Mon Haberleri

Kavurucu sıcaklarda dikkat! Bu maddelere dikkat edilmezse sonucu kötü olabilir

Hava sıcaklığının yanı sıra yüksek nem seviyeleri de günlük hayatı zorlaştırıyor. Hatay'da görevli Diyetisyen Tuğçe Öntürk, kavurucu sıcaklıkların etkili olduğu bu günlerde insanların sıvı kaybını önlemek için günlük 2 buçuk litre su içmeleri gerektiğini söyledi.

Kadin

Basit bir karın ağrısı sandı! Vücudundan çıkana inanamadı: Sinsice büyümüş... Tam 5,5 kilo

Trabzon'da hastaneye karın ağrısı şikayeti ile başvuran bir hastanın yapılan muayene sonucu kitle haline gelen yaklaşık 5 buçuk kilogramlık rahmi başarılı bir operasyonla alındı.

Kadin

Vajinal akıntınız varsa dikkat: Sebebi bu olabilir!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü, Özellikle adet döneminde kullanılan hijyenik ped, tampon gibi sentetik materyallerin bakterilerin çoğalması için uygun bir ortam oluşturduğunu, bu sebeple kullanılan pedlerin sık sık değiştirilmesini önerdi.

Kadin

Cildinize iyi geldiği kadar bünyenize de iyi gelecek gençlik aşısı misali 10 yiyecek

Cildinize iyi bakmak için sadece bakım yeterli olmuyor. Bunun yanında cilde iyi gelecek yiyecekleri düzenli tüketmeniz gerekiyor. Cildinize neler iyi gelir birlikte bakalım mı?

Kadin

Mon

Mon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tamponlardaki büyük tehlike! İçeriğinde kurşun ve arsenik gibi 16 madde tespit edildi

Kadınların regl dönemlerinde kullandığı tamponların içerisinde kurşun, arsenik ve çinko dahil olmak üzere çeşitli 16 metal konsantrasyonu tespit edildi. Çok sayıda tamponda birden fazla metalin bulunması, milyonlarca kişi tarafından kullanılan adet ürünleriyle ilgili endişelere yol açtı.

Kadin

Neden terleriz? Terleme sorunu yaşayanların bilmesi gereken şeyler

Vücudumuzun verdiği en doğal tepkilerden biri olan terleme konusunu mercek altına alıyoruz! Neden terlediğimizi ve terleme sorunu yaşayanların bilmesi gerekenleri listemizde sıraladık.

Kadin

Cayır cayır yağ yakın! Metabolizma hızlandıran içecek tarifi

Vücudunuzun daha fazla kalori yakmasın mı istiyorsunuz? Metabolizmanızı hızlandıracak bu içecek tarifi tam da aradığınız şey olabilir. İşte yağları cayır cayır yakan içecek tarifi...

Kadin

Saç dökülmeniz varsa mutlaka kontrol edin! ‘Polikistik over, kadınlarda saç dökülmesi yapabilir’

Dermatoloji Uzmanı Dr. Elçin Akdaş, “Kadınlarda saç dökülmesi görüldüğünde mutlaka polikistik over sendromu açısından da değerlendirme yapılmalı ve hormonal tetkikler yaptırılmalıdır” dedi.

Kadin

Neyi ne zaman içmelisiniz? Limonlu su, maden suyu, Türk kahvesi...

Hangi içeceği ne zaman tükettiğiniz, hem sağlık hem de günlük enerji seviyeleriniz üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Limonlu su, maden suyu, Türk kahvesi gibi içecekler, farklı zamanlarda tüketildiğinde vücudunuzun ihtiyaçlarına yanıt verecektir.

