Akut Sistit Haberleri

Cinsel ilişkiden sonra idrarınızı yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Herkesin başına gelebilir: Balayı sistiti!

Cinsel ilişki deneyiminizi yaşadıktan veya evlilikte cinsel ilişki sonrasında idrarınızı yaparken idrar yollarında bir yanma hissedebilirsiniz. Genellikle cinsel ilişki sonrasında ortaya çıkan bu ağrılı durum her kadının başına gelebilir! İdrar yollarına iltihap ajanlarının bulaşması ile oluşan ve sistit şikâyetleri ile seyreden tabloya “Balayı Sistiti” adı verilmektedir. Balayı sistiti bir üriner sistem enfeksiyonudur, yani bakterilerin enfeksiyona yol açması ile oluşur.

Haber 22-09-2022 17:33

Koronavirüse yakalanırım korkusu vaka sayılarını patlattı! Doktora gitmekte geç kalmayın

Üroloji Uzmanı Dr. Aslı Şen, idrar yollarının iltihaplanması anlamına gelen sistit vakalarının salgın döneminde arttığını belirterek, "Eskiden az bir semptomda bile hastalar hekime başvururken, son dönemde özellikle 'Hastaneye gidersem koronavirüse yakalanırım' korkusu nedeniyle hekime başvurular gecikiyor" dedi.

Haber 03-03-2022 14:07

“Soğuktan üşütmüşümdür” deyip geçmeyin! Sistitte erken teşhis ve tedavi çok önemli!

Sistit, genellikle kadınlarda daha sık görülen ve idrar yolu enfeksiyonu olarak bilinen bir hastalık türü. Ağrı ve acı verebilen sistitin zaman kaybetmeden tedavi edilmesi gerekir. Aksi takdirde sistit, böbreklerinizde ve mesanenizde kalıcı hasar oluşturabilir. İşte sistit hakkında merak ettikleriniz ile karşınızdayız!

Kadin 28-02-2022 15:47

Sistit belirtileri ve tedavisi nedir? Kadınları daha çok etkiliyor

Sistit, idrar yolları ve üreme sisteminde en sık görülen hastalıklar arasında yer alır. İdrar yollarının iltihaplanması olarak özetlenen sistit, kadınlarda daha sık görülür. Sistit tedavisi zamanında yapılmadığında, hastalık böbreklere kadar ilerleyebilir. Mesane ve böbrekte kalıcı hasar oluşturabilen sistite kadınların yüzde 20'si hayat boyunca en az 1 kez yakalanır. Peki sistit belirtileri nelerdir? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil anlattı.

Haber 19-10-2021 09:09

Diğer Haber Etiketleri

Akut Sistit

Akut Sistit Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Akut Sistit Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Günlük yaşamı zorlaştıran hastalık: Sistit nedir?

İdrar torbası iltihabı olarak da bilinen sistit, günlük yaşamı zorlaştıran ve birçok aktiviteyi durduran rahatsızlıklardan bir tanesidir. Peki, sistit nedir, belirtileri nelerdir? Sizler için yazımızda bu rahatsızlığı tüm ayrıntılarıyla ele aldık ve en sık merak edilen soruları yanıtladık.

Haber 25-12-2020 13:46

İdrar yolları enfeksiyonları ve tedavisi

İdrar yolları enfeksiyonları sık görülmeleri, her yaştan kadın ve erkekleri etkilemeleri, oluşturdukları tablolar ve bıraktıkları sekeller bakımından önemini 21. yüzyılda da koruyor. Klinik tablo, mesanenin belirti vermeyen bakteriyel kolonizasyonundan irritatif semptomların ağır bastığı bakteriyel enfeksiyona, ateşli üst üriner sistem enfeksiyonlarından sepsis ya da ölüme dek varabilen, ağır morbiditeli bakteriyemiye dek uzanabiliyor.

Haber 04-01-2006 12:15

Sistit, her beş kadından birinde görülüyor

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) Ürolog hekimlerinden Prof. Dr. Yalçın İlker, kadınlarda çok sık karşılaşılan ve halk arasında idrar kesesinin (mesane) iltihaplanması olarak bilinen sistitlerin, kadınların adeta başının belası olduğunu söyledi.

Haber 24-11-2005 17:27

Hanımlar dikkat! Bahar 'Sistit' ayıdır

Sistit mesanenin akut veya kronik enflamasyonuna(iltihabına) verilen isimdir. Bakteriyel, viral veya interstisyel sistitte olduğu gibi bilinmeyen nedenlerle ortaya çıkabilir.

Haber 06-05-2005 05:35