organ Haberleri

Geriye kuvözdeki bebeğine son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı! Organlarıyla 6 kişiye umut oldu
İzmir’de, 35 haftalık hamileyken beyninde tümör olduğu öğrenilen ve tanı konulduktan 1 hafta sonra vefat eden 28 yaşındaki Özlem Serbes, organlarıyla 6 kişiye umut oldu. 35 haftalık bebek, operasyonla anne karnından alınırken, genç kadından geriye ise kuvözde evladına son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı.
Yayın Tarihi: 11-10-2023 11:43
Beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 3 hastaya nakledildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışladığı organların 3 hastaya nakledildiğini bildirdi.
Yayın Tarihi: 25-08-2023 08:18
Düzenli tüketenler hastalık yüzü görmüyor! Tüm organları temizliyor
Hastalıklara karşı dirençli olmak adına yediğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Uzmanlar meyve ve sebze tüketimini her fırsatta paylaşıyor. Taze meyve ve sebzelerin yanı sıra kuru meyveler de sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Organları temizleyici özelliği bulunan dut kurusunun faydalarını duyanlar bu süper besini evinden eksik etmiyor.
Yayın Tarihi: 14-06-2023 08:38
Hastalığı nedeniyle yüzü zamanla erimeye başladı! Özgürce hareket edemiyorum
Dünya üzerinde çok farklı hastalıklar bulunuyor. Nadiren görülen bazı hastalıklar tüm görünümün ve yaşamın değişmesine neden olabiliyor. Govardhan Das'ın çok nadir görülen hastalığı nedeniyle yüzü erimeye başladı. Govardhan, yaşadığı zorlukları ve gördüğü acımasız tepkileri paylaştı.
Yayın Tarihi: 13-01-2023 08:52
Bu hatayı yapıyorsanız büyük tehlike altındasınız! Ölüm riskini %20 artırıyor
Günlük davranışlarımız, yediklerimiz, içtiklerimiz birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Uzmanların uyarılarına rağmen sağlık için gerekli olan temel ihtiyaçların karşılanmaması büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmamıza neden olabiliyor. Sıklıkla yaptığımız o yanlış davranış ölüm riskini %20 artırıyor.
Yayın Tarihi: 06-01-2023 15:04
Keyifle tüketiyoruz ama zararları inanılmaz! İç organları sinsice bitiriyor
Yediğimiz bazı yiyecekler sağlığımızı derinden etkileyerek birçok hastalığın oluşmasında önemli rol oynuyor. Zararlarını tahmin bile edemeyeceğimiz yiyecekler iç organların yağlanmasına sebep olarak kanser, diyabet, kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzmanlar tüketilen zararlı yiyecekler hakkında bilinçli olmanız hakkında uyarılarda bulunuyor.
Yayın Tarihi: 06-01-2023 13:11
Nakilden sonra eski kalbini plastik bir poşette tutuyor! Kalbini saklama nedeni...
Organ nakilleri birçok insanın hayatını kurtaran ve toplumun bu konuda daha da bilinçlenmesine gerek olan konular arasında bulunuyor. Oldukça zor bulunan organ nakilleri bir yaşamın tamamen değişmesini sağlayabiliyor. TikTok'ta yaptığı paylaşımda eski kalbini poşette sakladığını gösteren bir kadın bunun nedenini açıkladı.
Yayın Tarihi: 29-12-2022 10:41
Bu şekilde uyanıyorsanız durum ciddi! Karaciğeriniz uyarı veriyor: Hemen doktora başvurun
Uyumak gün içerisinde yorulan bedenimizi ve zihnimizi dinlendirmenin en iyi yolu olarak görülüyor. Uzmanlar düzenli uykunun ne kadar önemli olduğunu belirtiyorlar. Ancak çeşitli uyku problemleri nedeniyle birçok insan uykusunu yeterli derecede alamıyor. Toplumda sıklıkla görülen yorgun uyanma durumu sağlık konusunda büyük risk oluşturuyor.
Yayın Tarihi: 09-12-2022 09:22
Kars'ta sağlıkçılardan diyaliz hastalarına karanfilli moral ziyareti
Sarıkamış ilçesinde sağlıkçılar, diyaliz hastalarına moral ziyaretinde bulunarak karanfil dağıttı.
Yayın Tarihi: 08-11-2022 15:38
Organ bağışıyla ikinci baharlarını yaşıyorlar
Organ nakli bekleyen binlerce hasta arasında yer alan Zeynep Aydemir ve Ruhi Engin, bağışçılardan yapılan uygun nakille sağlıklarına kavuştu.