Kadin

Göbek eriten en etkili kür! Her sabah aç karna 1 kase tüketildiğinde etki ediyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kışın aldığınız kilolardan kurtulmak istiyor olabilirsiniz. Diyetisyen Büşra Çalışkan'a ait olan bu etkili kür tarifini 21 gün boyunca uyguladığınızda göbek bölgesindeki fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Kadin

Aşk karın doyuruyor! Aşık olmak zayıflatıyor mu? Araştırma sonucu ortaya çıktı

Duygusal yeme bozukluğu neden mi olur? Yemeğe olan saplantı aslında bir sevgi ihtiyacıdır. Eğer yeterince sevilmiyorsanız daha fazla yeme eğiliminde olabilirsiniz. Seviyorsanız ve seviliyorsanız daha az yersiniz.

Kadin

Evde hazırlanan leke çıkarıcı karışımı! Beyazlar üzerinde sihir gibi etki ediyor

Günlük yaşamın koşturmacası içinde beyaz kıyafetlerde ve kumaşlarda lekelerin oluşması kaçınılmaz. Leke çıkarı ürünler hem pahalı olabilir hem de kimyasal içeriğiyle giysilere zarar verebilir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal leke çıkarıcı karışımı, beyazlar üzerinde sihirli bir etki yaratıyor. Yapımı oldukça kolay olan bu karışım ile inatçı lekelerden kurtulabilirsiniz.

Kadin

Lavabodan gelen pis koku ve böceğe son! Hem doğal hem de etkili

Lavabolardan gelen kötü kokular hem ev halkını hem de eve gelen misafirleri rahatsız edebiliyor. Özellikle mutfak lavabosundan gelen kötü koku veya böcekler için etkili olan bu yöntem ile tertemiz kokan lavabolara kavuşabilirsiniz.

Kadin

Vücut pozitifliği savunucusu Izzie Rodgers Göbek torbamı bikinilerle gururla sergiliyorum diyerek paylaştı

Vücut pozitifliği savunucusu Izzie Rodgers, sosyal medyada gerçek ve dürüst olmasıyla tanınıyor. Buna bikinili pozlarında gerçek vücudunuzu sergilemek de dahil. Ünlü fenomen tüm kadınların göbek, basen ve fazla kilo gibi şeylere sahip olmanın son derece normal olduğunu bilmesini istiyor.

Kadin

Uzmanından kurban eti uyarısı! Tüketmeden önce bilmelisiniz

Kurban eti, kesildikten sonra 24 saat buzdolabında dinlendirilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dyt. Veysel Ciğerli, "Yeteri kadar dinlendirilmiş et yumuşaklık kazanır. Kesilen etlerin sıcağı sıcağına tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Kurban etinin en az bir gün dondurucuda bekletildikten sonra tüketilmesi gerekir” uyarısında bulundu.

Kadin

Ter kokusu artık dert değil! İki malzeme ile misler gibi kokacaksınız

Hava sıcaklıklarının birden artmasıyla birlikte ter kokusu problemi de artmaya başladı. Rahatsız edici ter kokusu hem kişiyi hem de çevresini olumsuz yönde etkiliyor. Evde uygulayacağınız bu doğal yöntem ile ter kokusundan tamamen kurtulmanız mümkün.

Kadin

Anne adayları dikkat! Kurban Bayramı'nda dikkat etmeniz gereken 5 madde

Kurban bayramına sayılı günler kala et tüketimi konusunda özellikle hamilelerin çok dikkatli olmaları gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin; anne ve bebek sağlığı açısından 5 öneride bulundu.

Kadin

Bağırsaklarınız adeta yeniden doğacak! Kabızlığı bitiren 3 etkili tarif

Kabızlık günümüzde birçok kişinin muzdarip olduğu rahatsızlıklardan biri. Tıkanmış bağırsakları rahatlatmak ve düzgün çalıştırmak için sayısız yöntem ve tarif var. 'Ne yapsam kabızlığım geçmiyor' diyenlerdenseniz bu 3 etkili tarif ile bağırsaklarınızı adeta bir motor gibi çalıştırabilirsiniz. İşte tarifler ve uygulama şekilleri...

