Hatay Haberleri Ve Son Dakika Hatay Haberleri

Hatay Haberleri Ve Son Dakika Hatay Haberleri

Hatay, Türkiye'nin en güneyde bulunan ve Suriye ile sınır geçiş noktası bulunan bir ilimizdir. Antakya olarak da bilinen bu ilin güneyinde ve doğusunda Suriye, kuzeyinde Adana ve Osmaniye yer alır. Yayladağı ilçesinde, Reyhanlı ilçesinde ve Cilvegözü'nde Suriye ile sınır geçiş noktaları bulunmaktadır. Tarih boyunca tartışmalara neden olan ve 1939'da yapılan referandumun ardından bir Türk vilayeti ilan edilen Hatay, Ortodoks, Süryani Katolik, Maronit, Antakyalı Rum ve Ermeni toplulukları dahil diğer azınlıklara ev sahipliği yapan çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Arapça’nın hala yaygın olarak kullanıldığı Hatay, Türkiye’nin en kalabalık 13. şehridir. Koz, Payas, Mancılık ve Bakras Kalesi, Cin Kulesi ile Titus Tüneli mutlaka görülmesi gereken önemli yerler arasında yer almaktadır.

Hatay Haberleri

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil park halindeki 2 araca çarptı, sürücü kaza yerini terk etti

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kontrolden çıkan otomobil park halindeki iki araca çarparak devrildi, sürücüsü kaza yerini terk etti.

Yurthaber 16-04-2024 07:45

CHP lideri Özgür Özel'den YSK'ya Hatay için yeni başvuru! Hal, tam kanunsuzluk halidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin olarak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 'tam kanunsuzluk hali' nedeniyle başvuruda bulundu. Lütfü Savaş ile birlikte geldiği YSK önünde açıklama yapan CHP lideri Özgür Özel, 300'e yakın seçmenin yurt dışında oy kullandığını, o gün yurt dışında bulunduklarını ispatladıklarını söyledi. Özel, "Hal, tam kanunsuzluk halidir. 3 bin 389 ölü seçmen seçimlerde oy kullanmıştır" dedi.

Haber 15-04-2024 19:50

Hatay'da istinat duvarına çarpan otomobildeki 4 kişi yaralandı

Hatay'ın Antakya ilçesinde istinat duvarına çarpan otomobildeki 2'si çocuk 4 kişi yaralandı.

Yurthaber 15-04-2024 08:13

O ilçede belediye başkanı 'İsraf haramdır' deyip harekete geçti! Artık makam aracı kullanılmayacak... Hepsini satışa çıkardı

Hatay’ın Defne ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde sandıktan zaferle çıkarak göreve başlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, ’israf haramdır’ anlayışıyla kurumda kullanılan 5 makam aracını satma kararı aldı ve kendinden önceki başkanın kullandığı kiralık lüks makam aracını iade etti. Özgün, "Görev sürem boyunca kendi aracıma bineceğim, belediye başkan yardımcılarımız ya da herhangi birimdeki personel makam aracına binmeyecek. Tasarrufa gitmek gerekiyor" dedi.

Haber 11-04-2024 11:07

CHP Hatay için pes etmiyor, Özgür Özel de kolları sıvadı: 'Başka ihtimal yok! Bizzat ben yapacağım'

Hatay'da seçim sonrası tartışmalar bitmek bilmedi! Yüksek Seçim Kurulu (YSK) son olarak CHP'nin itirazını reddetmişti. Ancak CHP lideri Özgür Özel, "Hatay seçimlerinin iptal olması dışında bir ihtimal yoktur" diyerek sürecin takipçisi olacağını belirtti.

Haber 09-04-2024 16:52

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 08-04-2024 17:44

Son dakika | 3 ilin kaderi belli oldu! CHP'nin Hatay itirazı için merakla beklenen karar geldi

Son dakika haberi: Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden çıkan sandık sonuçlarına CHP itirazda bulunmuştu. YSK, CHP'nin Hatay talebiyle ilgili kararını verdi. YSK ayrıca AK Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin itirazda bulunduğu seçim sonuçlarıyla ilgili kararını da açıkladı.

