Gebelik Donemlerinde Alinan Kilolar Haberleri

Gebelik döneminde alınan fazla kilolar bu hastalıklara neden oluyor!

Gebelik süresince anne adayları hem kendi hem de bebeğin sağlığını düşünerek fazla yemek yiyebiliyorlar. Fakat yenilen fazla yemekler sonucunda alınan aşırı kilo annenin ve bebeğin hayatını riske atarak hastalıklara neden olabiliyor. Anne adaylarının bu süreçte kaç kilo almalıdır? Hamilelikte alınan kilonun zararları nelerdir?

Kadin 2022-03-22 12:05:54

Kovid-19'un son varyantları gebelerde daha ağır seyrediyor

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnanç Mendilcioğlu: - "Gebelikte kilo alımına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Gebelikte alınan aşırı kilolar Kovid-19 için de risk yaratıyor, koronavirüsün gebelerde daha ağır seyretmesine neden oluyor" - "Son varyant gebelerde gerçekten ağır etkiler yarattı. Yatan gebe hasta sayısı arttı, maalesef ağır seyrediyor ve kayıplar da biraz daha fazla oldu" - "Tüm gebelik boyunca ve emzirme döneminde aşılar yaptırılabiliyor. Bununla ilgili bir sorun görülmedi. Gebeliğin her ayında aşı yaptırılabilir"

Yurthaber 2021-09-25 11:15:05

Gebelikte sadece anneler değil babalar da kilo alıyor

Gebelik süreçlerinde yalnızca anne adayları mı kilo alıyor? Peki, baba adayları? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır, gebelik dönemlerinde alınan kilolar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kadin 2020-05-27 17:13:58

Gebelikte Alına Kiloları Dert Etmeyin

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, gebelik döneminde alınan kilolar pek çok...

Yurthaber 2016-08-02 12:21:02

Doğumdan Ne Kadar Zaman Sonra Karın Germe Ameliyatı Yapılır?

Gebelik sırasında alınan kilolar ve çoğu zaman çatlayıp formunu kaybederek gevşeyen karın yapısına, karın germe...

Yurthaber 01-06-15 10:58