Kadin

Daha etkilisi yok: Şişkinliği azaltan ödem attıran detoks çayı tarifi

Günlük yaşamın getirdiği stres ve yanlış beslenme alışkanlıkları, vücutta şişkinlik ve ödem oluşumuna yol açıyor. Bu durumu hafifletmenin yollarından biri de detoks çayı tüketmek. Şişkinliği azaltan ve ödem attıran bu etkili detoks çayı tarifiyle vücudunuzun ihtiyaç duyduğu rahatlamayı sağlayabilirsiniz. Kolayca hazırlanabilen detoks çayı tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadin

Dişlerde ortaya çıkan ‘Porphyromonas gingivalis' bakterisi gebelik sürecini doğrudan etkiliyor

Hatay'da görev yapan Kadın hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Erdem Turhan, gebelik düşünen kadınlara olumsuzluk yaşamamaları için ağızda ortaya çıkan ‘Porphyromonas gingivalis' bakterisine karşı uyarıda bulundu.

Kadin

Doğum kontrol ilaçları ve solaryuma dikkat! Ciltte lekelere sebep olabiliyor

Yaz aylarının başlaması ile gündeme gelen konulardan bir tanesi de güneş lekeleri. Özellikle kadınların rahatsız olduğu, yüz bölgesinde oluşan ve kendiliğinden geçmeyen güneş lekeleri ile ilgili Dermatoloji Uzmanı Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, bilgilendirmelerde ve tedavisi hakkında önerilerde bulundu.

Kadin

Hazımsızlık ve şişkinliği anında kesen detoks suyu tarifi

Son zamanlarda popülerliği giderek artan detoks suları hem kilo vermek hem de sağlıklı beslenmek isteyenlerin sıklıkla tercihi oluyor. Klasik detoks uyu tariflerinden biri olan bu karışımı hazırlamak oldukça basit. Az sayıda malzeme ve su ile şipşak hazırlanabilen bu detoks suyu tarifini mutlaka denemelisiniz.

Kadin

Uykusuzluk demans riskini artırıyor! Sağlıklı uyku için saat 17’den sonra o besinleri tüketmeyin

Sağlıklı bir yaşam için uykunun önemli olduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Belma Doğan Güngen, “Uyku bozukluklarının gelişmesini önlemek için ışık ve gürültüyü en aza indirin. Elektronik cihazları yatak odanızdan çıkartın. Uyarıcı madde içeren kahve, çay, çikolata gibi gıdalardan özellikle saat 17.00’den sonra kaçının. Sadece uykulu hissettiğinizde yatağa gidin” dedi.

Kadin

Sıcak havalarda susamayı beklemeden su için uyarısı

Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, sıcaklık havalarda su tüketiminin önemine dikkati çekerek, "Susanmasa bile sıcak havalarda su içmek gerekir, en az 2,5 litre olmalı." dedi.

Kadin

İlaç kullanmaya gerek kalmayacak! Regl ağrısını şıp diye kesiyor... Yataklara düşecek kadar ağrılı geçirenlere 5 doğal yöntem

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Kağan Açıkgözoğlu kadınların üreme sisteminin bir parçası olan regl döngüsünü bazı kadınların “sancılı, ızdıraplı” geçirdiğini söyledi. Bu ağrıya o süreçte vücutta salgılanan ’prostaglandinler’ adı verilen kimyasalların başlıca sebep olduğunu belirten Açıkgözoğlu “Normal adet döngüsüne bağlı ağrı çekiyorsanız yaşam tarzı ve beslenme düzeninde yapılacak bazı değişikliklerle bu süreci daha rahat atlatabilirsiniz” dedi ve ağrıyı azaltacak 5 doğal öneride bulundu.

Kadin

Hayatına mutluluk katacak 10 küçük değişiklik

Hayatın koşuşturmacası içinde zaman zaman kendimizi yorgun, stresli ve mutsuz hissedebiliriz. Hepimizin hayali, daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmek, değil mi? Ancak, mutluluğun büyük değişimlerde değil, küçük ve anlamlı adımlarda saklı olduğunu biliyor muydunuz?

