Yabanci Dil Olarak Turkce Ogretimi Sertifika Programi Haberleri

Türkçe Öğretimi Sertifika programı online olarak düzenlendi

Malatya İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) bünyesinde 7’ncisi düzenlenen Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı, pandemi koşulları gereği bu yıl online olarak gerçekleştirildi.İnönü Üniversitesi’nde 25 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında düzenlenen programda yurt içi ve yurt dışından 50 katılımcı yer aldı.

Yurthaber 2021-02-09 17:08:06

Yabancılara Türkçe öğretimi

Malatya İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) bünyesinde “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” çevrim içi düzenlenecek.Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında deneyim kazanmak isteyenler ile hâlihazırda söz konusu alanda çalışan öğretim elemanlarının mesleki gelişimlerine katkı sunma gayesini taşıyan program kapsamında kursiyerler, 25 Ocak 2021- 12 Şubat 2021 tarihleri arasında hafta içi her gün alanında uzman akademisyenlerin vereceği teorik ve uygulamalı eğitimlere katılacak.

Yurthaber 2020-12-29 13:00:18

“Yabancılara Türkçe Öğretimi” sertifika töreni düzenlendi

Uluslararası bin 300 öğrencinin eğitim gördüğü Malatya İnönü Üniversitesi’nde, “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı” düzenlendi.İnönü üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı” ile 26 katılımcı “Yabancılara Türkçe Öğretimi” alanında sertifika sahibi oldu.10 gün süren, 50 saat teorik, 30 saat uygulama şeklinde düzenlenen dersler, Rektör Yardımcısı ve TÖMER Müdürü Prof.

Yurthaber 2020-02-03 15:11:36

Öğrencilere Akıllı Kimlik Kartı müjdesi

,(Kurumsal Haberler)- İSTANBUL Rumeli Üniversitesi, öğrencilerine tüm dünyada uygulanan Elektronik Sertifika-Akıllı Kimlik Kartı (Diplomacard-Europasscard) müjdesi verdi.  Üniversitenin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada "Bu belge ile mezun olan öğrencilerimiz Cardcert uluslararası standartla, dünyanın her yerinde edindikleri tüm lisans, mesleki yeterlilik belgelerine ek olarak transkript, diploma, dil pasaportu gibi tüm resmi belgelerinin de doğrulamasını sağlayabilecekler" ifadesi yer aldı.  Tüm dünyada izlenebilirliği olan Elektronik Sertifika-Akıllı Kimlik Kart ile, mülakatları sırasında CV’lerindeki eğitim bilgilerinin tamamına elektronik olarak ulaşabilecek.

Haber 2019-07-10 13:07:10

BAKAN SELÇUK VE BAKAN ERSOY MÜZEDE EĞİTİM PROGRAMI TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

Haber-Kamera: İlkay DİKİCİ/İSTANBUL DHA Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen, öğretmenlerin müzeleri eğitim ortamı olarak kullanmaları, çocukların sınıf içi öğrenmelerini daha sahici öğrenme ortamlarına taşıyarak farkındalık, bilinç ve beceriye ilişkin kazanımlarını birleştirmek amacıyla başlatılan Müze Eğitimi Sertifika programının basın toplantısı Topkapı Sarayı Müzesi önünde gerçekleştirildi.

Haber 28-05-19 18:59

Şeyh Edebali Üniversitesi Türkçe Öğretimi Sertifika Programı açıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), ’Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı’ açıyor.Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Sertifika programı, farklı konulardan oluşan 40 saatlik teorik dersler ve yabancı öğrencilerle birlikte yapılacak 38 saatlik uygulama derslerinden oluşuyor.

Yurthaber 16-05-19 17:20

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı

İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından 21 Ocak ve 6 Şubat tarihleri arasında Yabancılara Türkçe Öğretimi Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı düzenlendi.Programda 19 farklı ders kapsamında 60 teorik ders verildi, 20 saatlik de uygulama çalışmaları yapıldı.