Haber 08-04-2024 16:51

Hatay'da 'ölü seçmen' iddiasından sonra Lütfü Savaş'tan açıklama: Sandıklar açılınca belli olacak

Hatay'daki seçim sonuçlarıyla ilgili CHP'nin itiraz süreci devam ediyor. CHP son olarak 'ölü seçmenlere oy kullandırıldığı' iddiasıyla itirazda bulunmuştu. Lütfü Savaş'tan “Ölü seçmenlerin oy kullanıp kullanmadığı sandıklar açılıp tutanaklara ve imza sirkülerine bakılarak belli olacak” açıklaması geldi.

Haber 08-04-2024 16:00

Elektrik direğine yıldırım düşmesiyle yaşanan patlama kamerada

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yıldırımın düşmesiyle birlikte elektrik direğinde yaşanan patlama araç kamerasına yansıdı.

Haber 08-04-2024 13:49

CHP'den 'Hatay' çıkarması: 'Ölü seçmen' iddiası! Olağanüstü şekilde iptalini istiyoruz

Hatay'daki sandık sonuçlarında kazanan az farkla AK Parti oldu fakat CHP'nin itiraz süreci devam ediyor. Genel Başkan Özgür Özel öncülüğünde partiden bir heyet bugün YSK önünde toplanarak açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici "Ölü seçmenlerin nasıl oy kullandığını tespitini talep ediyoruz" dedi, Hatay'da "olağanüstü şekilde seçimin iptalini" istediklerini belirtti.

Haber 07-04-2024 16:57

Özgür Özel'den Hatay çağrısı: Saat verip duyurdu, bugünü işaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da mazbatayı AK Partili Mehmet Öntürk'e verme kararına ilişkin YSK'ya başvuru yapmıştı. CHP'den Hatay'da alınan karara ilişkin yeni bir hamle daha geldi. Özel, sosyal medya hesabından bu karara karşı yarın YSK'nın önünde olacağını açıkladı. Özgür Özel, "Hatay'ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 06-04-2024 22:47

CHP'nin itirazı sonuç vermedi: Hatay'da AK Partili Mehmet Öntürk mazbatasını aldı! 'Şimdi hizmet zamanı'

31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin adayı olarak Hatay'da seçimlere katılan Mehmet Öntürk, %0.43 oy farkıyla seçimi kazanmıştı. CHP seçim sonuçların itiraz etmiş fakat itirazı reddedilmişti. Öntürk bugün mazbatasını aldı. Kendisini Antakya EXPO'da bekleyen kalabalıkla kucaklaşan Öntürk, artık siyasetin bittiğini ve Hatay'ın şahsi meseleleri olacağını ifade ederek, "Şimdi millete hizmet zamanı" dedi.

Haber 06-04-2024 14:48

Gazeteciler ısrarla seçimi sordu! YSK Başkanı'nın yanıt olay oldu: Ödül aldım biraz da onu konuşalım

31 Mart seçimleri sona erse de Yüksek Seçim Kurulu'nun yoğun mesaisi devam ediyor. Birçok il ve ilçe için yapılan itirazlar kurul tarafından görüşülüp karara bağlanıyor. Bugün de en çok Hatay'daki son durum merak ediliyordu. Ancak YSK'ya girerken açıklama Başkan Ahmet Yener'in 'ödül' sözleri gündem oldu.

Haber 06-04-2024 12:05

CHP'den Hatay açıklaması! Saat verip alınan kararı duyurdular

Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen AK Parti'li Mehmet Öntürk'ün yarın mazbatasını alacağı öğrenilirken, Hatay'da bulunan CHP genel başkan yardımcıları Gökçe Gökçen ile Murat Bakan'ın Ankara'ya giderek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunacağı öğrenildi. CHP sosyal medya hesabından saat verip alınan kararı açıkladı. Yapılan açıklamada, "İtirazlar devam ederken işi oldu bittiye getirerek AK Parti adayına mazbata verme girişimi hukuksuzdur ve bizim nezdimizde hükümsüzdür." dedi.