Kadin

Pamuk Prenses Gibi Uyumak İçin Yapman Gereken 11 Şey

Uyku, hepimizin ihtiyacı olan ama dönem dönem elde etmesi zor olan sihirli bir hediye gibidir. Eğer Pamuk Prenses gibi derin ve huzurlu bir uyku hayal ediyorsanız, işte size yardımcı olacak 11 harika ipucu!

Kadin

Fazlası zararlı ama eksikliği o hastalığa yol açıyor! 'Erken dönemde hiçbir belirti göstermez'

İyot yetersizliği konusunda uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, "Guatrın en sık nedeni iyot eksikliğidir, bu nedenle iyotlu sofra tuzu kullanımı çok önemlidir. Fakat iyodun fazlasının da zararlı olduğu unutulmamalıdır" dedi.

Kadin

Hayat kaliteni artıracak 10 pozitif düşünce yöntemi

Modern yaşamın koşturmacası ve bitmek bilmeyen stresle başa çıkmak bazen zor olabiliyor. Negatif düşünceler zihninizi ele geçiriyor ve kendinizi çıkmazda hissediyorsanız, yalnız değilsiniz. Neyse ki, hayatınıza biraz daha pozitiflik katmak sandığınızdan daha kolay!

Kadin

Müsaadenle Rock’n Roll! Arada bir çılgınlık yapmanın iyi hissettiren 10 yanı

Hayatın monotonluğu bazen ruhumuzu sıkabilir ve enerjimizi düşürebilir. Ancak arada bir çılgınlık yapmak, bu sıkıcı rutini kırmak ve hayatımıza renk katmak için harika bir yoldur. Çılgınca aktiviteler, bize sadece eğlence ve heyecan katmakla kalmaz, aynı zamanda ruhsal ve fiziksel sağlığımızı da olumlu yönde etkiler.

Kadin

Stresi pazara gönderecek 10 yöntem

Gün içerisindeki stresini bir kenara kaldırmak isteyenler buraya! Stressiz bir hayata geçmek için uygulayabileceğiniz birbirinden etkili yöntemleri özenle listeledik.

Kadin

10 yıllık mesleğini bırakan kadın kendi işinin patronu oldu! Devlet desteğiyle kurdu

Hatay’da yaşayan Fidan Sönmez, 10 yıllık fizyoterapistliğin ardından çıktığı dünya turundan sonra döndüğü memleketinde devlet desteğiyle kurduğu tesiste doğal bitkilerden 5 çeşit kolonya üretmeyi başardı.

Kadin

Daha iyi uyumanı sağlayacak 10 alışkanlık

Senin için birbirinden etkili 10 uyku alışkanlığını listeledik. Herkesin uyku düzeni farklı olduğu için hangi alışkanlıkların sana daha iyi geleceğini deneyerek bulabilirsin. Gün boyunca enerjik ve daha odaklı hissetmek istiyorsan seni içeriğe alalım!

Kadin

Gün içinde enerjini artıracak 12 şey

Aslında gün içinde enerjini artırmak için deneyebileceğin pek çok yol var! Bunlardan önemli olarak gördüğümüz 12 yöntemi senin için listeledik. Unutma, küçük değişiklikler büyük farklar yaratır!

Kadin

Daha pozitif bir yaşam için denemen gereken 10 zihin jimnastiği

Evet, hayat bazen bize limonlar fırlatır ama biz de onlardan limonata yaparız, değil mi? Günün stresi, sorumluluklar, beklemediğiniz sürprizler derken pozitif kalmak bazen gerçekten zorlayıcı olabilir. Ama endişelenme, çünkü biz buradayız ve daha pozitif bir yaşam için birkaç sıradışı zihin jimnastiğiyle seni bekliyoruz!