Yurthaber 09-02-19 14:05

Öğrencilere “Literatür Tarama Teknikleri ve Araştırma İpuçları” semineri

Kütahya’nın Emet ilçesi Meslek Yüksekokulu’nda “Literatür Tarama Teknikleri ve Araştırma İpuçları” ve “Rosetta Stone Yabancı Dil Eğitim Veri Tabanı Kullanımı” başlıklı seminerler verildi.Öğrencilerin yoğun katılım sağladığı seminerler saat sürdü.EBSCO firması tarafından düzenlenen “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” konulu seminerlere, EBSCO veri tabanı temsilcisi Uğurcan Özkan’ın konuşmacı olarak katıldı.Seminerde öğrencilere, abone olunan tüm elektronik veri tabanlarında ve kütüphane kataloglarında yer alan akademik makalelere, tezlere, vaka çalışmalarına, basılı kaynaklara ve çok daha fazlasına tek giriş noktasından erişimin nasıl sağlandığı noktasında çeşitli bilgiler verildi.Seminer sonunda katılımcılara sertifika verilirken, Emet Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi.

Yurthaber 06-12-18 12:21

2019 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonunda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: (3) - "Ortaöğretim düzeyinde yeni pansiyonların yapımı sağlanarak pansiyonların kapasitesi artırılacak, yatılılık imkanlarının ihtiyaç duyan tüm öğrenciler için ülke geneline yayılımı sağlanacak ve pansiyon hizmetleri tüm öğrencilere ücretsiz olarak sunulacak. Bu suretle taşımalı eğitimin azalması ve elverişsiz şartlardaki öğrencilerin okul terkinin azaltılması hedefleniyor" - "Yabancı dil öğretmenlerinin lisansüstü ve sertifika düzeylerindeki hizmet içi eğitim çalışmalarına, uluslararası ve ulusal düzeydeki kaynakların kullanımıyla özel bir önem verilecek" - "(Yabancı dil eğitimi) Okul ve program türlerine göre farklı dil becerilerinin ön plana çıkarıldığı öğretim yöntemleri kullanılacak" - "762 okulda güvenlik kamerası kurulumu çalışmaları devam ediyor"

Haber 07-11-18 12:39

YEE'den yabancı öğrencilere yurt dışında okutmanlık fırsatı

YEE, YTB'nin verdiği bursla Türkçe alanında eğitim gören yabancı öğrencilere yurt dışında okutmanlık fırsatı sunuyor - "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi" sertifika programını tamamlayacak öğrenciler, istemeleri halinde yurt dışındaki YEE merkezlerinde okutman olarak istihdam edilecek - Sertifika programına Çin'den Yemen'e, Rusya'dan Hindistan'a 19 ülkeden 18 yüksek lisans ve 10 doktora öğrencisi katılacak - YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş: - "Bu kişiler öncelikle sertifika programımıza katılmak zorunda. Öğrencilerden istekli olanları Ankara'ya davet ettik. Konaklamalarını, masraflarını karşılıyoruz" - "Dünyanın her tarafında gittikçe artan merkezlerimizde öğrencilerimize ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle onların gelecekte YEE çalışanı veya gönüllüsü olmalarını hedefliyoruz"

Haber 30-05-18 11:06

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı başladı

"Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı" başladı

Haber 15-04-18 13:23

Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (HARÜSEM) Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenledikleri “Yabancı dil...

Yurthaber 15-11-17 16:23

Esogü Tömer’de Sertifika Töreni

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) düzenlediği “Yabancı Dil Olarak...

Yurthaber 10-02-17 17:58

Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Başladı

Yunus Emre Enstitüsü ve Sakarya Üniversitesi iş birğinde, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi sertifika programı...

Yurthaber 01-08-16 16:12

Aü Dil Kursuna Katılan Erasmus Öğrencileri İçin Sertifika Töreni Düzenlendi

2005 yılından itibaren düzenli olarak yurt dışından gelen Erasmus öğrencilerine yönelik Yoğun Türkçe Dil Kursu...

Yurthaber 03-02-14 12:29

Yabancı Dil Kursunda Sertifika Sevinci

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri'nde öğrencilerin yabancı dil seviyesini geliştirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlenen İngilizce yaz...

Yurthaber 11-07-12 10:34