Haber 06-04-2024 00:05

Samandağ’da yanan evde maddi hasar oluştu

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir evde meydana gelen yangında maddi hasar oluştu.

Yurthaber 05-04-2024 10:45

AK Parti'den Hatay Büyükşehir Belediyesinde delillerin karartıldığı iddiasıyla suç duyurusu

AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkelerinden suçların delillerini karartmak için bazı eşyaların, evrakların, dosyaların, bilgisayarların çalındığı, nakledildiği ve içerikleriyle oynandığına ilişkin bilgi, belge ve fotoğraf gibi dokümanlarla suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Yurthaber 04-04-2024 15:42

Hatay'da 14 düzensiz göçmen yakalandı

Hatay'ın Belen ilçesinde, yasal olmayan yollarla yurda giren 14 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Yurthaber 04-04-2024 13:58

Aleviler ve Samandağlılar hakkındaki sözleri tepki çekti! Çiçeği burnunda belediye başkanından 'hesaplaşma' sözü

Hatay'da Hassa Belediye Başkanı seçilen Selahattin Çolak'ın Samandağlılar ve Aleviler hakkındaki sözleri tepki çekti. Samandağ'ın seçim sonuçlarından yakınan Çolak, "Bizim içimizdeki Samandağlılara yazıklar olsun" dedi. Çolak ayrıca 'hesaplaşma' sözü de verdi.

Haber 03-04-2024 09:39

Seçim bitti! Sıra itirazlara geldi 2 il ve 5 ilçede nefes kesen yarış YSK'ya taşındı

Türkiye 1 yılda 2 seçim yaşayarak yoğun bir gündemi geride bıraktı. Ancak YSK'daki mesailer henüz bitmedi. Resmi sonuçlar açıklanmadan birçok ilde nefes kesen yarışlara itirazlar yapıldı. Hatay ve Kırklareli'de sonuçlara itiraz edilirken 5 ilçe için daha harekete geçildi. İşte YSK'daki seçim takvimi...

Haber 02-04-2024 12:48

Lütfü Savaş, seçim sonuçlarına itirazda bulunacağını duyurdu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla seçim sonuçlarına itirazda bulunacaklarını duyurdu.

Yurthaber 02-04-2024 08:34

Hatay'da iki otomobilin karıştığı kazada iki kişi yaralandı

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, iki otomobilin karıştığı kazada iki kişi yaralandı.

Yurthaber 02-04-2024 08:11

İstanbul'u kazanan İmamoğlu o ile dikkat çekti! Hakkın hukukun hakim olmasını istiyoruz

Hatay’da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarına göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı AK Parti Adayı Mehmet Öntürk kazandı. CHP'nin adayı, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İtirazımızı yapacağız. Bu konuda hakkımızı tabii ki alacağız” dedi. İstanbul seçimlerinden galibiyetle ayrılan Ekrem İmamoğlu ise Hatay'a dikkat çekti.

Haber 01-04-2024 15:24

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş'tan seçime ilişkin açıklama:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin, "Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz." dedi.

Yurthaber 01-04-2024 07:43

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Öntürk, İskenderun'da konuştu:

Kesin olmayan sonuçlara göre Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk, "15 ilçenin 15'ini de adil bir şekilde yöneteceğiz ve buradan şunu yapacağız, bu kadim şehrin kardeşliğini birleştireceğiz inşallah." dedi.