Kadin

Daha sakin ve huzurlu bir yaşam için 10 meditasyon yöntemi

Meditasyon ile birlikte içsel karmaşayı düzene sokar ve fiziksel olarak rahatlamaya başlarız. Meditasyonu rutin hale getirdiğiniz zaman stresinizi kontrol altına alabildiğinizi, verimli vakitler geçirebildiğinizi ve işlerinize odaklanabildiğinizi görürsünüz. Hayatı daha dengeli yaşamak sizin elinizde... İçinize yönelip sizi sakinleştirecek ve huzurlu hissettirecek bir sürü meditasyon stili var. Gelin birlikte farklı meditasyon yöntemlerine bakalım!

Kadin

Kendini şımartabileceğin 10 sağlıklı tatlı

Tatlı krizleri hepimizin başına gelir. Günün yoğun temposunda kendimizi ödüllendirmek istediğimizde ya da sadece biraz enerjiye ihtiyaç duyduğumuzda tatlılar ilk aklımıza gelen seçenek olur. Ancak, sağlıklı yaşamı da ihmal etmemek gerekir.

Kadin

Hobi amaçlı başladı, gelir kapısı oldu! Siparişe yetişemiyor

Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde 27 yıl önce maden ocağından emekli olan Satılmış Baduroğlu, kurduğu çilek ve karpuz bahçeleriyle siparişe yetişemiyor.

Kadin

Bu durumlar kilo vermeyi engelliyor! Diyete başlamadan önce yanıtlamanız gereken 3 soru

Bazı durumların kilo vermenin önünde engel oluşturduğunun altını çizen Diyetisyen Selin Nur Uçar, “Kişinin genetik yatkınlığı, hormonal düzensizlikleri, antidepresan ve kortizol türü ilaç kullanımı, çok düşük kalorili beslenme durumu, kadınlarda menopoz dönemi kilo vermeyi zorlaştırıcı olabilir. Özellikle hipotiroidi, Cushing Sendromu, polikistik over sendromu, insülin direnci, anemi gibi hastalıklar kilo vermeyi engelleyebilen hastalıklardandır” dedi.

Kadin

Kadınlarda daha fazla görülüyor: Duygusal açlık obeziteye yol açıyor! Ciddi artış var

Psikolojik faktörlerin obeziteye neden olduğu gibi obezitenin de psikolojik sorunlara yol açtığını belirten Doç. Dr. Taha Can Tuman, “Obeziteye sahip kişilerin normal kilolulara göre son bir yılda majör depresyon atağı geçirme riski beş kat fazladır. Obezite depresyon ilişkisi kadınlarda daha güçlü görünür. Bir çalışmada kadınlarda obezitenin depresyonda yüzde 37’lik bir artışla ilişkili olduğu gösterilmiştir” dedi.

Kadin

İkisi bir araya geldiğinde mucizevi bir ilaca dönüşüyor! Karaciğerdeki tüm zehri dışarı atıyor

Her sabah aç karnına zeytinyağının üzerine limon sıkıp içtiğinizde karaciğerinizdeki tüm zehri dışarı atabilir ve tertemiz bir cilde sahip olabilirsiniz. Zeytinyağındaki E vitamini ile limondaki sitrit asit birleştiğinde çok güçlü bir ilaç ortaya çıkar. Bu faydalı karışım vücudunuzdaki tüm toksinleri dışarı atar.

Kadin

Sessiz katil Felç riskini 7 kat, kalp yetersizliği riskini ise 6 kat artırıyor! Kadınlarda daha fazla görülüyor

Dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yüksek tansiyon yer alıyor. Kadınlarda görülme sıklığı daha fazla olan yüksek tansiyon hastalığına dair yapılan çalışmalara göre yüksek tansiyonun; felç riskini 7 kat, kalp yetersizliği riskini 6 kat ve kalp damarlarında damar sertliği riskini 4 kat arttırdığı bilgisi paylaşıldı. Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu, “Dünya Hipertansiyon Günü”nde hastalıkla ilgili bilinmesi gereken önemli bilgileri açıkladı.

Kadin

Doğum sonrası ortaya çıkıyor! Uzman isim tek tek açıkladı 'Uzun vadeli etkiler...'

