Günaydın! 27 Mayıs günün ilk haber özetine hoş geldiniz!
Mynet'in Sesi olarak günün öne çıkan başlıklarını sizler için derledik.
İşte başlıyoruz...
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyon devam ediyor. Dün 4. dalga kapsamında yeni tutuklamalar oldu. Karardan önce Çağlayan Adliyesi'nde yargılamaların olduğu alana girmek isteyen İBB Başkanvekili Nuri Aslan'a izin verilmedi. Aslan sinirlendi ve "Benim deli damarımı attırmayın. Yakarım bak ortalığı, istifa ederim" ifadelerini kullandı. Tepkisinin ardından Aslan'a izin verildi.
- Aylardır konuşulan infaz düzenlemesinde sona gelindi. AK Parti ve Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı yeni infaz paketinin bu hafta içinde Meclis'e sunulması beklenirken, düzenlemenin bayram öncesinde de yasalaşması öngörülüyor. Söz konusu yeni infaz yasasıyla birlikte üç yıldan az cezası kalan 50 bin hükümlü tahliye edilecek. Hamile, çocuklu kadınlar, yaşlı, engelli ve hasta mahkumlara da erken tahliye yolu açılacak.
- İstanbul Kağıthane'de restoran ve eğlence mekanı olarak kullanılan iş yerine bombalı saldırı düzenlendi. Mekana el bombası atılması sonucu 3'ü ağır 7 kişi yaralandı. Polis, kaçan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
- Ankara merkezli 16 ilde kamu kurumlarının sistemlerine yetkisiz erişim sağlayarak, menfaat temin eden şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 58 şüpheli yakalanmıştı. Yakalanan şüpheliler arasında Doktor Volkan Uçak’ın da olduğu öğrenilirken, Uçak’ın Ege Üniversitesi Psikoloji bölümü lisans diploması ile Klinik Psikoloji Yüksek Lisans diplomasının sahte olduğu belirlendi. Aralarında Uçak’ın da olduğu 20 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sabah haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!