Yurthaber 01-04-2024 07:42

CANLI HATAY SEÇİM SONUÇLARI! Hatay'da seçimi kim kazandı? Lütfü Savaş mı, Mehmet Öntürk mü? 31 Mart yerel seçim sonuçları ve oy oranları

31 Mart yerel seçimlerinde en çok tartışılan yer ise hem depremde yaşadığı büyük travmalar hem de aday belirleme süreciyle Hatay oldu. Hatay'da seçimi kim önde götürdü? Tartışma konusu olan Lütfü Savaş mı, AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk mü? Sandıkların büyük çoğunluğu açılırken gelen verilere göre seçimin kazananı AK Parti'nin adayı oldu. Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'şaibe' iddiasında bulunarak "Çok sayıda vekilimizi görevlendirdik" dedi.

Finans 31-03-2024 20:41

Hatay'da adayın yüzüne asit attılar! Seçime doğru çirkin saldırı: Genel başkan da devreye girdi

Seçim atmosferinin en yoğun yaşandığı Hatay'da seçime sadece saatler kala asitli saldırı gerçekleşti. Demokrat Parti'nin Hatay Dörtyol Belediye Meclisi üyesi adayı Oğuzhan Lök'ün uğradığı saldırı sonrası görüntüleri paylaşıldı. Partiden yapılan açıklamaya göre Cumhur İttifakı mensupları olduğu öne sürülen saldırgan gözaltına alındı.

Haber 31-03-2024 15:36

Tanesini 500 dolardan aşağıya satmıyor! Sadece o ilde var 'Kendimi bildim bileli yapıp satarım'

Hatay’ın Defne ilçesinde yaşayan Ali Özalp, babasından öğrendiği serpantin taşı oymacılığında özenle ortaya çıkardığı eserleri 500 dolardan başlayan fiyatlarla satıyor.

Finans 31-03-2024 11:11

Depremin vurduğu Hatay'da seçmenler sandık başında! Bazıları konteynerlerde oy kullandı

Hatay'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 3 bin 424 sandık kurulurken, 6 Şubat depremlerinde hasar gören okulların bahçelerine konteyner yerleştirildi. Bazı seçmenler, konteynerlere yerleştirilen sandıklarda oy kullanmaya başladı.

Haber 31-03-2024 09:43

Kardeşlerin kavgası ele verdi! Evden çıkanlar şoke etti... O evde kavga olduğu ihbarı üzerine harekete geçildi

Hatay'da kavga ihbarına gidilen evde tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen objeler ele geçirildi, 4 şüpheli gözaltına aldı. Objeler ise Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Haber 29-03-2024 17:22

Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Hatay'da, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı.

Yurthaber 29-03-2024 15:39

Kazı sırasında ortaya çıktı! Yer: Hatay... Hemen ekiplere haber verildi

Hatay’da elektrik kablo tesisatının yenilenmesi esnasında yapılan kazı çalışmasında ortaya çıkan lahit, müze müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

Haber 29-03-2024 13:46

Hatay'da evin bahçesinde lahit bulundu

Hatay'ın Defne ilçesinde, bir kişinin evinin bahçesinde bulunan lahit, incelenmek üzere Hatay Müze Müdürlüğüne götürüldü.

Yurthaber 29-03-2024 13:35

Canlı Hatay seçim sonuçları! Hatay'daki seçim sonuçlarında AK Parti adayı Mehmet Öntürk mü CHP adayı Lütfü Savaş mı önde?

Türkiye, Mayıs 2023'ün ardından bir kez daha sandığa gidiyor. Yerel seçimler öncesinde heyecan dorukta. Hatay seçim sonuçları da deprem bölgesindeki vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş mı AK Parti adayı Mehmet Öntürk mü Hatay'da avantajlı?

Haber 29-03-2024 11:27

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araçla çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı.

Yurthaber 29-03-2024 07:34

Erkenci karpuzda ilk hasat mayıs sonunda bekleniyor

Hatay’ın Erzin ilçesinde seralarda yetiştirilen erkenci karpuzda mayıs ayı sonunda hasat bekleniyor.

