İyi akşamlar! 2 Haziran günün haber özetine hoş geldiniz!
Bugün yine dolu dolu bir gündemi geride bıraktık.
Mynet'in Sesi ile başlıyoruz...
Her geçen gün artan savaş riski hem Batı devletlerinde hem de Rusya ve Kuzey Kore cephesinde sıkı tedbirler doğuruyor. İngiltere de adım atan ülkelerden biri oldu. İngiltere Başbakanı Starmer, ülkesini savaşa hazır hale getirmeyi planladıklarını söyledi. Öte yandan Starmer, Avrupa'nın nükleer tehditle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Tehdit çok ciddi ve acil" dedi.
Dün öğle saatlerinde mezarlığa bırakılan 2 günlük bebeğin sırrı çözüldü. Bebeğin annesi devlet hastanesinde doğum yapan ve sonra hastaneden kaçan bir üniversite öğrencisi çıktı. Genç kız bebeği mezarlığa bıraktığında ölü olduğunu iddia etti. Kahreden olayın ardından genç kız ve bebekten haberi olmadığını söyleyen kızın eski sevgilisi baba gözaltına alındı.
Avrupa'nın en büyük aktif yanardağı İtalya'da Etna, bugün tekrar patladı. Bölgedeki turistlerin can havliyle kaçıştıkları görüldü. Toulouse Volkanik Kül Danışma Merkezi ise havacılık için 'Kırmızı kodlu' uyarıda bulundu. Kül püskürten yanardağın patlama görüntüleri sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı.
Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, son oynanan ve Olympiakos'un kazandığı maç sonrası sert açıklamalarda bulunmuş, 'Hiç kimse Türkiye'ye küfür edemez' ifadelerini kullanmıştı. Olympiakos'un sahibi Angelopoulos ise maç sonu açıklamasında Ataman'ın tutuklanması gerektiğini savunmuştu. Tüm bu yaşanan olaylar nedeniyle 3. maç, güvenlik gerekçesiyle devlet kararıyla ertelendi.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack, Rusya-Ukrayna görüşmelerinde Türkiye'nin kilit rolüne dikkat çekti. Türkiye'nin anahtar bir ülke olduğunu söyleyen Barrack, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump çok iyi bir ilişki içinde" diye konuştu.
Haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!