Doğum sonrası sık karşılaşılan sağlık problemleri hakkında açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Korkut Arslan, “Vajina ve çevresindeki dokular, doğum sırasında önemli ölçüde esniyor. Normalde, bu dokular doğumdan sonra kısmen eski haline dönse de bazen eski darlık seviyesine tam olarak kavuşamıyor. Vajinal genişleme olarak adlandırılan bu durum, cinsel fonksiyon sorunları, idrar kaçırma gibi pelvik taban sorunları yaratabiliyor” dedi.

Kadin

Diyet yapmadan kilo vermenin formülünü paylaştı! Pizza ve tatlılara veda etmeden... İşte 5 basit ipucu 'Hedefe daha hızlı ulaşacaksınız'

Yaz ayları ve tatil planlarının hayata geçmesi için geri sayım başladı. Yaz tatiline artık sayılı zaman kala pek çok kişi fazla kilolarını vermek üzerine araştırma içerisine girdi. Bu amaç doğrultusunda zayıflamak isteyenlerin uyguladığı pek çok farklı diyet var. Ancak ABD'li bir beslenme uzmanı, diyet yapmadan ya da kalori saymadan herkesin kilo verebileceği ya da verdiği kiloyu koruyabileceği basit yaşam tarzı değişikliklerinin formülünü paylaştı.

Kadin

Hormonları dengelemek için 5 ara öğün tavsiyesi!

Sağlıklı bir yaşam için hormon dengesi çok önemlidir. Hormonların dengelenmesi, vücudun birçok fonksiyonunu etkiler ve genel sağlık üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Hormonları dengelemek için günlük beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmek önemlidir. İşte hormonları dengelemek için beş ara öğün tavsiyesi...

Kadin

Uykudayken cayır cayır yağ yaktıran yoğurt kürü! Akşam yemeğinden 2 saat sonra tüketmek yetiyor

Kilo verme süreci bazı kişiler için zorlu oluyor. Düzenli ve dengeli beslenme, bol su tüketimi ve doğru egzersiz yapmakla beraber bazı kür tarifleri de zayıflama sürecinize katkı sağlayabilir. Kilo vermede etkili olan kür tariflerinden en etkili olanları genelde yoğurt içeren tarifler oluyor. İşte uykuda bile yağ yakmanıza yardımcı olan kür tarifi...

Kadin

Aman dikkat bu alışkanlıklar derin uykuyu bozuyor! Kaliteli bir uyku için o saatlerde yatağa gidin

Kişinin kaliteli bir uyku alabilmesi için yeterli "melatonin" hormonu üretimi gerektiği ancak modern şehir hayatıyla gün ışığından ziyade uzun süre ofis ortamında mavi ışığa maruz kalınmasının melatonin metabolizmasını bozduğu belirtildi. Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı ve Uyku Bozuklukları Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, sağlığın korunması için düzenli ve kaliteli uykunun büyük önem taşıdığını söyledi.

Kadin

Elleriniz size ne anlatmak istiyor? Fazla terleyen avuç içleri o hastalığın işaretiymiş

Ellerimiz, bedenimizin birçok mesajını taşır ve bazen bize sağlık hakkında ipuçları verir. Ellerde terleme, titreme, kuruluk ve kızarıklık gibi problemler bazı hastalıkların işareti olabiliyor. İşte elinizde belirti gösteren bazı hastalıklar...

Kadin

Yıpranan saçlarınıza özel bakım sunacak 10 etkili bakım ürünü

Yaz ve kış aylarında saçlarımız fazlasıyla yıpranıyor. Kışın soğuk havadan, yazınsa güneşten etkilenen saç tellerimiz nemini kaybediyor, kuruyor, parlaklığını yitiriyor... Neyse ki doğal içerikli saç bakım ürünleri sayesinde saçlarımızı her mevsim güçlendirmek ve korumak son derece kolay! Sizin için son zamanların en popüler saç bakım markaları arasında yer alan Urban Care'in kullanıcılardan tam not almış ürünlerinden oluşan bir seçki hazırladık. Gelin çok sevilen o ürünlere bir bakalım.

Kadin