktan kaçınmalıdır. Duygu ve düşünce paylaşımı, empati önemlidir” dedi.

Kadin

Toplanın anlatıyoruz! 10 sağlıklı ilişki tüyosu

Ömür boyu yanınızda kalmasını istediğiniz kişi ile ilişki içerisine girmeniz bir maceraya atılmak demektir. Bu macerada mutluluk, huzur verici anlar olur. Bir de bunların yanı sıra hüzünlü zamanlar da yaşanır. Ama maceranın bitmesini istemezsiniz. Bu yüzden sağlıklı bir ilişkinin kurulması gerekir. Gelin beraber nasıl sağlıklı ilişki yaşanır bakalım!

Kadin

Alarm erteleyenlere: Sabahları enerjik uyanmanın 12 yolu

Sabahları alarmı ertelemekten bıktın mı? Hepimiz biliyoruz ki güne enerjik başlamak bazen zor olabiliyor. Yine de moral bozmak yok! İşte sabahları daha dinç ve zinde uyanmanı sağlayacak birkaç ipucu!

Kadin

Haziran ayını zor geçirecek burçlar belli oldu! Astrolog uyardı: O tarihlere dikkat!

Astroloji severlerin yakından takip ettiği burçlar günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak yorumlanabiliyor. Astrologlar yaptıkları çalışmalar neticesinde her ay en şanslı ve en şanssız burçları da açıklıyor. 2024 Haziran ayına az bir zaman kala bu ayın en şanssız burçları da belli oldu. Peki, haziran ayında şanssız burçları hangi zorluklar bekliyor? İşte detaylar...

Kadin

Gün içinde enerjini artıracak 12 şey

Aslında gün içinde enerjini artırmak için deneyebileceğin pek çok yol var! Bunlardan önemli olarak gördüğümüz 12 yöntemi senin için listeledik. Unutma, küçük değişiklikler büyük farklar yaratır!

Kadin

Okuduğunda sana yeni ufuklar açacak 11 kitap

Keşfedilmemiş dünyalara yolculuk yapmak isteyenler için 11 kitaptan oluşan bir liste hazırladık. Bu eserler, edebi zenginlikleri ve derin düşündürücü temalarıyla seni yeni ufuklara taşıyacak!

Kadin

Zayıflamak isteyenlere altın değerinde tavsiyeler! 2 saat kuralına dikkat

Beslenme ve Diyet Uzmanı Uz. Diyetisyen Veysel Ciğerli, yaz mevsimin gelmesiyle zayıflama sürecine giren kişilerin yaptığı hatalara değindi.

Kadin

Daha sakin ve huzurlu bir yaşam için 10 meditasyon yöntemi

Meditasyon ile birlikte içsel karmaşayı düzene sokar ve fiziksel olarak rahatlamaya başlarız. Meditasyonu rutin hale getirdiğiniz zaman stresinizi kontrol altına alabildiğinizi, verimli vakitler geçirebildiğinizi ve işlerinize odaklanabildiğinizi görürsünüz. Hayatı daha dengeli yaşamak sizin elinizde... İçinize yönelip sizi sakinleştirecek ve huzurlu hissettirecek bir sürü meditasyon stili var. Gelin birlikte farklı meditasyon yöntemlerine bakalım!

Kadin

Kolları engel tanımıyor, kendi kilosunun 1,5 katını kaldırabiliyor

Türkiye Bedensel Engelliler Powerlifting Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda geçen yıl 80 kilo kaldırarak Türkiye birincisi olan Simge Elif Poyraz'ın 2024 yılındaki hedefi, 67 kilo sıkletinde 90 kilo kaldırarak rekora imza atmak, Avrupa'da da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek.

Kadin

Kendine iyi bakmanın 10 yolu

Kendimizi sevebilmemizin, saygı gösterebilmemizin yolu kendimize iyi bakmaktan geçer. Çoğu zaman dış etkenlere kapılıp gideriz ve kendimizi unuturuz. Oysa hayatımızın ana kahramanı biziz... Hem ruhen hem de bedenen kendimize iyi bakmalıyız ve kendimizi geliştirmeliyiz. Siz iyi olmadığınız müddetçe başkalarına da iyi gidemezsiniz, bunu unutmayın. Gelin beraber kendimize bebekler gibi bakmanın yollarını inceleyelim!

Kadin

Bigudi nedir, ne işe yarar? Bigudi kaç saat bekletilmeli?

Bigudi, kadınların saçlarını kıvırcık ve dalgalı hâle getirmek için kullandıkları bir araçtır. Kuaför masrafı olmadan saçlarını şekillendirmek isteyenler için farklı bigudi türleri mevcuttur. Süngerli ve elastik modelleri, cırt cırtlı ve silikonlu çeşitleri bulunmaktadır. Peki bigudi nasıl kullanılır?

Kadin

Vigo nedir, ne işe yarar? Vigo nasıl kullanılır? Düz saça vigo yapılır mı?

Vigo'nun nasıl kullanılacağı, erkek veya kadın fark etmeksizin merak edilen bir konudur. Bu aracı kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Peki, vigo nasıl kullanılır?

Kadin

Bu kadınlar daha çok risk altında! “Doğum travması her 100 kadından 4’ünü etkiliyor”

Dr. Öğr. Üyesi Canan Acar Demir, “Doğum yapmak pek çok kadın için hayattaki en mutluluk verici, en özel ve eşsiz bir deneyim olarak nitelendirilir. Ancak maalesef bazı kadınlar için ise doğum eylemi bir çeşit travma olarak hafızalarda yer ediyor. Doğum anı hatırlatıldığında yoğun kaygı, öfke, korku, suçluluk hissetmek, doğum hakkında aniden zihinde canlanan olumsuz anılar ve düşünceler, yorgunluk, uyku sorunları, konsantrasyon güçlükleri bu travmanın belirtileridir." dedi.

Kadin

İki adedi 509 TL'ye düştü! Çok satan L'Oreal güneş kreminde kaçırılmayacak fırsat

Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı cildinizi korurken, cildinizi gençleştirmek ve daha sağlıklı bir görünüm elde etmek artık çok daha kolay! L’Oréal Paris'in Revitalift Clinical SPF 50+ Güneş Kremi, cildinizi güneşin zararlı etkilerine karşı yüksek koruma sağlarken aynı zamanda cildi nemlendirir ve gençleştirici etkiler sunar. Bu harika güneş kremi kısa süreliğine indirimde, fırsatı yakalamak için yazımızı okumaya devam edin!

Kadin

Plaza hayatını bıraktı huzuru tarımda buldu! “Üretmeyi kesinlikle bırakmayın”

İstanbul’da özel bir şirkette çalışan ve plaza hayatından sıkılarak Aydın’a ailesinin yanına dönen 32 yaşındaki Vildan Uğurlu, çiftçilik hayalinin peşinden koşarak huzuru tarımda buldu. 2020 yılında tanıştığı “Efeler diyarında pitaya” projesi ile hayatı değişen Uğurlu, betondan yapılı kapalı alanlar yerine toprağı seçtiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Kadin

Uzmanlar uyardı: Bilinçsiz diş beyazlatmalara dikkat!

Sosyal medyada, iş yerinde veya arkadaş toplantılarında gülümserken daha estetik görünmek isteyen pek çok kişi renklenen dişlerini beyazlatıyor. Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mağrur Kazak, diş hekimi kontrolünde olmayan beyazlatma ürünlerinin bilinçsiz kullanımı sonucu dişlerin zarar görebileceğini uyarısı yaptı.

Kadin