Yurthaber 28-03-2024 10:20

Depremde dükkanını kaybeden afetzede berberden seyyar çözüm

Hatay’da asrın felaketinde iş yeri yıkılan Hakan Mutlu, mesleğini seyyar berber olarak devam ettiriyor ve geçimini sağlıyor.

Yurthaber 28-03-2024 10:19

Hatay'da son seçim anketi! GENAR yayımladı... CHP ve Lütfü Savaş'a kötü haber: İşte adayların aldığı oy oranları

Hatay seçim sonuçları şimdiden merak edilirken, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 3 gün kala son seçim anketi paylaşıldı. GENAR Araştırma tarafından yapılan ankete göre, 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı Hatay'da, belediye el değiştiriyor. İşte Hatay seçim anketinin sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...

Haber 28-03-2024 09:03

Hatay’da gümrük kaçağı cep telefonu ve silah ele geçirildi

Hatay’da bir ikamet ve bir iş yerinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca, fişek ve kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Yurthaber 27-03-2024 14:45

Katliam gibi kazada ölen ailenin defninde yürük burkan görüntü

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde tırla, otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölen 6 kişilik aile kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Yurthaber 27-03-2024 13:59

Bakan Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda çift yönlü uçuşların 29 Mart'ta başlayacağını duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda hem geliş hem de gidişte bilet satışlarını çift yönde bugün itibarıyla kullanıma açtıklarını belirterek, "İnşallah cuma günü yani 29 Mart itibarıyla da Hatay'da çift yönlü olarak yolcu taşımasını başlatmış oluyoruz." dedi.

Yurthaber 27-03-2024 13:51

Payas’ta iş yerinde çıkan yangında maddi hasar oluştu

Hatay’ın Payas ilçesinde bir iş yerinde çıkan yangında maddi hasar oluştu.

Yurthaber 27-03-2024 10:56

6 kişi feci şekilde ölmüştü... Hatay'daki katliam gibi kazanın görüntüleri ortaya çıktı! TIR aniden sola dönüyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde meydana gelen katliam gibi kazanın görüntüleri ortaya çıktı. 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin de yaralandığı kaza güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde normal seyrinde ilerlerken aniden sola hamle yapan TIR dikkat çekti.

Haber 27-03-2024 09:53

Mahzen-21 operasyonunda Alevler suç örgütü çökertildi, 13 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da düzenlenen "Mahzen-21" operasyonunda, elebaşılığını Süleyman Alev'in yaptığı, "Alevler" olarak bilinen göçmen kaçakçılığı organize suç örgütünün çökertildiğini, 13 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yurthaber 27-03-2024 08:24

Hatay’da düzenlenen “Mahzen-21” operasyonunda “Alevler” adlı göçmen kaçakçılığı organize suç örgütü çökertildi

Hatay’da eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-21” operasyonunda elebaşılığını Süleyman Alev’in yaptığı “Alevler” olarak bilinen göçmen kaçakçılığı organize suç örgütü çökertildi.

Yurthaber 27-03-2024 08:13

Göçmen kaçakçılarına yeni darbe! Alevler çetesi çökertildi, elebaşı yakalandı

Göçmen kaçakçılığı yapan suç örgütü çökertildi, elebaşı dahil 13 kişi yakalandı. Hatay'da düzenlenen Mahzen-21 operasyonunun ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı.

Haber 27-03-2024 08:11

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 26-03-2024 16:29

Hatay'da katliam gibi kaza! Ortalık savaş alanına döndü: Aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti,1 yaralı var...

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, korkunç bir kaza meydana geldi. Otomobille tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Haber 26-03-2024 14:50

Hatay’da trafik kazası: 5 ölü, 2 yaralı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, otomobille tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre aynı aileden 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Yurthaber 26-03-2024 14:42

Hatay'da şiddetli rüzgar ve yağış etkili oldu

Hatay ve ilçelerinde, şiddetli rüzgar ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Yurthaber 26-03-2024 11:21