Yayın Tarihi: 04-11-2022 11:42
Denizli'de annesinin böbreği nakledilen 13 yaşındaki çocuk sağlığına kavuştu
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde böbrek yetmezliği teşhisi konulan 13 yaşındaki çocuğa annesinden böbrek nakledildi.
Yayın Tarihi: 02-11-2022 12:45
Avusturyalı bilim adamlarından mucizevi buluş! Yaraları dikişe gerek kalmadan kapatıyor
Yaraların kapanması oldukça zorlayıcı olabiliyor. Büyük ve derin yaralar için genellikle dikiş işlemi uygulanıyor. Ancak dikiş atana yüksek kan kayıpları yaşanabiliyor. Avustralyalı ve Amerikalı biyomedikal mühendisler zımba ya da dikişe ihtiyaç duymadan deri ve iç organ kesiklerini 60 saniyede kapatan cerrahi yapıştırıcı geliştirdi.
Yayın Tarihi: 24-10-2022 13:30
Bu kan grubuna sahip olanlar dikkat! Böbrek taşı düşürme riskiniz çok daha yüksek
Hastalıklar tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Bazı hastalıklar var ki dayanılmaz ağrılara yol açarak günlük ihtiyaçlarımızı karşılamakta bile zorluk yaşamamıza neden oluyor. Böbrek taşı düşürmek bu ağrılı hastalıklar arasında bulunuyor. Bazı kan grubuna sahip olan kişilerin böbrek taşı düşürme riskinin daha yüksek olduğu öğrenildi. İşte en riskli kan grubu...
Yayın Tarihi: 24-10-2022 07:57
Karaciğer yetmezliği teşhisi konulan genç, bir saatte bulunan organla sağlığına kavuştu
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar: - "Bu kadar kısa sürede uygun organın bulunması, milyonda bir ihtimal diyebiliriz. Uygun karaciğer bulunmasaydı, hastamızı 4-5 günden fazla yaşatmak mümkün olmayacaktı"
Yayın Tarihi: 05-10-2022 15:01
Cinsel ilişkinin bu faydası ilk aklınıza gelmez! Böbrek taşları için mucizevi etkileri var
Cinsel ilişkinin sadece zevk için yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Seks verdiği zevkin yanı sıra sağlığınız için de oldukça etkili sonuçlar sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek böbrek taşını düşürmeyi sağlıyor.
Yayın Tarihi: 15-09-2022 14:33
Karaman'da hayatını kaybeden gencin bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu
Karaman'da hayatını kaybeden gencin bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu
Yayın Tarihi: 11-09-2022 10:48
Balıkesir'de hayatını kaybeden kişinin organları 3 hastaya umut olacak
Balıkesir'de hayatını kaybeden kişinin organları 3 hastaya umut olacak
Yayın Tarihi: 28-08-2022 11:56
Herkes için geçerli! Yanından geçerken bile dikkatli olun, kalp krizi riskini artırıyor
Kalp krizi aniden gelişerek tüm yaşamı etkileyebiliyor. Her yıl milyonlarca insan kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp krizine neden olan birçok etken bulunuyor. Hem hastalıklar hem de çevresel faktörler kalp krizi geçirme riskini artırabiliyor. Uzmanlar kalp krizinden korunmak için daha sağlıklı bir yaşam düzeni seçmenizi öneriyor.
Yayın Tarihi: 24-08-2022 14:45
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarifini verdi! Tiroid için mucizevi kür
Tiroit hastalıkları toplumda sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Genel sağlığı oldukça etkileyen bu hastalıklara sahip kişilerin beslenmesine ekstra özen göstermesi gerekiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tiroid hastalıklarına iyi gelecek dereotu kürünün tarifini verdi.
Yayın Tarihi: 18-08-2022 14:59
Böbrek yetmezliğinin habercisi olabilir! Böbrek yetmezliği belirtileri nelerdir? Böbrek sağlığını korumak için ne yapılmalıdır?
Böbrek tüm vücudu etkileyen organlar arasında yer alıyor. Sağlık için böbreklere zarar verecek alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor. Böbrek yetmezliği toplumda sıkça görülen ciddi hastalıklardan. Böbrek yetmezliğinin gösterdiği belirtilere dikkat ederek hastalığınızı erken teşhis etmeniz mümkün.
Yayın Tarihi: 17-08-2022 17:04