Adet Sancısı Haberleri

Uzmanından kritik uyarı: Yaygın olarak görülen bu durum sanıldığı kadar masum değilmiş! Tehlikeli hastalığın belirtisi olabilir

Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olan Prof. Dr. Hakan Çoksüer, adet sancısının kısırlık belirtisi olabileceği uyarısında bulunarak, erken tanı uzman önerisi tedaviler ile sorunun önüne geçilebileceğini söyledi.

Kadin 22-01-2024 16:17

Regl ağrısı kabusunuz olmasın! Adet sancısına iyi gelen 5 çay

Adet (regl) dönemi ağrıları hemen hemen her kadının dönemsel olarak yaşadığı bir sorundur. Kimi kadınlar regl dönemini tamamen ağrısız bir şekilde atlatabiliyorken kimi kadınlarda bu durum tam tersi olarak şiddetli ağrı ve sancılar eşliğinde sürebilmektedir. Regl sancısını hafifleten 5 çayı haberimizde derledik.

Kadin 11-11-2023 11:30

Adet sancısına kesin çözümler nelerdir? Regl ağrısı ve sancısına iyi gelen şeyler, çaylar, bitkiler, egzersizler

Kadınların hayatının bir parçası olan adet dönemi birçok fiziksel ve duygusal değişiklikleri beraberinde getirir. Ne yazık ki birçok kadın için bu dönemde en yaygın şikayetlerden biri olan adet sancısı yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Adet sancısı alt karın bölgesinde hissedilen ağrılar ve rahatsızlıklar şeklinde ortaya çıkar ve bazı durumlarda günlük aktivitelerin yerine getirilmesini zorlaştırabilir. Peki, adet ağrısına kesin çözüm nedir?

Haber 15-06-2023 11:03

Adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım? Adet sancısı evde doğal ve bitkisel yollar nelerdir?

Kadınların hayatının bir parçası olan adet dönemi pek çok farklı deneyim içerebilir. Bazı kadınlar için adet dönemi hafif bir rahatsızlıkken bazıları için ise ciddi bir sancı ve rahatsızlık kaynağı olabilir. Adet sancısı birçok kadının düzenli olarak karşılaştığı bir durumdur ve genellikle rahimdeki kasların kasılmasıyla ortaya çıkar. Ancak bazı kadınlar için adet sancısı o kadar şiddetli olabilir ki günlük yaşamlarını etkileyebilir. Peki, adet sancısına ne iyi gelir?

Haber 15-06-2023 11:02

Adet sancısına ne iyi gelir, neden olur? Adet sancısı için bitkisel ve doğal çözümler nelerdir?

Kadınların yaşamının bir parçası olan adet döngüsü fiziksel ve hormonal değişikliklere bağlı olarak her ay tekrarlanan bir süreçtir. Bu süreç birçok kadın için doğal bir olay olsa da bazıları için ise adet dönemi beraberinde rahatsızlık ve ağrı getiren bir deneyim olabilir. Adet sancısı, birçok kadının hayatının bir noktasında karşılaştığı yaygın bir sorundur.

Haber 14-06-2023 14:54

Hamilelikte adet sancısı olur mu, adet sancısı ile hamilelikte belirtileri arasındaki fark nedir? Gebelikte adet sancısı gibi ağrı neden olur, nasıl geçer?

Hamilelik süreci bir kadının vücudunda bir dizi fiziksel ve hormonal değişikliklere yol açar. Bu değişiklikler birçok kadında hamilelik boyunca çeşitli ağrılar ve rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Hamilelikte yaşanan ağrılar genellikle normal kabul edilir, ancak bazı durumlarda ciddiyet gerektirebilir. Peki, hamilelik döneminde adet sancısı olur mu, adet sancısı ile hamilelikte belirtileri arasındaki fark nedir?

Kadin 25-05-2023 09:21

Adet sancısı nasıl geçer ne iyi gelir? Adet sancısı neden olur, doğal tedavi ile geçer mi?

Adet sancısı, regl döneminde kadınlarda görülen bir durumdur. Kimi kadında bu sancı daha az sürerken kimi kadında da ise günlerce sürebilir. Günlük yaşamı etkileyen adet sancıları kişileri daha da rahatsız eder. Regl dönemi her kadında olması gereken doğal bir süreçtir. Ancak bazı kadınlar bu süreci daha zor atlatır. Özellikle yaşanan ağrılar, kişide hem bedensel hem de ruhsal problemler yaratır. Peki, adet sancısı nasıl geçer, evde yapılabilecek doğal yöntemler nelerdir?

Haber 22-05-2023 10:03

Sancıyı azaltıyor, ruh haline iyi geliyor! İşte adet sancısına iyi gelen besinler

Kadın vücudunun mucizevi bir yaratılışa sahip olmasının belirtilerinden biri; ‘’regl’’ olarak da bilinen adet dönemi. Her ay milyonlarca kadının düzenli olarak geçirdiği adet dönemi, belirli bir periyotu kapsıyor. Öyle ki adet dönemi öncesinde, adet döneminde ve adet dönemi sonrasında kadınların ruh hali devamlı farklılık gösterebiliyor.

Haber 10-09-2022 10:00